bouquet

Lolita Lempicka: L de Lolita Lempicka for women

Sharing is caring!

Mottó: Foglyul ejtő ármányok

Megjelenés: 2006
Orr: Maurice Roucel
Milyen: Női
Kategória: Mainstream
Karakter: Gourmand – orientális
Illatjegyek: Fej: Bergamott, keserű narancs.
Szív: Pézsma, fahéj, vasvirág.
Alap: Szantálfa, vanília, tonkabab.
Maurice Roucel kreációja az első édes, tömény illatok közé tartozott. Megjelenése után valóságos dömping indult meg és nem számított trendinek az a parfüm cég akinek minimum egy vagy kettő szirupos illata ne jelent volna meg a világpiacon. A gourmand style akkora őrület lett, hogy behódoltak az irányzatnak még a legnagyobb nevek is. YSL, Lancome, Armani…. hogy csak párat említsek közülük.
Egyenillat, egyenhaj, egyensikk lett a divat és megszűnt az egyediség.
Még egy csapás érte az évtized vége felé a piacot…. Megjelent az IFRA és elkezdték folyamatosan kivonni az állati eredetű alkotóelemeket (ezt teljes mértékben támogatom) és az egyéb allergén anyagokat, majd ezeket szintetikus elemekkel helyettesítették.
Az uniformizáció pedig magával hozta a niche készítmények népszerűsödését.
Szerencsére az utóbbi egy – két évben azt látom, hogy a mainstream szegmens is kezd magához térni halódó poraiból és egyre kreatívabb alternatívákkal találkozom az üzletekben.
Most azonban térjünk vissza a szóban forgó Lempicka kompozícióra, mely a maga nemében óriási diadalt aratott a parfümök között.
Az L – nek isteni illata van! Tartós, elég széles spektrumú, eszméletlen nagy vonzerőt sugárzó parfüm. A mai napig áhítat övezi, sokan a szignatúrájuknak tartják. 
Sajnos már nem gyártják és nem is kapható – esetleg aukciókon lehet hozzájutni, egeket verdeső árakon.
Ez bizony fahéj, tonkabab, vasvirág, vanília mesternégyes a javából!
A nyitó fuffantás a bergamott lehelete olyan illékony, mintha meg sem mutatkozott volna. Ezt az iramot betartva már a bergamott sarkára lépve toporog a keserű narancshéj, s mintha csak egy galopp lenne ez a jegyzet is sietősen távozik. 
Naná! 
Hiszen ellentmondást nem tűrve megjelenik a quartett. 
Méltóságteljesen körbenéz….és elkezd muzsikálni. 
Hogy tán oly érzésed van, mintha kissé pöfeteg lenne? Van benne valami 😉
Szépségével és kisugárzásával teljesen tisztában van, akkor meg miért is fogná vissza magát? Az “L” minden csak nem szerényke! Ez a parfüm lazán le – és kinevet! Kacag a zavarodon, átmosolyog a félénkségeden. Hiszen a fahéj csupa tűz, a vanília tömör édes szenvedély! A tonkabab fülledt szegfűszeges, dohányos vaníliás aromája rosszalkodásra csábít. És a vasvirág ellentmondást nem tűrően irányít. Az van, amit ő akar! 
Ő megéli az életet! Hedonista, élni akaró, tele bájjal, erővel, szenvedéllyel….! Kissé erőszakos, kicsit nyomuló és nagyhangú. Ennek ellenére nagyon lehet szeretni. 
Az alapok fás akkordok. Tompítják az erőteljes fűszereket és talán kicsit földes jelleget is adnak hozzá. Ez ebben az esetben egy kitűnő megoldás, mert a tömör szívakkordok robbanása ellenére sem lesz émelyítően sok az illatélményünk. 
Tegnap délután kezdtem el írni ezt a Lempicka elemzést. Aztán abbahagytam…. Kutyával játszottam, vacsoráztam, és nem volt kedvem tovább folytatni. 
Most késő délelőtt van és zuhanyozások után vagyok. 
A csuklómon halványan még érződik a tegnap délutáni fuffanat. Pedig most éppen forró nyár van….párolognia kellene…. Eltűnnie rólam…. 
Maga a parfüm egyébként kortalan. Hordhatja bárki, de vigyázat: óriási vonzásfaktora van! ☺
S végezetül még egy aduász mellette: négyévszakos és bármikor viselhető! 
(Parfümbűbáj) 
Posted in Lolita Lempicka illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!