bouquet

Elizabeth Taylor: Black Pearls

Sharing is caring!

Mottó: Őszi könnycseppek

Megjelenés: 1996
Orr: Elizabeth Arden divízió
Milyen: Női
Kategória: Designer
Karakter: Virágos 
Illatjegyek: Fej: Bergamott, gardénia, őszibarack orgona.
Szív: Lótusz, fehér rózsa, tavirózsa.
Alap: Pézsma, szantálfa, jázmin, bőr, vanília, borostyán.
A világsztár ezt az illatot tartotta a szignatúrájának. Utána olvastam: az első kiadás jóval fűszeresebb volt, mint a húsz évvel későbbi és több gyümölcs jegyzetet (görögdinnye például) tartalmazott. 
Most pedig pletyizek egy kicsit. Biztosan többen hallottátok azt hogy mennyire vonzódott az ékszerekhez. 
Elizabethnek volt egy New Yorkban élő gyöngykereskedője akitől rendszeresen vásárolt. Salvador Assael (a kereskedő) beleszeretett a szépséges dívába és udvarlásképpen ultradrága hatalmas méretű szabályos fekete tahiti gyöngy fülbevaló párral ajándékozta meg őt. 
Állítólag ez a történet ihlette a parfüm megszületését. Elizabeth igazi luxus illatot szeretett volna, amely hasonlóan értékes, mint a híres tahiti fekete igazgyöngy. 
Arról már lényegesen kevesebbet beszélnek, hogy Assaelnek számos más híresség és szerető is szerepelt a listáján, akik hasonló gyöngy fülbevalót kaptak. 
A parfüm születésének évében vált el nyolcadik férjétől Larry Fortenskytől. 

Nos, bármely maradandót is akart alkotni a színésznő – én a mostani változat ismeretében nem sorolom a luxus kategóriába. Ez egy finom virágillat, mely döntően konzervatív jegyzeteket áraszt magából. Tartóssága tökéletes, az érettebb korosztály kedveli inkább. 
Egyértelműen uralják a parfüm életét a szív jegyzetek. Meghatározó az orgona mélysége és titokzatossága. Egészen végig jelen van. Csodálatosan mutat mellette a lótusz és tavirózsa édeskés, lágy cirógatása. Van benne kellemes vanília, érzelmes pézsma, illatozó rózsa. Mást nem éreztem, talán nyitáskor egy csepp őszibarackot. 
Az impulzusaim? 
Rám nehezedik az illat. Annak ellenére, hogy nem tartalmaz olyan akkordokat, melyek fejfájást vagy rossz közérzetet keltenének, a viselete némi szomorúságot indít el bennem. Porszerű, illékony, komoly. 
Látom magam előtt a gyöngyhalászokat, és azt hogy milyen fáradtságos munkával és veszélyek között hozzák felszínre ezeket a szépségeket, felfeszítve a kagylókat. 
De látom az idősödő, melankóliába hajló hölgyeket egy kávéház teraszán üldögélve, miközben egy legördülő könnycsepp keretében merengenek tovatűnt ifjúságukon mely nem tér soha vissza már…. 
De mielőtt sikerül mindenkit elriasztanom ettől az illattól, elmondom kiknek ajánlom. 
Tökéletes parfüm nosztalgiázásra, délutáni sétára, vagy egy régi film megnézéséhez. Nagyszerűen illik vintage jellegű kávézókba, ódon városnézésekhez. 
Negyvenen túli komoly, romantikus hölgyek fogják szeretni. 
Üzletekben időtlen idők óta nem láttam, de online felületeken még hozzá lehet jutni ha nem is túl gyakran. 
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Elizabeth Taylor illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!