bouquet

Perry Ellis: Black Vanille Absolute

Sharing is caring!

Mottó: Édességek itt is ott is

Megjelenés: 2015
Milyen: Unisex
Karakter: Orientális
Kategória: Mainstream
Illatjegyek: Fej: Rum, vanília abszolútum.
Szív: Agarfa
Alap: Fehér dohány, fekete borostyán.
Végre november van és tudom hogy hamarosan itt vannak az ünnepek, név – és szülinapok, összejövetelek, beszélgetések és a téli szabadság.
Nagyon várom már!
Emlékszem hogy tavaly advent idején is sokat fújtam ezt a parfümöt fel.
…. És itt lépnek életbe az emlékeink…. Ma elővettem ezt az illatot és azonnal a karácsonyvárás időszaka jutott eszembe!
Séta a bazilikánál és a kirakodó vásár. A finom adventi sütik otthon és a gyertyák által megvilágított szobák. Illóolajok suhanása…. Csendes beszélgetések.
De eszembe jutott más is!
A kompozíció maga a megtestesült csábítás, amelynek lehetetlenség ellenállni. Olyan, mint egy festmény egy szép meztelen nővel, aki lustán elnyúlik egy selymesvörös kereveten imitt – amott betakarózva.
Észre sem veszed, hogy mikor ejtett rabul, de már fogoly vagy. Ő az, aki az éjszaka bársonypalástja alatt édes vaníliacsókokkal halmoz el….s hogy teljesen feloldódj egy csepp rumot kever az italodba. Fűszeres, buja füstölőkkel még tovább fokozza a finom erotikát.
Puha, vágyakozó parfüm, az egyik legszebb a maga nemében.
Érzékekre ható, simogató csodaszép illat, melyet mindenki kedvel majd, aki az édesebb fátyolszerűen beborított cseppet sem harsány esszenciákat részesíti előnyben. Az a parfüm, amely kortalan, szinte mindenkinek tetszik. Erősen közepes tartóssága van. Körülbelül hat óra. A hatósugara a kicsinél valamivel több – pont jó, pont vonzó.
Perry Ellis amerikai designer oudos sorozatának a kedvenc darabja. Nagyon sokan szeretik.
Ez a kompozíció a vanília szárnyalásáról szól több felvonásban.
Az első percekben citromos vanília sejtéseim vannak. Rögtön eszembe jut nagymamám régi Oetker süteményes könyve a megsárgult, szélein megkopott lapokkal, számtalan édesség rajzával és a finom vaníliás kuglóffal. Mama mindig készített advent idején kuglófot és ezt a szokását én is átvettem.
Van valami rafinéria ebben a parfümben, mert idecsúsztatta a süti képeket a gondolataimba és most már enni is szeretnék belőlük! Eszembe jutott az is hogy rumot is szoktam hozzácsorgatni a tésztához, de ez nem véletlen, hiszen tartalmazza a Perry Ellis készítmény is.
A továbbiakban észrevétlenül megjelenik az oud összetéveszthetetlen aromája és az addig citromos, majd rumos – bohókás vanília képet magához öleli és átváltoztatja.
Lágy alt szólamok kezdenek a fülembe csengeni és talán még nüanszokban érzem a rumot is csillogni de egyre inkább halványul ez a kép. A füstös vanília érzékisége és nyugalma szétárad bennem és belesüppedek ebbe az érzésbe.
Csábító is egyszerre. Buja, sokat sejtető.
Gyantás jegyzetek tűnnek fel a vanília mellett. Egyszerre édes, fanyar és fás akkordja van a fekete borostyánnak. Elringat ez az érzés. Lustán elnyúlok a kereveten, kezemben egy metszett kristálypohár, melybe csepp vörösbor van töltve. A mélybordó színe leköti a figyelmem ahogy villan a pohárban. Megjelenik a dohány száraz kicsit zöldes jegyzete és pikánssá teszi az illatom.
A parfüm életének vége felé a vanília valószerűtlenül élővé válik. Mintha csak akkor hasítanám fel a fűszerrudat és kaparnám ki a belsejét.
Illóolaja melegítő és vágykeltő.
Hideg téli napokra nagyszerű, valósággal átölel ha nincs ott a párod!….
…. – de elmondanám ha ott van és  vanília párti, akkor tetszeni fog neki is, és azért is átfog ölelni hogy a finom  illatod érezze – szóval mindenképpen jól jársz.
Sőt! Vannak akik idegenkednek az oudos kompozíciótól. Nos a Black Vanille Absolute – ban az oud olyan jól keveredik a többi jegyzettel hogy cseppet sem erős a kisugárzása és ahogy fentebb említettem inkább mélyíti és lággyá teszi az alkotást. Bátran lehet ismerkedni vele ebben a felépítésben.
A parfümmel az a probléma hogy nálunk már nem kapható. Anno nagyon jó árban adták de csak rövid ideig árusították. Nem néztem körbe hogy mely országokban van, talán Amerikában még igen.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Perry Ellis illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!