bouquet

Oscar de la Renta: Volupté

Sharing is caring!

Mottó: Retróban pompázva

Megjelenés: 1992
Orr: Sophia Grojsman és Nicholas Calderone
Milyen: Női
Kategória: Mainstream
Karakter: Fűszeres – virágos
Illatjegyek: Fej: Ozmantusz, frézia, narancs, citrom, dinnye, görögdinnye, ciklámen, mimóza
Szív: Gyöngyvirág, heliotrop, ylang – ylang, jázmin, szegfű, pünkösdi rózsa, lótusz, nárcisz.
Alap: Tubarózsa, pézsma, pacsuli, vanília, borostyán, szantálfa.
Előre elnézést kérek, ha esetleg rövidebb lesz az elemzés. Rajtam a Volupté nem kompatibilis, így ismerőseimet fujciztam és kopó kutya módjára tapadtam az illatfelhőre. Nagyon igyekeztem észrevenni a finomságokat és impulzusokat.
A Parfümbűbáj oldalán kivétel nélkül mindig szeretem kiemelni és meglátni a szépséget az illatokban, a szépikékben és a kencikékben.
Szóval, nekem nem, de neked lehet hogy csúcskategóriás lesz a Volupté!
A parfüm egy sok összetevős virágos – fűszeres illat, melynek van egy kevés rokonsága az orientális stílusjegyekkel.
Jellegében hasonlít az Elizabeth Taylor flankerekhez. Ez érthető, mert az egyik orr itt is Sophia Grojsman. 
A múlt század kilencvenes éveinek egyik vezető kreációjáról van szó. Jellemzően balzsamos, kissé lefojtott illatmolekulákkal tűzdelt készítmény, melyben rafináltan elrejtettek számos jegyzetet, amelyet nem tudtam megfejteni. Az adagolás annyira sikeres lett, hogy megszületett az illatok világában egy új virág, amely a rózsa – jázmin – dinnye alkotóelemeit tömörítette magában. Kicsit lila, kicsit mályva színűnek képzelem el….
Említettem hogy pár ismerősömön teszteltem. Azt láttam hogy esszenciája  nagyon szépen mutatkozott meg az eredendően közepes vagy annál sötétebb tónusú bőrrel rendelkező hölgyeken. A világos árnyalatokon ”sok” volt! Ütött. Míg egy barnásabb típuson balzsamos és virágos pompában játszott, addig rajtunk hókákon mintha szétestek volna a jegyzetek. Nem állt össze a parfüm.
Egyik barátnőm szépséges született kreol bőrén olyan földöntúli ragyogásban érződött fel a mimóza csodálatos abszolútuma, hogy elfutott az irigység. ?
Volt akin szépen megjelentek a rózsás jegyek. Külön, más – más időben tündöklött fel a tubarózsa, pünkösdi rózsa, bolgár rózsa. Itt az alapok mély pézsma és vanília árnyalatokban táncoltak.
Végül másoknál gyümölcsjegyzeteket véltem felfedezni. Ez könnyed volt, lédús, még azt is mondanám hogy nyárias. 
Ez egy nosztalgia illat. Akik húsz évvel ezelőtt használták azokban biztosan kellemes emlékeket ébreszt fel. Én mást fújkáltam. Újdonságnak számított akkoriban a dinnyés akkordok alkalmazása az illatszerekben. 
A parfüm összetevőinek tarka kavalkádjával talán azt az erotikát akarhatták kifejezni, melyet a neve sugallni akart? A szó maga gyönyörűséget jelent. Egy szexualitást sugárzó erotikus illatot terveztek meg amely azonnal sikeres lett, sőt még a mai napig hozzáférhető igaz már csak online felületeken.
Nagyon furcsa asszimetrikus üvege van. 
Én a vonzásfaktorától biztosan nem fogok megrogyni, inkább egy hétköznapi késő délutáni illatnak érzékelem. Azoknak ajánlom, akik kíváncsiskodva hajlanak a retro nagyágyúk felfedezésére – mert ez olyan – és azoknak is, akiknél nosztalgikus emlékeket idéz fel. 
Elég tartós hatóideje van, a közepesnél egy hajszállal nagyobb hatósugárral. 
Ára nem vészes: már tízezer forint körül megvásárolható. 
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Oscar de la Renta illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!