bouquet

Houbigant: Quelques Fleurs Royale EDP

Sharing is caring!

Mottó: Dzsessz sok virággal

Megjelenés: 2004
Milyen: Női
Kategória: Mainstream (?) 
Katakter: Virágos
Illatjegyek: Fej: Grapefruit, szicíliai bergamott, fekete ribizli.
Szív: Egyiptomi jázmin abszolútum, marokkói rózsa abszolútum, indiai tubarózsa abszolútum, méhviasz.
Alap: Fehér pézsma, orrisz gyökér, cédrus, vanília, borostyán, szantálfa.
A Houbigant – ház a XVIII. század hetvenes évei óta készít illatos vizeket, olajakat, parfümöket. Ma már mindenki számára elérhető, régebben viszont kiváltságosok, arisztokrata családok és királyi famíliák megrendelésére komponált művek születtek csak.
A szóban forgó kreáció Diana hercegnő egyik kedveltje volt. Csak érdekességképpen írom le, hogy ez a fantasztikus odorú virágcsokor elődje az 1912 – es születésű Quelques Fleurs. Ám ennek is volt egy őse, melyet Orleans-i Adelaide hercegnőnek készítettek még a XIX. században. 
Mire Lady Di – hez elérkezett a műalkotás addigra talán a világ egyik legszebben megalkotott virágos parfümje lett.
Mitől ennyire különleges? Mi az oka annak, ami miatt nők milliói vágyakoznak erre az illatra? 
Egy komplex alkotásról van szó. A virágok esszenciái olyan arányban vannak megkomponálva, hogy felfújva egy luxus virágszalonban érzi magát az ember és nem igazán tudja szétválasztani, hogy mely alkotók építik fel a parfümöt, csak azt hogy isteni finom aromája van. Üdítő és friss, és édes, és…. utánozhatatlan. 
Egy fényűző csokor. Számomra a nyitás liliom illatú, melyhez citrusokat kevertek. Ezek után bontakozik ki a jázmin törékenysége és megcsillogtatja magát a rózsa is. A virágjegyzetek szépségét az alapok emelik ki. A finom fehér pézsma, vanília és borostyán mind – mind a szívjegyek esszenciális erejét támogatják meg. 
Az illat kicsit poros, természetesen pozitív értelemben. Minden kétséget kizáróan arisztokratikus – bár nekem ódonnak tűnik, ettől függetlenül nagyon sokan szeretik.
Hatalmas parkban sétáló napernyős elegáns nő sziluettje játszódik le előttem, aki hosszú ruhát visel, lila színűt és a rövidülő délután fátyolos bíborba játszó árnyalatai tovább fokozzák e romantikus képet. 
Ha azt a feladatot kapnám, hogy viseljem ezt a parfümöt egy általam meghatározott alkalomra, akkor zenei eseményre tenném fel, mégpedig dzsesszre. Mondjuk a budapesti Ferenc téren megrendezendő egyik kültéri koncertre, ahol megannyi virág szegélyezi az utakat, tele van zölddel a park, de a fedett pavilonból improvizatív dzsessz szólamok csendülnek fel. 
A Quelques Fleurs Royale kiszerelése pazar. Halványlila bársonydoboza arannyal díszített és selyemmel bélelt. Az üvege matt rózsaszín és vésett. A benne található folyadék pedig mályvás – rózsaszín. Egyszóval királynői. 
Romantikát szeretőknek tiszta szívvel ajánlom. Tartós, púderes, elegáns kompozíció, melyet a nap bármely szakaszában fel lehet tenni. A vonzásfaktoráról eltérő vélemények alakultak ki. Nekem túlságosan is megtervezett, hiányzik belőle a játék és pikantéria, de első találkozásra azért esetleg elképzelhetőnek tartom. 
Fiatalabb éveimben nagyon szerettem ezt az illatot. Szépnek éreztem magam benne, sokáig használtam. Mára ez már a múlt, karcosabb kompozíciókat kedvelek. 
Ára közepesen drága és weboldalakon keresztül rendelhető. 
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Houbigant illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!