bouquet

Diptique: Do son eau de Parfum

Sharing is caring!

Mottó: Hello Tavasz! Örülök Neked!

Megjelenés: 2013
Orr: Fabrice Pellegrin
Milyen: Női
Kategória: Niche
Karakter: Virágos
Illatjegyek: Fej: Írisz, rózsa, afrikai narancsvirág.
Szív: Rózsabors, tubarózsa.
Alap: Pézsma.
Kirohanok még a hideg kertbe. Karjaimat kitárom és a sálam hosszú fátyolként táncol körülöttem. Hajam összekócolja Szélpapa keze. Arcomat simogatja a Nap. Ilyenkor a legfinomabb! Mit érdekel engem, hogy hajnalonként mínuszok röpködnek, amikor tudom, hogy hamarosan úgyis minden zöldbe borul! 
Üdvözöllek Napfény! Hello Tavasz! Örülök Neked! 
Igen! Zöldek, kékek, rózsaszínek és pipisárgák! A kedveskedvenc színeim! Még pár hét….és már kerülgethetem a kényeskedő krókuszaimat, hessegethetem a kutyám, hogy nem kell minden kis virágot összeszaglászni és megnézni hogy játszik -e? ?
Megfigyeltétek hogy az első tavaszi napsütésben mennyivel hangosabb a természet? Az udvarunkon harsányan vitatják meg a verebek hogy nem az etetőről reggeliztek, hanem levadászták az első kövér kukacot, aki éppen rossz időben volt rossz helyen….?
Nézz körbe! Hány embernek könnyebb az arckifejezése! 
És mi nők mit teszünk ilyenkor….?
Szerintem nem csak nekem villog jobban a szemem! Többet kopogok magas sarkakban. Lecserélem a pufidzsekit majd valamire….lehet hogy még az üzletekben van az, de különben is kell a következő napfényes délelőttre….!
Az örömöm akkor lenne teljes, ha lenne Do Son illatgyertyám!
Istenem….ez a parfüm maga a tavasz! Élni akarásával, szeretetével, energiájával és bájával!
Egy tubarózsabogyó csoda! 
Egy óriási levegővétel!
Nem ismerem a 2005 – ben készített alapillatot. Nem tudhatom gyengítettek vagy erősítettek rajta. És….nem is érdekel! Azt tudom hogy így jó, ahogy van. Párizsban hozzájuthatni a tusfürdő zseléhez és a testtejhez. 
Mmmm….Szajna partján Do Son tengerben….
Nem igaz hogy kiszedték az íriszt az új verzióból. Dehogy szedték! Ott van az, szépen aláfestvén a tubarózsa jegyzeteket! A rózsaborson kívül az illat kifújásakor a chili paprikát is megéreztem….fel is ugrott a szemöldököm a meglepetéstől. Narancsvirág és csöpp narancsolaj….de csak simításként….ezt sem írják….pedig van! Benne a bódító rózsaszirom is. 
No nézzük! Mit érzek még ki belőle? Igen, a pézsma jelen van. Ott a bergamott, talán egy csepp őszibarackhéj is – de csak a pajkosság miatt. Magas, szoprán jegyzetek csilingelnek fent. De kár hogy nincsenek itt az Orr ismerőseim! Nekik könnyebben menne, biztosan. Levegő és kókuszakkordot is rejthettek el a parfümben….amely rafináltan a virágokat helyezi előtérbe. 
Úgy csinálták, hogy mi zöldorrúak csak azt mondjuk rá:
– Ujjajjjj….micsoda fini virágillat! –
(És a kulisszatitkok gondosan tovább őrződnek) Már nekem is eszembe jutott egyébként hogy készítek egy ”jusztsemondommegmivanbenne illatot” – de nem tudnék annyit beszélni, mint itt. ?
A Do Son tartós. Nyolc óra kábé. Szilázsa enyhe és szép. Szexfaktora: hát….kinek mi….nekem ez bújócska illat, simisimi cucc, édes – kedves tavaszi kompozíció. Korosztály? – bárkinek merem ajánlani. És….kíváncsi vagyok hogy férfibőrön hogy viselkedik. Azért, mert nem vonnám olyan élesen le a konzekvenciát, hogy csak hölgyek tehetik fel….
Én tavasszal hordom. Kipróbáltam nyáron nagy melegben, de ott nem érvényesült.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Diptique illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!