bouquet

Loewe: Gala

Sharing is caring!

Mottó: A tündérpálcák

Megjelenés: 1991
Milyen: Női
Karakter: Virág – aldehid
Kategória: Mainstream – retro
Illatjegyek: Fej: Zöld jegyzetek, aldehidek, citrusok, bergamott.
Szív: Rózsa, ylang – ylang, törpeszegfű, gyöngyvirág, jázmin.
Alap: Pézsma, benzoin, borostyán, pacsuli, vanília, szantálfa, francia labdanum, hódzsír, civet. 
Ennek a beszüntetett, már nem is forgalmazott illatnak az ára verdesi az egeket. Évek óta nem látom még az online parfümériákban sem. Ebay vonalon a 30 milis üveg ára 19ezer forint körül mozog. Anno elképesztően trendi volt, ráadásul nálunk nem nagyon lehetett kapni. Az volt a menő ha Ausztriából vagy Németországból hozták meg.
Tipikus nagyvilági madame illat erőteljes nyolcvanas évekbeli feelinggel. Fekete testhezálló ruhát viselő karcsú magas nőt képzelek el hozzá minimum egy Christian Louboutin cipővel. (Igen a piros bőrtalp is illene…. ) 
Annak ellenére hogy ez a parfüm nagyon nem az én világom – egy mesterien összerakott komplett végeredmény született belőle. Csak jót tudok róla írni. 
Erőteljes extrovertált egójú dívás kompozíció. Nagyvilági. Szüksége van a luxusra és kényeztetésre. 
A hölgyek akik ismerték/ismerik elég sarkosan vélekednek róla. Nagyon szeretik, vagy nagyon nem – középút nincs. 
Mit tud a Gála? 
Engem teljesen megvezetett! Esküdtem volna hogy szépséges tömjén felhők ölelik át, de tévedtem! Tömjén nincs benne! 
Ellenben indításkor tobzódnak a zöld elemek az aldehidekkel. Összecsókolóznak, s bár látszatra sehogyan sem illenek össze és borítékolni lehet hogy útjaik a későbbiek folyamán elválnak – egy rövid nász erejéig egymáséi lesznek. Szerelmes táncukból megfogan pilleágyon és lepkeszárnyakon a sok virágálom. És ahogyan életre kelnek a virágok, úgy halnak el a friss – derűs zöldek, a tiszta aldehidek és a mindig kacagó citrusok. 
A lepkeszárnyakon pedig tündérek egy csapata vezényli a buja virágözön szertelen viselkedését. Izgatottan ide – oda repkednek és fegyelmezik meg a szépséges de rakoncátlan virágóvodát. 
Van itt minden mi a kacér hölgyek vágya….!
Rózsa, jázmin, szegfű, gyöngyvirág, ylang – ylang….
Játszadoznak, feleselnek, csúfolkodnak egymással. Melyikük a szebb? Kinek az illatát fogják jobban szeretni? 
Nem könnyű ám a tündérek dolga.
Pálcájukkal úton útfélen igazgatják rendre ylang – ylang szertelen viselkedését, aki a csendes kis gyöngyvirágot folyamatosan maga mögé tudná. A két szépség: rózsa és jázmin folyton konkurál egymással, vajon melyiküknek van több udvarlója. Szegény bájos szegfű pedig ott szipog önmagában, mert nem veszik észre. 
Pedig gyöngye bársonyszirmai csodás történeteket mesélnek herceg kisasszonyokról, akiknek egykor ezen kis virágok puha illatos,csipkézett redőcskéi szárították fel a könnycseppeket és nyugtatták meg a zakatoló szíveket. 
Nehéz az óvodasereget egy mederbe terelni, pedig kell…. 
Telik az idő és a virágok bohóckodása mellé odakúszik a lágy vanília a mézes – fás benzoin és a füstös szantálfa is. Megjelenik a pézsma, civet, hódzsír is. A virágoknak most már alkalmazkodni kell a komoly és méltóságos alapokhoz. És feltűnik a színen a pacsuli és a borostyán is. 
Bő két óra múlt el a mű kifújása óta. A parfüm részecskéiből megteremtődött egy bonyolult lelkületű szép kompozíció. A tündérek immár eltették a varázspálcájukat és elégedetten szemlélik munkájukat. 
Az eredmény pompás, szenvedélyes és őszinte. Harmonikusan kapcsolódnak össze a fás, animális és virágos jegyzetek. 
A szillázs, mely körbeöleli az illat viselőjét utánozhatatlan, egyedi és megismételhetetlen! Sok – sok szépséget illatoltam már és azt kívánom bárcsak találkoznék hasonló kisugárzással…. 
Tartóssága közepes. 
Nem hinném hogy ifjú hölgyek kedvelnék. Inkább az érettebb korosztály ízlésvilága. 
Hétköznapokra elég nehezen tudom elképzelni de az egyedisége miatt különleges alkalmakra tökéletes viselet. 
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Loewe illatok
One comment on “Loewe: Gala
  1. Betty szerint:

    Nálam még csücsül egy üveggel, és IMÁDOM. :). Jó volt olvasni róla, és konstatálni hogy másnak is tetszik, tényleg gyönyörű illat, ha megvan a kémia, szerencsére nálam nagyon is … Már előre nagyon szomorú vagyok a gondolattól hogy egyszer csak elfogy, és nem lesz többé. 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!