bouquet

Patio Perfumes: Sultana eau du parfum

Sharing is caring!

Mottó: Fátylak mögött

Milyen: Női
Kategória: Niche
Karakter: Orientális
Illatjegyek: Fej: Narancshéj, citrusok,  grapefruit, tömjén.
Szív: Damaszkuszi rózsa, indiai jázmin, toszkán írisz, borostyán.
Alap: Labdanum, pacsuli, borostyán, fás jegyzetek, tömjéngyanta.
Ez úgy történt, hogy megkeresett egy kedves ismerősöm: 
– Te Zsuzsi, küldenék neked egy kis parfümöt, megtennéd, hogy pár sort skiccelsz róla? Egyáltalán nem ismerik! – szólt a felkérés.
– Nanáhogy! – mondtam örömmel, pláne egy ismeretlen illat esetében. 
Meg is érkezett a napokban. Már a bontogatás során éreztem egy finom édesen fás szellő áramlatát kiszivárogni a csomagból és tudtam hogy jó lesz. A meglepetés azonban akkor ért amikor ráfújtam a bőrömre. 
Egy erőteljes, határozott szilázsú ingerlően kacér illat!
( – Hölgyek, ha sikerül hozzájutnotok feltétlenül próbáljátok ki! Jó kis játszmáitok lesznek, garantáltan a ti nyerési esélyeitekkel! – )
Egyértelműen keleti jellegűnek érzem – tán még egy kicsit az Opium flankerekhez is hasonlítanám: Orchidée de Chine – ám azoknál sokkal levegősebb és nevetősebb. Míg az Opium(ok) sebeket ejtő halálos erotikával zúzzák össze az erősebbik nemet, addig a Sultana nem szorul a femme fatale szerepére. Van, lélegzik, örül és tudatában van annak hogy ellenállhatatlan.
Sokáig abban a hiszemben éltem, hogy ez a kreáció is egy olasz manufaktúrában született meg. Ma kutakodtam egy kicsit.
A Patio Parfums Dél – Spanyolországban található mégpedig a leírhatatlan szépségű Granadában. Nem messze van tőle Alhambra, a mór építésű palotaerőd, mely ma már a világörökség része! A hely gyönyörű keretet ad az üzlet szellemiségének, ahol keleti jellegű illatszerek, füstölők, kozmetikumok kaphatók. Workshopokat is tartanak, és a vendégek kikeverhetik a  saját szignatúrájukat. 
A Sultana gyönyörű és színes. A grapefruit és tömjén azonnali megjelenése telitalálat. Átjárja a balzsamos gyanta füstje a friss gyümölcshéjakat így egy nagyon feltűnő és eredeti indulóval nyit. Szeretem amikor látszólag össze nem illő akkordokat társítanak egymáshoz. Egyébként egy gyantás ágyon pihenő íriszes szépség van kibontakozóban most a bőrömön. Természetesen érződik a rózsa és jázmin is, ám csak kicsi hullámokként. Ha valaki esetleg már unná e két leginkább elterjedt virág – esszencia alkalmazását a parfümplaccon, az nyugodtan szaglássza ezt meg. Érdekesen vannak belesimítva a kreációban.
Na és a pacsuli! Nem tudom megunni! Ezerarcú. Most itt éppen hangyányit keserű. Cikázik és van egy kis extroveltsága. Talán így tudnám szemléltetni: Nemrégiben láttam már messziről egy nagyon …. hmmm…. szóval nagyon extra pasit! És nem vett észre! Eszemben nem volt kikezdeni vele, de azért az tetszett volna, ha feltűnök neki. Így hirtelen ötlettől vezérelve eltipegtem mellette pont akkor meglibbentve a sálam amikor mellé értem. A parfüm nyakamon felmelegedett illata – már nem tudom, mit viseltem aznap – egy pillanat alatt ott kígyózott az orra előtt. Még annyit éppen észrevettem a szemem sarkából hogy kinyílt szemmel utánam fordul! Pont ennyit akartam, nem többet! 
Hát így villan a pacsuli a Sultánában.
Sohasem szabad elfelejteni, hogy magunkra szórt illatunk hatalmas fegyver! Előhozza, kiemeli a bőr aromáját. 
Tartós, mutatós, feltűnő készítmény. 
 
Ezúton is köszönöm Csorba Krisztinának, hogy engem kért fel az elemzésre.
Öröm volt az illattal dolgozni!
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Patio Perfumes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!