bouquet

S. A. C. K. Y. : Habeen parfüm extrátum

Sharing is caring!

Mottó: Vanília kábulatban

Megjelenés: 2016
Milyen: Unisex (erősen kétlem, szerintem meg női)
Orr: Isabella Sacky 
Kategória: Niche
Karakter: Virágos fás
Illatjegyek: Fej: Rózsa, írisz, galbánum, ibolyalevél.
Szív: Tiaré virág, monoi olaj, jázmin, liliom, tubarózsa.
Alap: Madagaszkár vanília, szantálfa, cédrus, tölgymoha.
A legkedvesebb kedvenc virágom a tiaré – és ez tetszik a legjobban a bőrömön. Különlegessége mágnesként vonz, de maga az illóolaj is képes pillanatok alatt eggyé válni velem. Felerősíti bőröm illatát én pedig hosszú évek óta hűen ragaszkodom páratlan szépségéhez. Hosszú, töretlen kapcsolat a miénk s ez a növény azon kevesek egyike, mely végigkíséri az életem. 
Annyi virág szűrleményét, illóolaját próbáltam már! 
Mások milyen könnyedséggel, finomsággal tudják viselni a rózsák több száz fajta variációját, vagy a liliomokat, jázminokat és ezerféle más társukat…. Sokszor kicsit irigykedem…. Mert én is szeretnék bennük pompázni, de felhordva a csuklómra mindig megállapítom, hogy jónak jók, de nem szikráztatnak fel. 
Engem tiaré, frangipáni, champaca, magnólia, vasvirág és viola szeret! És persze a fák, földjegyek, levelek…. Parfümháremem ma már ezekből a jegyzetekből álló csodákból tevődik össze. 
A S.A.C.K.Y. egyik illatát úgy emlékszem elemeztem már. 
Igen! Az Afrodisiaco volt az! Mai napig szeretem! Mindmáig szerelem!
A Habeen egy édes, erotikus, cseppet sem erőszakos, lágyan csábító női csoda. 
Olyan mint egy rumba! Amikor a nő még csak ismerkedik a férfival. Nagyon tetszik neki, de még nem teljesen felszabadult. Íves csípőjével és kinyílt karjaival már körbetáncolja őt, de még nem kezdeményez. Azt szeretné hogy a partnere nyisson…. A levegő izzik a két táncos között. A nő könyökhajlatának enyhe nyomására villámgyorsan megfordul és a pár teljesen szembeáll egymással. Tenyereik összeérnek, arcuk szorosan egymás mellett, lélegzetük perzsel. A férfi most hátralép és figyeli hogy partnere vajon követi – e őt. Miután érzi társa azonnali lépését, magához húzza. Ráhajol és szája finoman a nő felső szájszegletét simogatja. Nemcsak a táncuk mozdulatai, hanem a tekintetük és ajkaik is beszélnek….
Imádom a tiaré virágának illatát. Tudom, mondtam már és még fogom is ?
Ennek a növénynek az illóolaj kivonata és a monoi olaj kókuszos rezgése a vaníliával páratlanul szép! Úgy érzem magam mintha egy délen fekvő szigeten pihennék, és hallgatnám a latin ritmusokat a tenger morajlásával együtt. Láblógálva nézegetném kedvesemmel a távoli hajókat és éretten csorgó – tocsogó ananászt majszolnánk végre fittyet hányva az étkezési etikettre. Esténként a vörösen izzó lebukó napkorong látványát csónakból csodálnánk végig. 
A Habeen életében tehát a főszerep a tiaré – monoi – vanília trióé. Ezenkívül érezhető egy lehelet finom száraz poros írisz aroma, kevés rózsa, de hálisten csak árnyalatokban. Én a szantálfát nem érzem ki és a tölgymohát is csak kevéssé. Inkább pici zöld levél szisszenések tükröződnek. Pontosan úgy mint amikor a szél megfuffantja a cserregő leveleket. 
A parfüm egyébként az elmondottak ellenére is meglepően lineáris, ám ez semmit nem von le az élvezeti értékéből. 
Tíz – tizenkét órát a bőrömön van.
Nem korosztály függő! Elképzelni sem tudom azt hogy miért kellett ilyen rövid idő után beszűntetni a gyártását. Nálunk nem és Európában is csak kevés helyen kapható meglehetősen idegeket  frusztráló áron – saccperkábé hetvenakárhány ezerért a száz milis. 
Így én az utazó méretű Habeenemre árgus szemekkel vigyázok! Dédelgetem, pátyolgatom, becézgetem kicsipici tiaré virágszálamat! 
Hiszen nem tudni mikor fogok egy csónakban ülve a Karib térségben hajókat és naplementét nézegetni. Édesemmel csöpögő csorgó ragacsos ananászt majszolni és azután csókolózni egy cápamentes öbölben! 
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in S.A.C.K.Y. illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!