bouquet

Chanel: Allure Sensuelle EDP

Sharing is caring!

Mottó: Testet öltött vonzerő

Megjelenés: 2005
Orr: Jacques Polge
Milyen: Női
Kategória: Mainstream
Karakter: Fás – virágos
Illatjegyek: Fej: Rózsabors, bergamott, pacsuli, barack, narancs, mandarin.
Szív: Bulgár rózsa, török rózsa, írisz, gyümölcsök kandírozva, jázmin.
Alap: Vanília, szantálfa, labdanum, fűszerek, levendula, vetiver, pézsma, pacsuli.
Jacques Polge a legnagyobb illatművészek egyike. A munkái végtelenül egyszerűnek tűnnek, de igazából bonyolult kísérletek és kutatások sorozata előzi meg a boszorkánykonyhában egy Chanel kompozíció megszületését.
Évek kellenek hozzá! Ez a Sensuelle esetében sem volt másképp. 
Az alapkoncepció az volt hogy a híres Allure – nek legyen egy kistestvére, mely könnyedebb, játékosabb, mint az eredeti alkotás. 
A Sensuelle sokak szerint messze túlszárnyalta az alap kompozíciót. 
Teljesen jól összerakott szépség mely örömmel viselhető a kifújástól kezdve egészen az illat életének végéig.
Mókás, bájos, törékeny, érzéki, játékos és levegős. Nem csodálom hogy ekkora a rajongó tábora!
A tartóssága nyolc – kilenc óra, hatótávolsága kb. 20 cm, vonzásfaktora tökéletes. Nem közönséges, de nagyon csábos és sokat sejtető. Harmincas korosztálytól ajánlom hordani.
Ma is zuhog, ráadásul jó hideg eső. Nem baj! Kifejezetten jól esik Allure Sensuellel befújni magam, mert szó szerint felmelegíti a lelkem, a forró tea pedig a testem.
Amikor megkaptam, nekem sokáig nem tetszett. Túl soknak tartottam. Túl megtervezettnek, túlságosan is „húdejónővagyok” – nak. 
Amúgy pedig a nagyasszonynak, Coconak feltétlen híve vagyok, mert a huszadik század egyik legkiemelkedőbb személyisége volt szerintem. Szarkazmusa és művészete páratlan. Eleganciája utánozhatatlan. Elképzelhetőnek tartom, hogy nemtetszésemre csak megvonta volna kecsesen a vállát és továbblépett volna a dolgon.
Eltelt egy idő és újra feltettem. Az eredmény ugyanaz volt – én elfintorodtam too much mondtam ismét. De pár nap után csak odanyúltam a parfümért. Még grimaszoltam, de a rákövetkező nap ismét feltettem. Másnap újra és valami megváltozott. Elkezdett hiányozni az az illat, amelyet eleinte megvetettem!
Kézfejemet mélyet megszippantva pedig elámultam. 
Ez az illat volt a megtestesült csábítás. Ölelő, hívogató, meleg és ígéretekkel teljes.
Szinte látom magam előtt Cocot. Kiskosztümben elegáns középsarkú cipőben, kalappal a fején kihúzott derékkal ül sikkesen egy széken. Szeme diadalittasan csillog miközben cigarettára gyújt. Ajka enyhe mosolyra húzódik.
” Na ugye, kis parfüm kritikus! Tudod te szeretni a Chaneleket” – üzeni a szemével huncutul.

Mélyen felszippantom az illatorgiát. Ha egy férfi ilyen svunggal beleszagol a parfümöm szórta nyakamba, akkor nekem nyert ügyem van. Azt teszek vele, amit akarok! ?
Na jó…. Elég az ábrándozásból – elemzünk! ☺
Chanel illataira jellemző a pacsuli, jázmin és pézsma, valamint éppen ezen jegyek miatt egy jellegzetes stílus. Ez a három elem szinte az összes parfümjében megjelenik. 
Itt is kulcsszerepet játszanak. 
A nyitány felhőtlenül boldog. A fej jegyek életteliek. Csordultig vannak bergamottal, naranccsal, pacsulival, csipkedős rózsaborssal és mandarinnal. Mérsékelten megjelenik a sárgabarack is – nekem picit az édesebb vaníliás dzsemes figura érződik ki. 
Szeretem a kifújás utáni perceket! 
Ez a vidorság röpke negyed óráig tart majd kezd lecsendesedni. 
Természetesen erről a jázmin – pacsuli – pézsma triumvirátusa tudomást sem vesz. Régesrégi barátság köti össze őket. Így ők ott maradnak a porondon, de beengedik a szívjegyzeteket melyek igazi élményt hoznak el az illat történetében. Sok rózsa és még több cukrozott gyümölcs szólama veszi kezdetét. A rózsaillat hol púderes, hol nem érzem csak a szárát és a tüskéket! Mit akart itt sejtetni az alkotó? Talán azt hogy nekünk gyengébbik nemnek az egyik legnagyobb fegyverünk az éles nyelvünk? És beszédünkkel tudunk símogatni, pajkoskodni és tudunk csípni, szúrni is ha kell? 
Filozofálgatásra azonban nem sok idő jut, mert a rózsák allűrjeit megédesítik a kandírozott gyümölcsök. Szinte biztosra veszem hogy van benne édesített barack. Szilva. Vad cseresznye és málna….! Vanília is, méghozzá bűbájos ingerlően. 
Íriszt sem közelről, sem távolról nem érzek.Tényleg tartalmaz? Nagyon szeretem az illatát, de nyomokban sem vélem felfedni…. 
Hazaérve a hideg, nedves, ködös időből úgy döntöttem hogy megfürdök. Tele is engedtem a kádat finom meleg vízzel, megbuktattam egy kis Kneippel és relaxáltam. A meglepetés most fürdés után ért. 
Egészen halványan érezhető a parfümöm. A már említett hármas is ott van de mellette megjelent egy kis levendula. Nagyszerűen mutat az elmúló illatban. 
Én pedig kapkodom az orrom…. Kora délelőtt tettem fel, végig zizegtem a teljes napot, és még kádfürdő után is szaglásztam a kompozíciót. 
Árfekvése közepesen drága. (Melyik Chanel az olcsó? Nincs olyan.) Annak aki szereti a nőcis fás – virágos stílust, tetszeni fog, arról nem beszélve hogy a márka neve garancia arra, hogy nem lehet vele mellé lőni. 
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Chanel illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!