bouquet

Amouage: Ubar for women

Sharing is caring!

Mottó: Nincs rajta más, csak szikrázó gyémántok….

Megjelenés: 1995 újabb változat 2009
Orr: Creations Aromatiques
Milyen: Női
Üvegtervező: Pierre Dinand
Karakter: Orientális – virágos
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Ibolya levél, narancs, mandarin, cubeba.
Szív: Frézia, tubarózsa, ylang – ylang, narancs virág, jázmin, gyöngyvirág, palisander rózsafa, damaszkuszi rózsa
Alap: Vetiver, pacsuli, brazil copahu balzsam, vanília, szantálfa, fekete borostyán.
Ó, azok a boldog kilencvenes évek és a niche hőskora….!
Az Ubar megkomponálását egy régi eltűnt kereskedőváros ihlette, amelyet 1992 – ben fedeztek fel Dél – Omán homoktengerében. Többet nem tudok a történetről sajnos.
Szikrázik! Nem is kicsit! A gyémántoknak van olyan csillogása, mint a szóban forgó parfümünknek!
Kezdő és középhaladó parfümánoknak nem ajánlom és nincs semmilyen bántó szándék a gondolataimban!
Ez egy nagyon bonyolult illat, rendkívül erős is, és nagyon kell tudni viselni!
Attól függőben hogy a nő milyen attitűdöt vesz fel, úgy idomul majd az Ubar a gazdájához. HA! – megfelelően kiforrott személyiséggel van dolgunk.
Lehetsz benne igazgató, viselheted pedagógusként, lemehetsz alfába és bulizhatsz vele, de lehetsz akár egy minden rafinériával ellátott luxuskurva is, aki kifacsarja a hapikat úgy cakkpakk, bizony!
Mindent a te játszmád és kedved fog eldönteni.
S éppen ezért tökéletes szignatúra illat is válhat belőle.
Az egyetlen!
Azért mert örök szimbiózisban tudnak élni a gazdájával ők ketten.
Amikor valaki megtalálja a szignatúráját, akkor elfogyaszt egy üveggel. Aztán megvásárolja a másikat. Majd beparázik… Mi van ha elfogy? Gyorsan spórolni kell egy kicsit a kaján és nosza vesz mellé egy következőt is. Egy ideig nyugodtan szemléli a két full teli üvegét…. majd…. Kezdődik az őrület!
Mi van ha kivonják, megszüntetik, eltörik stbstbstb? Kell még két – három üveg! Ezeken a folyamatokon megy át az a gyűjtő, aki már tudja hogy melyik az örök kedvence.
Nagyon nehéz erről az illatról véleményt írni. Rengeteg összetevőt tartalmaz, az arányok boszorkányosan vannak elvegyítve, ráadásul egy komplett egészet alkotnak. Sehol nem törik meg a parfüm, sehol sincs disszonancia!
Így tehát kapunk egy ultranőies, virágos kompozíciót, melyben olykor füstös – poros – mézgás összetevők is felbukkannak.
S tulajdonképpen ez a tömör megfogalmazás fedi is a valóságot.
Hol a titok?
Az Ubar szikrázása felkelti a férfi vadászösztönét. Hódítani akar, kicsomagolni téged….
Csakhogy illatod olyan bonyolult és különleges, mint amilyen te magad vagy! A férfi nem tud megfejteni…. Nem bír eligazodni rajtad és méginkább birtokolni akar…. Most már egyre szenvedélyesebben!
Titokzatosságod, vonzó nőiséged és szellemességed egyre inkább hozzád köti őt…. Aztán egyszer csak azt veszed észre hogy a nagy vadász ott marad végleg melletted.
Parfümöd nyomot hagy a ruháidon, az ágyneműn, párnákon, a lakás apró kis szegleteiben. Te kelted magad után a hiányérzetet, melyet az illatod tökéletesen interpretál.
Nem kifejezetten rajongok az irányt adó rózsa aromákért semmilyen szépségápoláshoz köthető termékben. Ebben a kreációban viszont a rózsáknak olyan fénye van, melyet a cubeba szopránja tesz csillogóvá és ehhez hasonlót még nem éreztem.
Sugárzóan szép a tubarózsa királynői megjelenése.
Összekeverednek a fás jegyzetek a citrusokkal és a narancsvirággal. Különleges, sziporkázó vibrálással töltik fel az alkotást.
S mindezt bearanyozza a vanília, copahu balzsam, szantálfa mély, lágy aromája.
Sokat ígér, vagyis inkább sejtet ez a mű.
A múltkoriban említettem éppen hogy minden parfümnek lelke van.
Ha felruházom az Ubart emberi jelzőkkel akkor az első gondolatom az hogy nagyon okos. A második: él azzal hogy nőnek született!
Élettartama rendkívül hosszú, simán érezhető fürdés után is. Hatósugara erős. Harmincon felül ajánlom csak. A vonzásfaktora mágneses és szenvedélyes.
Köztudott, hogy az Amouage illatok felső kategóriásak, így az áruk is az.
Mindezek ellenére megéri rájuk gyűjtögetni, mert mindegyikük különleges, “élő” illat – akkordokat tartalmaznak, melyek azonnal kitűnnek majd a hétköznapok parfümvilágából.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Amouage illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

Archívum
error: A tartalom védett!