bouquet

Evody: Cuir Blanc

Sharing is caring!

Mottó: A lopakodó…. 

Megjelenés: 2010
Orr: Alexandra Monet
Milyen: Unisex(nek írják imitt – amott) bár elsősorban férfias. 
Kategória: Niche
Karakter: Bőrös
Illatjegyek: Fej: Ibolyalevél, kakukkfű, sáfrány. 
Szív: Borostyán, nőszirom. 
Alap: Orosz bőr, pézsma.
Luxuskategóriába tartozik ez a nagyon magas pontszámot elért parfüm a „Fragin”! 
Miért is nem csodálkozom rajta? 
Mert misztikus és érzéki. Olyan mint egy palackba zárt szellem, aki képes a rafinált erejével megtántorítani és legyőzni a gyanútlan és avatatlan orrokat. 
Valószínűtlenül titokzatos! Szinte lopakodva közelít meg, s azután addiktíven megköt. 
Azt mondják bőrös illat. Bizony ám, de még mennyire! Az illatszerészek többféle bőr illatot azonosítottak már. Ebben a kreációban az úgynevezett russian leather – orosz bőr szerepel. Ez az aroma nyers csizmaszagú, nyeregszagú, nem az a finom puhított gyengéd elegy, hanem maszkulin, kissé csípős és nagyon szexi! 
Páran tudják rólam, hogy igazi Oroszország rajongó vagyok. Ezt köszönhetem egyrészt a volt orosz diplomata betegeknek, akik miután észrevették a kultúrájuk iránti érdeklődésemet gyakorlatilag a foglalkozásaim alatt történelem, irodalom, gasztronómia, földrajz órát tartottak és tartanak mind a mai napig szinte non – stop nekem. Másrészt gyermekkorom óta nézegetem a vadregényes tájakat, mely teljes szinkronicitásban áll az orosz lélek bonyolult szépségével és szeretetével! 
Szóval nálam Altáj és Szibéria (egyszer egy nyáron!!!) bakancslistás! 
Megsúgom hogy a parfüm vakvásárlás volt – illetve annyiból nem, hogy tudtam azt, hogy szerepel benne az orosz bőr alkotóelem. Milyen jól tettem hogy megvettem!
Ez az illat pasis! Akárhogyan is csűröm – csavarom be kell látnom, hogy egy nagyon vonzó férfi illatba szerettem bele. 
De még mielőtt bárki is megmosolyogna…. Nőcis nő vagyok, ám borzasztóan kíváncsi, és illatok terén pedig túlzás nélkül állítom, hogy a legbátrabbak közé tartozom. Voltak is ám baklövéseim…. Hú, de mennyi ?
Rajtam a Cuir Blanc kifejezetten pimasz! Provokatív. Talán még a viselkedésem is változik (hiszen a bőr erőt ad) lazábbra veszem a figurát. Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy felkapok egy férfiinget a nadrágom fölé – tisztára mint George Sand ☺️ – de a szivart mellőzöm! Bőr és írisz az illatom, tompa pézsmával keverve. 
És most, Ti jöttök Urak! 
Szeretem ezt a könnyed, sejtelmes, magnetikus illatot! 
Természetesen itt is a bőr árnyalatai a dominánsak…. ó, de mennyire más mint rajtunk nőkön! 
Jobban simul a pulzuspontokra.  Lágy, vonzó, férfias, kissé visszafogott, emiatt mi bátrabbá és kezdeményezőkké válunk. Kíváncsian szaglászunk. Hol távolabbról, amikor egy érdekes fűszeres gyógynövény akkordot vélünk felfedezni, hol közelebbről érezzük meg a borostyán baritonját. Vagy közvetlen közelről amikor a saját leheletünk melegíti fel és áramoltatja vissza a parfümöt, mely már a pórusaitokban van teljesen eggyé válva veletek. 
Keveredik a bőr a bőrrel, balzsamosan izzik a borostyán, megrészegít a pézsma. S mielőtt túl sok lenne a jóból, okosan tompít a kakukkfű és a sáfrány. 
Ki ne élvezné ezt a titkos játékot? 
Doromboló cicaként puha tappancsokkal, óvatosan merészkedünk egyre közelebb a parfümötökhöz. És hozzátok! 
Agyunkban a következő kérdések suhannak szélsebesen…. 
„Ki van a parfüm mögött? Vajon mit gondolhat most? Tudatosan fújta  fel? Ó, miért kellett pont ezt, pont most feltennie?” 
Egy megfelelően kiválasztott illat mindig harmóniában van a gazdájával. Felerősíti a személyiségét. 
A Cuir Blanc titokzatos. Akinek ez a szignatúrája határozott, tisztában van az értékeivel és feleslegesnek tartja, hogy egy kihívó kompozíciót válasszon. Nem egy nyálcsöpögős cucc! 
Harmincon felül tudom elképzelni.
Szerencsére ismét kapható nálunk a CherryGardenben. Ára a középkategóriás szegmensbe tartozik. Ár/érték aránya kiváló. Tartóssága bő nyolc óra, hatótávolsága közepesnél kicsit gyengébb. Vonzásfaktora a „nagyot nyelek és elolvadok” kategóriába tartozik. 
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Evody illatpk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!