bouquet

Jivago: 24K Gold for women

Sharing is caring!

Mottó: Virágtánc

Megjelenés: 2011
Milyen: Női
Karakter: Virágos
Kategória: Designer
Illatjegyek: Fej: Bolgár rózsa. 
Szív: Tubarózsa, jázmin, gyöngyvirág.
Alap: Borostyán, orrisz gyökér. 
Az amerikai márka a Jivago 1994 –  ben alakult Ilina Jivago divattervező irányítása alatt. Székhelye Beverly Hills. Eddig 17 illatot jelentettek meg. Legújabb kreációjuk 2016 – ban debütált, a mostani szóban forgó remekmű pedig 2011 – ben, némi változtatása az 1994 – ben kreált alapillatnak. 
A 24K Gold aranylapocskákkal dúsított parfüm szinte ontja magából a luxus érzetét. 
Ez nem a magamutogató hírességek csillogó látszatvilágát szemléltető kompozíció…. – lehet hogy meg sem értenék az illat mondanivalóját. 
Hanem a lehelet finoman szofisztikált elegancia élettere, melynek nem kell sem harsánynak, sem frivolnak lenni, mégis mindenki észreveszi. 
Rendkívül közkedvelt és szeretett illat. Pedig ha jól megnézzük akkor cseppet sincs bereklámozva. Nincsenek kampányok, modellek, riportok. Az Iliana Jivago készítmények mégis léteznek és köszönik szépen jól érzik magukat.
Többen Chanel világhírű No5 kompozíciójához hasonlítják. 
Ez nem így van. 
Az említett készítménnyel mindössze annyiban egyeznek meg, hogy mindkettő bársonyosan puha illat. Ám a No5 elvontabb és mélyebb érzelmeket hordoz – főleg minél jobban megyünk visszafelé az időben a megjelenések szempontjából, addig a 24K Gold mindvégig csillogó, és egyszerűségében csodálatos. 
Nincs benne sok frázis, nem bonyolították túl. 
No de lássuk miről is van szó!
A különböző rózsafajták egymás melletti meghitt barátságáról. 
Nem múlik el év hogy nyár elején ne ballagnánk ki a Margitszigetre.
Talán júniusban a legszebb….! 
A levelek üde harsány zöldek, gyerekek játszanak mindenfelé és amerre csak nézek bokrok, fák, virágok derítik fel az ember hangulatát. 
Jó a levegő itt. 
Legközelebb már mi a kutyával megyünk ki (és egy frizbivel). 
Ha olyan a széljárás akkor a rózsakert felől már messziről érezni lehet a virágok illatát. 
Nincs annál szebb látvány a szemnek és finomabb illat az orrnak mint ez a sok száz vagy ezer rózsatő kinyíló pompája és illatorgiája. Én a rózsafajtákhoz nem értek. Az aromáikat viszont annál jobban kedvelem! 
Nekünk is van otthon, de sohasem szoktam őket levágni. Itt a szigeten is összevissza szaglászok hiszen imádom őket! Más az élő virág kipárolgása és más a levágotté a vázákban. Utóbbit is nagyon szeretem, szerencsére sűrűn kapok rózsa csokrot. 
….De az élő rózsának még a levelei aromáját is érezheted, ami keveredik a szirmokkal és a föld bársonyos poros aromájával….! 
Szóval gyönyörködöm, üldögélek a szigeten és beszívom a természet odorát – többek között a rózsáékat is. Egyszerűségében szép! 
Ezt érzékelem a Jivago kreációban. 
Tökéletesen hozzásimul a jázmin és a tubarózsa. 
Jól emlékszem arra hogy mennyire szerettem a jezsámen finom aromáját. Tervezem is hogy lesz még ültetve. Kicsit a kertünk illatára is emlékeztet ez a parfüm…. 
Azonban nemcsak a jázmin mutatkozik meg szépen, hanem a gyöngyvirág is. Ezt végig lehet érezni. A gyöngyvirág fellazítja a parfüm komolyságát. A borostyán édesít egy kicsit az összképen.
Úgy nagyjából három óra elteltével, de lehet hogy van az négy is észrevétlenül átalakul a parfüm és megcserélődnek az alkotó akkordok. A jázminé lesz a főszerep, ami mellett a tubarózsa is megszólal szépen. A gyöngyvirágot eközben ugyanúgy érezzük. Sziporkázóbbá és élénkebbé teszi a kompozíciót. 
Komoly, érett gondolkodású és igényes hölgyeknek ajánlom. 
Úgy tudom nálunk már nem kapható. Utoljára 165 dollárért láttam. 
Tartóssága nagyszerű, legalább nyolc óra. A hatósugara számomra egy kicsit túltolt, mindenesetre jázminos édes – krémes – mézes illatmolekulákat érzek ilyenkor áramlani. 
Néhány szót említenék a vonzásfaktorról. 
Ez nem szexparfüm! 
Ez nem egyéjszakás illat! 
Uraim! Ha meg akarjátok hódítani azt a hölgyet, akinek ez a kedvence, ne adj isten szignatúrája, akkor nagyon oda kell tenni magatokat! 
Ennek a nőnek tudni kell udvarolni! 
A hölgy aki 24K Goldot visel a legigényesebbek közé tartozik. 
Van akinek nem ajánlom a megvásárlását – tekintettel arra hogy nem egy – két ezer forintos csemegéről van szó. Az a nő, aki a zöld vagy esetleg a különc (teljesen egyedi) parfüm alkotásokat kedveli, ne kísérletezzen vele. 
Ez klasszikus illat! 
Én is így jártam vele! A maga nemében varázslatosan csodás! Sajnos, nem rajtam. 
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Iliana Jivago illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!