bouquet

Amouage: Imitation for Women

Sharing is caring!

Mottó: Az ékszereim? – a mosolyom és Imitation

Megjelenés: 2018 június
Orr: Pierre Negrin
Milyen: Női
Kategória: Niche
Karakter: Fás – fűszeres
Illatjegyek: Fej: Jázmin, narancsvirág, ylang – ylang, rózsa. 
Szív: Aldehidek, édesgyökér, fekete ribizli. 
Alap: Pacsuli, szantálfa, tömjén. 
Imádom az Imitationt! Őt sem lehet egyértelműen beskatulyázni! 
Tök mindegy, hogy egy bőszárú nadrágot veszek fel hozzá, vagy egy kivágott maxiruhát telitalpú szandállal és hasamig leérő láncokkal. 
Nem érdekel hogy a nap mely szakaszában teszem fel és milyen alkalomra, mert piszkosul illik hozzám. 
A bőrömre rásimul, ráolvad és hosszú órákon keresztül élteti zizegő létem. Szeretik rajtam. Számtalanszor megkérdezik hogy mit fújtam aznap. 
Állandó tagja a parfümhárememnek! 
Vibrál körülöttem és belém simul. Egyszerre édes és hideg. Fűszeres, virágos, fás, levegős. 
Emlékszem rá, hogy amikor először szaglásztam, rögtön az első pillanatban megcsapott. Villámként suhant belém ez a nagyon furcsa, de mégis elképesztően szexi illat…. Olyan volt mint a mézesmadzag, amit elhúztak az orrom előtt…. Orrcimpáim kitágultak és jött a vadászösztön – nekem ez kell! 
Az Imitationról eltérő kritikákat írnak és megértem, hogy miért. Volt hogy a parfümöm máson nagyon keserű lett. Olyan is volt, hogy a bőr nem itta meg az illatot és ez a pulzáló energiatömeg teljesen elkülönülten vibrált a hölgy karján – gondolom mérhetetlenül felidegesítve ezáltal egymást. 
Szóval a feketeribizli, édesgyökér és aldehid trió kegyetlenül jó párosítás…. 
Mindent lehet mondani rá, de hogy szokványos azt nem. Ez a kompozíció lelke, az összes többi csak körítés. 
Ez a hármashangzat végig jelen van a műben további érdekes eseménysorozatokat alkotva a többi felbukkanó aromával. 
A köszöntő erős, harsány, és lehengerlő. Csupa virágos jegyzet. Sok – sok élénk szoprán mond „sziát” és „hogyvagyot”. Én még ilyen hangos jázmint és narancsvirágot soha nem láttam (és szagoltam). Nem érdekli őket, hogy te esetleg még álmos vagy és pianissimoban kívánod életed jelen perceit eltölteni. Az sem számít, hogy esetleg gyengélkedsz. A virágok úgy vannak vele, hogy ha már egyszer kifújtad, akkor hadd szóljon. Ébresztő, alarm, pattanj ki és mosolyogj! 
Nehezen lehet megzabolázni. Energikus. Túlteng benne az élet. Igaz ugyan hogy egy jó bő óra elteltével sokkal lazábban pörög és megjelennek a fás jegyek is. Furcsa paradoxon, de pont a tömjéntől és a szantálfától lágyul a virgoncsága és saját magát sikerül egy kicsit kordában tartani. 
S gyakorlatilag innen átvált lineáris stílusba őnagysága és üldögél a babérjain. Nem mintha derűje akár csak egy pillanatra is homályba veszne….! Hiszen megunhatatlan! Bár most már nem harsog, hanem bazsalyog a parfüm lelke! 
Annyi szépség, móka, kacagás felszabadultság van benne…. ?
Az elején azt írtam róla hogy szexi. Szerintem az. Csak az erotikája nem rafinált és céltudatos, hanem őszinte és természetes. Örömteli! 
Az illat kortalan…. De kihez illik? Szóval ne legyen túl romantikus, mert világgá fog tőle futni. 
Ne legyen túl analitikus sem, mert tutira beidegesedik majd rá. Félénkek és szendék messze kerüljék el. 
Olyanoknak ajánlom, akik kellően lazák és toleránsak. Van bennük egy kis löket és exhibicionizmus. Karakteresek és nem mimózák. 
Optimista, vidám, izgőmozgók! Tiétek a pálya! 
Az ára viszont meglehetősen barátságtalan. A száz milis kiszerelés majdnem kilencven ezer forint. Vigaszt esetleg az nyújthat, hogy alig kell belőle használni – nagyon sokáig elég. 
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Amouage illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!