bouquet

The House of Oud: Cypress Shade

Sharing is caring!

Mottó: A vidék illata….
Megjelenés: 2016
Orr: Cristian Calabro, Andrea Casotti, Maurizio Cerizza, Andrea Thero Casotti
Milyen: Unisex
Kategória: Niche
Karakter: Fás – virágos
Illatjegyek: Fej: Csillagánizs, mandarin, narancs, bergamott, citrom.
Szív: Menta, koriander, mimóza, petitgrain.
Alap: Vetiver, madagaszkári cédrus, iráni oud.

Tudod, hogy ezt az illatot én egyáltalán nem ismertem?….
Teljesen vakon rendeltem, mert beleszerettem az üvegébe. (Jó, persze….olvastam a Fragin az összetevőket – tehát nem lehetett rossz, de mégis ismeretlen!)
Megláttam a zöld és sárga színben pompázó oválisra csiszolt követ, amely olyan, mint egy hatalmas drágakő. Egy díszes talapzaton nyugszik.
Később utánaolvasva kiderült, hogy az összes THoO illat üvege a kézi technikát is beveti, sohasem teljesen egyforma a mintázata.

A Cypress Shade a Klem Garden sorozat tagja.

Tisztában vagyok vele, hogy nem populáris illatot fogok bemutatni. Semmi kapaszkodó, semmi megszokott nincs benne….a maga nemében és egyediségében viszont csúcskategóriás.
Különcöknek való.

Ez a parfüm bizony kétarcú. Lineáris ugyan, de mindvégig kétszólamban fut….
Hogyan is magyarázzam ezt el….? Végig olyan, hogy egyszerre léteznek benne magas és mély hangzású (illatösszetevőjű) elemek. Olyan, mint amikor két kézzel játszunk a zongora klaviatúráján….

Képzeljük azt el, hogy a vetiver és az oud a kezdetektől fogva megjelenik a kompozícióban. Mély, stabil alapokat biztosít. Sőt! Abszolút lélegzik benne a cédrus! Hú….nagyon szeretem a cédrusfa illatát! Még enteriőr illatosító is van otthon – igaz, nem találom, mert nagyobbik lányom szintén nagyon szereti. Tehát az alap akkordok végig ott játszanak az illat életében, ugyanúgy mint amikor egy zeneműben hármashangzatok sokasága csendül fel. A szoprán jegyzeteket a citrusok cincogása adja, bár olyan gyorsan elillannak a bergamott és citrom aromák mintha ott se lettek volna.

Amit folyamatosan kiérzek kisebb megszakításokkal az a csillagánizs fűszeres csókja. Te szereted? Édes is, fanyar is, csíp és melegít. Nagyon kedvelem ezt az elemet benne. A csillagánizzsal jól érvényesül a koriander. Szintén stabilan érezhető.

Tökéletesen felismerni a mimóza gyönyörűségesen törékeny sziluettjét!
Ismerem ezt az esszenciát….a nagyim is mindig ezt kapta és apukám ha Zsuzsannára nem ezt a virágot hozta, akkor felhúztam az orrom. (Hát, igen….megvolt a szegfű, a jácint és a tulipán felelős ? is.) Kislánykoromban mindig szórakoztam a mimóza leveleivel. Kicsi ujjaimmal ütögettem őket, mire a levelek azonnal összezárultak. Nagyikám amikor észrevette megráncigálta a copfom….és amikor hangos visongásban törtem ki, megértettem, hogy a növények sem szeretik, ha macerálják őket. Olyan négyéveske lehettem….onnantól kezdve soha nem bántottam és megszerettem.

A mentát csak úgy vettem észre benne hogy írták hogy van. Aha, tényleg….! De ez egy hűs szellő, ami ráborul a kész alkotásra….! Vagyis egészen éteri és lágy.

Mansion! Ez volt a legelső impulzusom a parfümről!
Jó nagy területtel rendelkező kúria távol a várostól. Csendben, zöldben, fák és erdők közelében. Ahol a levegőt harapni lehet, a férfiak elmennek horgászni, a fiatalabbak lovagolnak a kutyák kíséretében és a hatalmas nappaliból gyönyörködni lehet a táj szépségében. Egy boldog népes család jut róla eszembe, generációkkal együtt akik harmóniában és szeretetben élnek egymással.
Nyugalmat, békét áraszt és mégis nagyívű, széles, telt kreáció.

Ez az illat tágas! Serkenti a kreatív gondolkodást, örömteli és nekem nagyon kedves.
Advent első vasárnapján akaratlanul fogtam kezembe ezt az üveget, hogy írjak róla – jól tettem szerintem.
Tartóssága jó, szilázsa közepes. Erotika faktora szerintem nincs, ez inkább szépségről, szeretetről és nyugalomról szól. Unisexnek tartom.
Az egyedisége miatt inkább harminctól felfelé ajánlom.

Ezúton szeretném megköszönni a fotóművész Sándor – Horváth Zsuzsanna csodálatos képeit! Tehetsége kimagasló és ha szép fényképeket szeretnétek keressétek fel őt bátran!
(Parfümbűbáj)

Tagged with:
Posted in The House of Oud illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!