bouquet

Diptique: Do son eau de Parfum

Sharing is caring!

Mottó: Hello Tavasz! Örülök Neked!

Megjelenés: 2013
Orr: Fabrice Pellegrin
Milyen: Női
Kategória: Niche
Karakter: Virágos
Illatjegyek: Fej: Írisz, rózsa, afrikai narancsvirág.
Szív: Rózsabors, tubarózsa.
Alap: Pézsma.
Kirohanok még a hideg kertbe. Karjaimat kitárom és a sálam hosszú fátyolként táncol körülöttem. Hajam összekócolja Szélpapa keze. Arcomat simogatja a Nap. Ilyenkor a legfinomabb! Mit érdekel engem, hogy hajnalonként mínuszok röpködnek, amikor tudom, hogy hamarosan úgyis minden zöldbe borul! 
Üdvözöllek Napfény! Hello Tavasz! Örülök Neked! 
Igen! Zöldek, kékek, rózsaszínek és pipisárgák! A kedveskedvenc színeim! Még pár hét….és már kerülgethetem a kényeskedő krókuszaimat, hessegethetem a kutyám, hogy nem kell minden kis virágot összeszaglászni és megnézni hogy játszik -e? 😀
Megfigyeltétek hogy az első tavaszi napsütésben mennyivel hangosabb a természet? Az udvarunkon harsányan vitatják meg a verebek hogy nem az etetőről reggeliztek, hanem levadászták az első kövér kukacot, aki éppen rossz időben volt rossz helyen….🙂
Nézz körbe! Hány embernek könnyebb az arckifejezése! 
És mi nők mit teszünk ilyenkor….?
Szerintem nem csak nekem villog jobban a szemem! Többet kopogok magas sarkakban. Lecserélem a pufidzsekit majd valamire….lehet hogy még az üzletekben van az, de különben is kell a következő napfényes délelőttre….!
Az örömöm akkor lenne teljes, ha lenne Do Son illatgyertyám!
Istenem….ez a parfüm maga a tavasz! Élni akarásával, szeretetével, energiájával és bájával!
Egy tubarózsabogyó csoda! 
Egy óriási levegővétel!
Nem ismerem a 2005 – ben készített alapillatot. Nem tudhatom gyengítettek vagy erősítettek rajta. És….nem is érdekel! Azt tudom hogy így jó, ahogy van. Párizsban hozzájuthatni a tusfürdő zseléhez és a testtejhez. 
Mmmm….Szajna partján Do Son tengerben….
Nem igaz hogy kiszedték az íriszt az új verzióból. Dehogy szedték! Ott van az, szépen aláfestvén a tubarózsa jegyzeteket! A rózsaborson kívül az illat kifújásakor a chili paprikát is megéreztem….fel is ugrott a szemöldököm a meglepetéstől. Narancsvirág és csöpp narancsolaj….de csak simításként….ezt sem írják….pedig van! Benne a bódító rózsaszirom is. 
No nézzük! Mit érzek még ki belőle? Igen, a pézsma jelen van. Ott a bergamott, talán egy csepp őszibarackhéj is – de csak a pajkosság miatt. Magas, szoprán jegyzetek csilingelnek fent. De kár hogy nincsenek itt az Orr ismerőseim! Nekik könnyebben menne, biztosan. Levegő és kókuszakkordot is rejthettek el a parfümben….amely rafináltan a virágokat helyezi előtérbe. 
Úgy csinálták, hogy mi zöldorrúak csak azt mondjuk rá:
– Ujjajjjj….micsoda fini virágillat! –
(És a kulisszatitkok gondosan tovább őrződnek) Már nekem is eszembe jutott egyébként hogy készítek egy ”jusztsemondommegmivanbenne illatot” – de nem tudnék annyit beszélni, mint itt. 😀
A Do Son tartós. Nyolc óra kábé. Szilázsa enyhe és szép. Szexfaktora: hát….kinek mi….nekem ez bújócska illat, simisimi cucc, édes – kedves tavaszi kompozíció. Korosztály? – bárkinek merem ajánlani. És….kíváncsi vagyok hogy férfibőrön hogy viselkedik. Azért, mert nem vonnám olyan élesen le a konzekvenciát, hogy csak hölgyek tehetik fel….
Én tavasszal hordom. Kipróbáltam nyáron nagy melegben, de ott nem érvényesült.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Diptique illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

error: A tartalom védett!