bouquet

Shanghai Tang: Oriental Pearl

Sharing is caring!

Mottó: Álom vagy valóság

Megjelenés: 2014
Orr: Carlos Benaim
Milyen: Női
Kategória: Niche
Karakter: Orientális – balzsamos 
Illatjegyek: Pacsuli, labdanum, rózsa abszolútum, benzoin, borostyán, vanília. 

Utazásra hívlak! 
Ez a parfüm nem csak egy különleges niche. Sokkal több annál. Szárnyakat ad. Elmédet kitágítja, utaztat idő és létsíkok között. Történeteket mesél. 
Számomra híd a múlt és a jövő között…. 
Egy újabb kompozíció, melynél akadozva indulnak el a szavak. 
Mesél történelemről, misztikáról, hagyományokról – végtelenített türelemmel és szeretettel. 
Tarts velem. Megmutatom mire képes az Oriental Pearl! 
Carlos Benaim a Shanghai Tangnak nem is oly túl régen nyolc illatvariációt készített. Az üvege harmónikus nyolcszögletű, élektől mentes. Belsejében és  fedelén gömbök vannak szimbólum metszetekkel. 
Ez nem lehet véletlen!
A Feng Shui szerint a nyolcas szám különösen erős pozitív energiákat sugároz. Megtöbbszöröződést, bőséget, jólétet jelent. A fekvő nyolcas pedig a végtelen eleme. A gömb mindig a teljesség jelentése. Azt nem tudom, hogy a kínai hagyományokban mit jelent. Az biztos, hogy a hermetikában az univerzumot és teljességet láttatja. 
„Ahogy fent úgy lent, ahogy kint úgy bent!” Nem én találtam ki hanem Hermes Trismegistos….! A Smaragdtáblák a mai napig hordozzák a világ bölcsességeit! Ahhoz hogy ezeket a titkokat magunkévá tegyük több élet leszületése szükséges…. 
Az illata időtlen és örök. Megalkottak egy balzsamos, lágy, keserédes kreációt, mely tartós, nem tolakodó, ám fájdalmasan szép. 
Teszteltem magamon is, nagyobbik lányomon is. 
Azt felelte nekem, hogy első randevún szeretné viselni szíve választottjával. Mert kortalan, komoly. Van benne valami ami ismerős és a régmúltból való, de nem tudja hova tenni. 
Érdekes hogy nekem is ilyen érzéseim vannak. Többezer éve ezek az alapanyagok mind megvoltak. A Selyemúton szállították a gazdag kereskedők a finom illóolajokat, parfümözött kenőcsöket, selymeket, porcelánokat, lőport és fűszereket Kínából a mesésen vad Altájon (igen bakancslistás bizony) keresztül Európába. 
Igazi bátrak lehettek azok akik a karavánokkal elindultak, hiszen tele volt a hosszú út halálos veszéllyel, de legfőképpen rablóhordákkal…. 
Lineáris és mégsem! 
Életre kel a parfümöm a bőrömön. Mióta lehet ismerős ennyire valami? Gyanta és vanília és megállás nélkül pulzáló pacsuli keveredik a borostyánnal, labdanummal és árnyékként megbújó rózsákkal. 
Pórusaim oly szomjazva isszák be mintha második bőröm lenne. Az olajak kémiába keverednek a saját testem páráival és megszületik egy új erőteljes parfüm – a hamvaiból feltámadó Főnixmadár – minden újjászületésnél erősebb és erősebb…. 
Nem tudom alkalomhoz társítani. Személyiség illat. Szignatúra. Erős, határozott, gyönyörű, fejedelmi. Néha feláramlik csuklómból a pacsuli. Nyakamról olykor benzoin és rózsahullámok távoznak el. Szegycsontomon bársonyos vanília és mélypuha borostyán lágyítja a nedves keserű kérgek esszenciáját. 
Látom magam most és a jövőben. Sok mindent átélt egyenes karcsú nőként aki jóindulatú, szabad lelkű, de még mindig csupa tűz kis hegyes szarvacskákkal, apró fegyverekkel vértezve. Hol van a fék? 
Látom magam ezer évvel ezelőtt fiatal nőként a magas Tien – San hegyei között, talán még a szűrtkék és fátyolsötét sárga ruhám is érzékelem. A ködborította hegyeket és utakat figyelem. Érzem a levegő páratartalmát. Várok valakit? Abban az életemben mennyivel nyugodtabb voltam…. és mennyivel tudatlanabb…. Édes az illatom…. Gyanta és tömjén, csipet rózsapárlattal…. Bőröm ott a múltban mint itt a jelenben…. 
Ára a felsőközép és felsőkategória között mozog. Halványan rácsippentenék belőle férfibőrre is. Hiszen nem egy nehéz édes parfüm. A korosztályt abszolút nem tudom megítélni. Mindenkinek jól állhat. Nincs vonzásfaktora! Ez annál lényegesen összetettebb! 
Megzavarhat. Kibillenthet. Emlékeztethet. Szabaddá tehet. 
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Házak – Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!