bouquet

Houbigant: Orangers en Fleurs

Sharing is caring!

Mottó: Csokorba szedtem az édes virágokat!

Megjelenés: 2012
Orr: Jacques Fleury
Milyen: Női
Karakter: Virágos
Kategória: Mainstream
Illatjegyek: Fej: Egyiptomi jázmin, narancsvirág, török rózsa.
Szív: Szerecsendió, tubarózsa, ylang – ylang.
Alap: Pézsma, cédrus.
Hosszú perceken keresztül gondolkoztam azon, hogy a patinás Houbigant ház mi más is lenne, mint niche produktumokat gyártó különleges családi vállalkozás! Utána nézegettem és óriási megdöbbenésemre sehol nem találtam erre utalást, pedig ez a nagy múltú parfümház több királyi család beszállítója is volt.
A külső megjelenésük legalább annyira szép mint a palackok tartalma. 
Nálunk egy – két online felületen kapható de üzletekben még nem láttam. 
Mégis…. Ha valaki magas minőséget szeretne akkor látatlanul belenyúlhat Houbigant valamelyik termékébe. 
Ez egy tipikus fehér virágos illat. Ráadásul kevés összetevővel (vagy csak ennyit árult el belőlük a ház….?) Az arányokat mesterien keverve azonban egy komoly manufaktúra minőségű kompozíció született.
A hatósugara kifejezetten nagy, az enteriőrt pillanatok alatt beteríti, az én bőrömön ez nagyon sok, bőven elég belőle a testápoló tej használata ami ugyanez az illat csak lényegesen gyengébb erősségben. 
Ezt enyhítendő, vagy akár hibának is felróható a parfüm élettartama. Gyengén közepes, mintegy négy – hat óra és úgy nagyjából kifújástól számított két óra elteltével, a csíkhúzás eltűnik és hirtelen bőrközelivé válik. 
A ma oly divatos vintage hangulatnak ezer százalékosan megfelel. Nyáron a párában és télen a jégpályán ugyanúgy elképzelhetőnek tartom.
Apropó: Vintage és jég. 
A legelső intuíció, amely erről a parfümről beugrott egy századfordulón korcsolyázó fiatal hölgy volt. Fura ellentét a meleg narancsvirág és a fagyos jég között….
Édes, szép virágcsokor.
A nyitás harsány, erős. Semmi, de semmi alkoholos beütés nem érezhető, csak a sok – sok virág!
Köszönt a narancsvirág, a rózsa és a jázmin. Mindegyik aroma érezhető. Ezenkívül esküdnék hogy rejtettek vaníliát és mézet is bele. Sőt a vanília akkordjait mindvégig érzem.
A továbbiakban az ylang – ylang mintha átvenné a vezető szerepet és a szerecsendióval együtt csodás összhangot alkot. Amíg az ylang – ylang dominál háttérbe szorul a narancsvirág és rózsa. Ellenben csendes finom léptekkel betipeg a tubarózsa semmihez sem hasonlítható szépséges jegyzete.
Itt szeretném megemlíteni hogy mennyire szép a narancsvirág – tubarózsa kettőse a lágy vaníliával.
Közben kezdenek visszavonulót fújni a harsány elemek. Jó is, mert túl sok ez a hatalmas sillage! Az összes virágos akkord letompul a fűszerekkel együtt.
Az alapokat szinte nem lehet érezni, olyan tökéletesen vegyülnek az alkotásba. Sem a pézsma, sem a cédrus nem mutatkozik meg önmagában. Ellenben felerősítik a már említett flórák akkordjainak csillogását.
Az Orangers en Fleurs esetében valóban virágos illatról beszélünk. De nem mindenkinek ajánlom a viseletét. Azokon a hölgyeken fog érvényesülni, akik a nehéz, mély, testes illatokat kedvelik. Nem számít az hogy a parfüm történetének második felében már simulékonyan dorombol, mert az első időszak bizony sok. Erőteljességben és nem hasonlóságban egy Opium, Gaultier, Rush, Jungle töménységét hordozza. 
Harmincon felül ajánlom. Vonzásfaktora megfelelő, azt láttam hogy az édes illatokat kedvelő férfiaknak nagyon tetszett szívük hölgyén a narancsvirág parfüm.
Az ára? Érdemes nézelődni, mert többször előfordult hogy egészen jó árban volt kapható. Jelenleg a nagy kiszerelést harmincegy ezer forint körül láttam.
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Houbigant illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!