bouquet

Nina Ricci: L ‘Air du Printemps

Sharing is caring!

Mottó: Jön a nyár

Megjelenés: 2009 március
Orr: Olivier Cresp
Milyen: Női
Kategória: Mainstream
Karakter: Virágos
Illatjegyek: Fej: Virágos jegyek, cédrátcitrom, rózsa.
Szív: Frangipani, jázmin.
Alap: Virginiai cédrus, szantálfa, körte, pézsma.
Odakint dörög, villámlik, zuhog, de szerencsére már húsz fok feletti hőmérséklet van, nem úgy, mint a múlt heti tíz fok alatti.
Röstellje magát az időjárás, hogy május utolsó napjaiban örülök ennek a temperatúrának és még az sem érdekel, hogy zivatar van. 
Hazafelé jövet éppenhogycsak megúsztam az égi áldást. A macseszok és Fori hangosan örülve nekem berohantak a házba.
Az ablakokat bukóra nyitottam és most élvezem a friss levegőt. Imádom a föld és eső áztatta virágok illatát.
A harmatos rózsáinknak hajszálpontosan olyan az illata, mint a L’air du Printempsben megjelenítettnek!
A szóban forgó parfüm egyébként egy 2009 – ben debütált flanker és ki tudja, hogy még hány jelenhetett meg a csodálatosan szép l’Air du Temps anyaillat kibocsájtása óta….amely egyébként szerepel minden idők legszebb illatai listáján. Kár, hogy az alap változatainak nagy része be sem került hozzánk forgalmazásra. 
A Fragranticán eltérő vélemények vannak róla. Az értékelés sem eget verő…. Én mégis szeretem! Csakis nyáron tudom magamon elképzelni, akkor viszont szívesen és örömmel viselem. 
A meleg évszakban különben is vagy a citrusos, vagy a légies – virágos árnyalatokat kedvelem. Sokan a vizes stílust részesítik prioritásban, de az nem mindenkinek áll jól sajnos. 
Összességében a L’air du Printemps egy roppanós, üde, derűt kiváltó „hangulatparfüm” virágos és citrusos jegyekkel spriccelve. Lehelletnyit keserű alapokon. Szikrázó életöröm és mindenen átívelő boldogság jut róla eszembe. A használatát bármikor elképzelhetőnek tartom. Napközben és éjjel, munkába, randira, szabadidőre, alkalmakra. Még akár úgy is, hogy egyetlen illatot használok nyáron – méghozzá ezt! 
Az első impulzusok citrusosak és a már említett zivataros esőáztatta rózsa aroma érezhető ki, amely mellé társulni fog a frangipáni hamarosan,mely gyönyörű és frissítő. 
Szeretem a déli virágokat. Kedvenceim a tiaré, frangipáni, champaca. Nem is tudom mihez hasonlítani őket. Édes, földes, púderes aromájuk van. Csábító és szokatlan! Teljesen egyedi élményt nyújtanak. 
Nos, ebben a kreációban megmutatkozik a frangipáni is és a jázmin is. A kettő együtt páratlan élményt nyújt. Édesek, cseppet nektár színezetük van, de egyben poros – púderesek. 
Az alapjegyzetek tökéletesek. Végig tapinthatóak árnyaltan a pézsma, cédrus és szantálfa akkordjai. Ezen kívül van egy „sok zöld harsogó levél” esszenciája is, amit sehol nem találok megemlíteni a kompozícióban, pedig kiemelik a virágos jegyzetek színfoltját. 
Van ebben a cuccban egy olyan szikra, ami folyamatosan felhívja magára a figyelmet. Nem erőszakos és nem tolakodó. Csupán figyelemfelkeltő ?
Ott vannak a szaglósejtjeim, oda irányul többször a tudatom és arra a következtetésre jutok, hogy számos méregdrága agyonreklámozott termék a nyomába sem ér ennek a viszonylag könnyen megfizethető, ám annál nehezebben beszerezhető parfümnek. 
Az üvege? Mit mondjak róla…. Meseszép!! 
Tetején a pusziszkodó galambpárral. Csak a Stark kupakja más a sorozat közül. Szépen ível a kecses üveg, melynek színe rózsaszínbe hajlik. 
Nem tudom megragadni, hogy melyik korosztályhoz illik. Azt hiszem nem korfüggő. Hatóideje hat – nyolc óra. Hatótávolsága a közepesnél picit erősebb. Vonzásfaktora csábító. Sokkal „lazább” illat, mint az alapkiadás. 
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Nina Ricci illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!