bouquet

The Woods Collection: Wild Roses EDP

Sharing is caring!

Mottó: Rózsalugasban

Megjelenés: 2016

Milyen: Unisex

Kategória: Niche

Karakter: Orientális – virágos

Illatjegyek: Citrusok, narancsvirág, vadrózsa, pacsuli, vetiver.


Íme egy viszonylag tartós és olcsó niche illat, mely az Emirátusok berkeiben született meg.

Jellegében a hűvösebb időszakra tudom elképzelni. Kivételek azonban mindig akadnak. Április közepe van. Napokon keresztül szépséges langymeleg idő volt, ám betört az országba egy szeles, esős hidegfront, amely keményen csökkentette a hőmérsékletet.


Ma délután kíváncsian nyúltam e vadrózsa illat után. 


Sötétedik. Esik az eső, fűtünk az egész lakásban. Bekuckóztam az ágyamba, gyertyát gyújtottam és hallgatom az odakint elsuhanó autók kerekeinek surrogását a nedves aszfalton. Milyen jó is hogy pillanatnyilag teljes kényelemben vagyok, nincs semmi dolgom, nem kell a hideg esőben járkálnom és élvezhetem a meghitt nyugodt perceket.


Ahogy fészkelődöm az ágyban elő – elővillan a kulcscsontomról a délutáni parfüm. Olyan szép! Még akkor is, ha nem egy fantáziadús költemény, hanem egy jól bevált sztenderdekre megépített alapillat. Egyszerűségében kellemes.


A régi nyaralónkban ahol a gyermekkorom vakációit töltöttem a ház melletti kerítés teljes hossza be volt futva mélybordó viszonylag kis virágú rózsával, amely bódítóan fűszeres illatot árasztott és rettenetesen tüskés volt. Napjában többször ott szaglásztam. Más volt a hajnali ébredéskor, ahol páraszemek csillogtak rajta. A déli nap és forróság szárazabbá tette az aromáját. De esténként, amikor nyugovóra tért a nap fülledt, mély, szinte leírhatatlanul bársonyos selymességet árasztott magából, főleg locsolás után. Ott a rózsalugas környékén volt a szentjános bogarak törzshelye is. 


A Wild Rosest bármikor bármilyen évszakban teszem fel a legtöbbször ez a kép villan be.A rózsalugas! És a nyári vakációk…. Gondtalanság és nyugalom. A mindennapok szeretete. 


Elég kevés Emirátusokból származó illattal találkozom, melyben ne lenne oud. Ebben a kreációban nem tűntették fel, de a pacsulin kívül egészen biztos hogy szerepel benne. Én inkább a vetiver jelenlétét nem érzem. Kicsit hasonlít egy Montale kompozícióra, de fele annyiba kerül. Kevésbé olajos kifújáskor, nincs akkora szilázsa sem. 


A parfüm ontja magából az édes rózsaillatot. Az élete lineáris, elég kevés változatosság vehető észre. A fejjegyek kifújáskor felszikráznak a citrusok jelenlétének köszönhetően. Picit nedves a nyitás – és igen – hajnali páracseppekre asszociálok a megjelenő szirmokon. Későbbiekben az oud és vadrózsa kapcsolata megszilárdul és kibontakozik. Selymes, mély, enyhén száraz és meleg érzetet keltve körbesimítja testünket és simogatja érzékeinket. Ebben a fázisban kapcsolódik a pacsuli is az alapokhoz. Kevés van benne, némileg tompítja a virágaromák édességét. Ez jó, mert nem lesz fejfájdítóan tömör a parfüm. Ezután már nem változik az illat csak gyengül az utolsó egy – két órában, majd teljesen elhalványul.


Az én ízlésemnek a hűvösebb időben felel meg, mert melegítő hatása van. Tartóssága közepes körülbelül hét óra. Az erőssége mint említettem fokozatosan csökken. Kicsit nosztalgikus illat, vintage jelleg. Simán el tudom képzelni egy kis nyaralóban ahol körbe vesznek bennünket régi ereklyéink, melyek mindegyike egy történetet hordoz. Semmi esetre sem menedzser parfüm. Lelassítja az embert. A kiszerelése nagyon szép és ára a különleges kategóriájú niche termékek között olcsónak számít. 

(Parfümbűbáj) 

Tagged with:
Posted in Házak – Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!