bouquet

Jose Eisenberg: J’Ose for woman

Sharing is caring!

Mottó: Szeret – nem szeret? Igen, nem? Fekete – fehér? Igen, nem?

Megjelenés: 2000
Orr: Jose Eisenberg
Milyen: Női (szerintem meg unisex inkább)
Kategória: Niche
Karakter: Aromás
Illatjegyek: Fej: Jázmin, bergamott, menta, amalfi citrom.
Szív: Artemisia, kávé, levendula.
Alap: Moha, szantálfa, borostyán, pacsuli, vanília, tonkabab, pézsma.
Kevés illat szokott kibillenteni az egyensúlyomból. Nem tagadom szerelmese vagyok a parfümöknek és az évek során hozzászokott és kimondottan megszerette az orrom azokat a párosításokat, amelyek szokatlanok.
Szokatlanok és eltérnek a hagyományostól. Provokatívak, polgár pukkasztóak, zavarba ejtőek – ez a niche világa. Ez IS a niche egy szegmentuma. Természetesen és hála istennek a mai napig fedezek fel Müllerben, Douglasban gyönyörűségeket….de most következzen egy amolyan Bracken Woman style – teljességgel más alternatívában!
Barátnőm meglátogatott. 
– Mi ez az illat? – kérdezte.
– Jó? – tudakoltam vissza.
– Nagyon!
– Na és mégis milyen? – faggattam.
– Nem tudom megmondani….szokatlan….de nagyon….jó…. – felelte.
– Olyan addiktív, mi? – kacsintottam rá, miközben láttam ahogyan lélegzi be az aromapárát, mely áramlik a szobácskámban. (S ezzel nyugtázta is, hogy valami olyant vettem ami illik hozzám.)
Hát igen. A párafelhő lenyomatot hagy. Ott az enteriőrban érezni lehet valami furcsa vibrálást. Nyugtalanságot, remegést. 
Az orrcimpád kitágul, beleszimatolsz a levegőbe és nem tudsz mit kezdeni vele….! De….újra és újra lélegzel egy nagyot belőle.
Aztán eljön a pillanat és annyira kíváncsivá tesz hogy ki kell próbálnod.
Nem biztos, hogy elsőre bejön. Sőt! Talán még dühös is, csalódott is leszel….! 
– Nem tetszik! – jelented ki finnyásan!
De azért kipróbálod még egyszer. Lapul az illat a csuklódon. Te méregeted a ”szagot” és már egyáltalán nem vagy olyan biztos benne, hogy utálod….
– Nem, nem! – szólsz bátortalanul.
– Ja értem. Hogy nem is utáltad? Csak egy kicsit olyan szokatlan volt….?
Harmadszorra is felpermetezed. Mélyen és figyelemmel kezded tanulmányozni hogy mit tartogat neked J’Osé….megfog egy mágnes. És te elindulsz. Fogalmad sincs hová, mész az érzéseid, impulzusaid után. Útvesztőkbe, lélekemelőkbe és megismerkedsz az egyik legprovokatívabb, kiállhatatlanabb és érzékibb parfümmel.  

Beautiful portrait of young handsome man lips

Olyan, mint a jég, amelyet leöntenek egy dézsa forrásban levő vízzel….A jégkristályok utolsó maradék erejükkel felszikráznak, majd megadják magukat az izzó forróságnak. Szeretkezik jázmin és menta! Két merőben eltérő energia találkozik egymással ….

Meleg keserűmély sötét kávéaromák korbácsolnak fel. Jó dolog elveszni a bujaságban. Gátlásokat levetve zuhanni és szárnyalni, hatalmasakat szippantani a pörkölt aromából, mely bódító és erőteljes. Pihegni két kéjes extázis nyújtotta örvény között a hűs csillapító  selyemlepedőkön…. Ezt teszi a tonkabab, moha és pacsuli sodrása. Megdob, magával ránt és elszédülsz….majd kifáradva hullasz vissza a hűs levendula és artemisia csillapító akkordjába.
Fent és lent.
Nappal és éjszaka.
Vajon meddig lehet bírni? 
….Mennyi sodrást visel el még az illat?….
Még megy. 
Még lök rajtad egyet – kettőt – hármat a pacsuli nyers ereje. Itt többet adagoltak belőle, mint sok más esetben. Bővebb, nyersebb, vadabb, szikrázóbb. Azután szinte öntudatlanul von körbe a szantálfa füstös jegyzete, hogy aztán felemeljen magával egészen az egekbe – elporlasztva, megsemmisítve a feloldozás perceiben. 
Az illat két részből áll, ám mindkét része végtelenítve hullámzik. Az első fele igen erőteljes, vad és azt gondolom, hogy meglehetősen extatikus, szenvedélyes, erotomán szakasz. A második fejezet ugyanez, de sokkal – sokkal lecsendesítettebb formában. Az összebújások, csókok, összeszuszogások ideje. Együtt és jelen van minden, ami szerepelt az első részben. Csakhogy ez finom és kifinomult. Édes, puha, lágy és nagyon – nagyon intim.
És itt szeretném kiemelni a második ciklus sajátosságát: Jóval érettebb, teljesebb a kompozíció, mint az első három órában. Összeszokott, telt, egymással harmonizáló, az alkotóelemeket tökéletesen összefésülő szubsztanciák mestersorozata, amely él, lélegzik. Jelentése van minden apró mozdulatának.
Jose Eisenberg első és a mai napig szignatúra illata. Bátor nőknek való, nem egyszerű illat. Tisztában kell lenni azzal, hogy a hatósugara nagyon különleges, hipnotikus lenyomatot hagy maga után. Bőrön hét – nyolc órát tart a nyarat kivéve, ruhaneműn egy hetet.
Abszolúte négy évszakos! A forró, párás nyárban szuperül működik együtt a bőr verejtékezésével. Ha lehet azt mondani hogy még tartósabb, mint hidegben…. Igen! Cirka húsz órán keresztül párolog rajtam! 
A legjobb nyári illatom amikor is utánam fordulnak. Vagy az odorom után….? Csodásan ivódik be a bőrömbe. Egyszerre édes és keserű, egyszerre csábító és nagyon pimasz! Nagy melegben szinte csak a J’Oset kívánom! Velem ez a parfüm azonosul a legjobban és felerősíti karakterem. 
Nem tudok korosztályt ajánlani hozzá! Orroknak való és merészeknek!
Vonzás faktora? Azt gondolom, hogy elég érthetően fejtettem ki fentebb ?.
Nehéz beszerezni, ára közepesen drága kategóriába tartozik. 
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Jose Eisenberg
2 comments on “Jose Eisenberg: J’Ose for woman
 1. Tánya szerint:

  Az mondták hogy ez őszi párfüm,nem nyári

  • Parfümbűbáj szerint:

   Kedves Tánya! Az illatok erősen szubjektívek. Mindenki akkor viseli ezt a parfümöt (is) amikor csak kedve van hozzá! ?
   Szeretettel Parfümbűbáj

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!