bouquet

Hermes: Un Jardin Apres la Mousson Hermés for women and men

Sharing is caring!

Mottó: Felfrissülve

Megjelenés: 2008
Orr: Jean – Claude Ellena
Milyen: Unisex
Kategória: Mainstream
Karakter: Zöld – levegős
Illatjegyek: Kardamon, bors, gyömbér, koriander, virágjegyzetek, citrusok, vetiver, vizes jegyzetek.
Egy életérzést mutat be a Jardin sorozat e korábbi megjelenésű tagja. Teljes gondtalanságot. A parfüm képes több kilónyi súlyban elhelyezett nyomasztó gondot levenni az ember válláról és feltölteni friss pozitív energiával.
Annak ellenére hogy zöld – levegős karakterként határoztam meg – mert az – ez egy friss fűszer illat! Harsogóan üde koriander és gyömbér keveredik a frissen őrölt borssal és kardamonnal. Ez egy csattogó, de mégsem zavaró nyitás, hiszen mellette ott ugrándozik a sok – sok citrus aroma. Hogy ez grapefruit, citrom, lime, vagy bergamott – e, azt nem tudom megmondani. Nekem mindenesetre kardamonos grapefruit illatú. 
És ezektől a fura, nyers, kaparó párosításoktól lesz a Hermes ház roppant egyedi. Nem keresi a mézédes „cuppanós puszi” kreációkat, hanem marad a maga útvonalán és mégis képes a folyamatos megújulásra. 
Szóval a citrusok és fűszerek egy nyersebb zöld aromát eredményeznek. Ehhez társul az eső aroma amely a csodálatos Rouge Bunny Rouge Lilt kompozíciójában is szerepet kap. Levegőssé, könnyeddé teszi a parfümöt. 
Néha – néha virágokat is érzékelek benne. 
Télen véletlenül sem jutna eszembe a „monszun utáni kertet” feltenni. 
Ellenben nyáron meseszép! Teljesen mindegy hogy száraz vagy párás forróság van – a parfüm él és vibrál a melegben. Felfrissíti a kissé tompult érzékeket. 
Tökéletes nyaralásokhoz főleg vízközelbe. Nagyszerűen mutat a Mediterráneum területein. Egy Santorini szigetén tervezett vakációhoz szerintem ez a legfinomabb választás az illatok viszonylatában…. 
Bárkinek ajánlott közepes szilázsú és tartós hatóidejű termék. Nem a vonzás, hanem a kalandfaktorát emelném ki. Felfedezésre és vitorlázásra pillanatnyilag kellemesebb illatkompozíciót hőségben el sem tudok képzelni. 
Meggyőződésem hogy van egy enyhe aromaterápiás hatása is, mely kiváló a rosszkedvre, fáradtságra. 
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Hermes illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!