bouquet

Cacharel: Noa

Sharing is caring!

Mottó: Advent fényei 3.

Megjelenés: 1998
Orr: Olivier Cresp
Milyen: Női
Karakter: Virágos – pézsmás
Kategória: Mainstream
Illatjegyek: Fej: Pünkösdi rózsa, őszibarack, tubarózsa, zöld jegyzetek, szilva, fehér pézsma. 
Szív: Gyöngyvirág, ylang – ylang, jázmin, zöld fű, liliom, rózsa.
Alap: Kávé, vanília, tonka bab, szantálfa, koriander, cédrus, tömjén.
Ma egy több, mint húszéves illatról mesélek neked. Sokan ismerik és szeretik a Cacharel  – ház egyik legjobban sikerült kompozícióját. Nekem ő egy Jolly Joker, mert amikor nem tudom mit fújjak fel, akkor mindig ezt használom.
Télen – nyáron, esőben – fagyban, szélben – napsütésben. És ünnepek alatt is. Mindig kitűnő választás. Ezt a parfümöt eddig még soha nem dobozoltam be, azért hogy hosszabb időre letegyem majd egy szekrény mélyére. 
A Noa olyan tiszta illat, mint a szűz fehér hó! Kezdve az elejétől az utolsó percekig. 
Mindig a fehér szín jut róla eszembe. 
A gyümölcsös, zöld jegyzetek után már símogatja a lelkem a fehér pézsma lágy ölelése. Szinte azonnal feltűnik egyik kedvencem – a pünkösdi rózsa életöröme. Képzeld csak el, ahogy a bársonyos pézsma és a boldog pünkösdi rózsa egymásra talál! Kapcsolatuk őszinte, nyílt és örömteljes. 
Érzem ám én végig ezt a duettet a kreációban, de a későbbiekben az összes virágos jegyzet háttérbe szorul – legalábbis az én bőrömön…. 
Rajtam megcserélődnek a fő jegyzetek ebben az esetben. A virágok – mert hogy egy jó nagy csokor van belőlük – az alapot adják meg. Mégpedig lélegzetelállítóan szépen. 
Most ebben a pillanatban is….a tisztaság immaginációja ugrik be….! 
A liliom, tubarózsa, pünkösdi és jázmin édesen aláfestik a fűszerek kibontakozó szerepét. 
Merthogy: a Noa rajtam a kávé a pézsma és a vanília szimfóniája. S emiatt alkalmas egy állandó viseletre is bármikor és bárhol, hiszen megtalálhatóak benne az évszakok jegyzetei. 
A fűszerek? Léleksimogatóan finomak. Átfogja a vanília a teljes kompozíciót. Egzotikussá teszi a füstölő aroma. Friss és fanyar a kávé jegyzete. Csipked a koriander. Visszacsókol a pézsma, s mindez a varázslat egy illatos virágágyon történik meg, mely körül egy zöld mező terül el. 
Számomra tökéletesen megkomponált parfümről van szó, melynek alkotója már több kedvencemet is megálmodott. Hacsak az Angelre és flankereire gondolok, vagy a Midnight Poison extratumra….. Mindegyik Olivier Cresp műve. 
Az illat ereje sokat veszít az élete folyamán. Egyre puhább, egyre bársonyosabb lesz, végül a zöld jegyzetek teljesen eltűnnek, a virágos akkordok pedig alig érezhetővé válnak. 
Tartóssága közepes: kb. 7 – 9 óra. 
Inkább szerelmes napokra, mint szextől átfűtött lepedő csatákra tudom elképzelni. 
Viszonylag jól hozzáférhető az online parfümériákban méghozzá kifejezetten baráti áron. 
…………………………
Otthon javában folyik már a sütemény sütés. A nagytakarítás kipipálva, már csak a rendet kell megőrizni, de az a munka konstans. Ahol kutya, cica van ott amúgy is állandóan kell takarítani. 
A mézes puszedlik tegnap kisültek. Egy halommal lett belőlük. A ma délelőtt arról szólt, hogy díszíteni kell a sütiket. Először egyedül voltam a már klasszikusnak számító karácsonyi zenéimmel az ötvenes évekből. Aztán csatlakozott a nagyobbik gyermek, majd anya, ott feküdt mellettem a kutya, de még anyukám kék cicája is ott lebzselt. A többiek dolgoztak.
Olyan jól esett hogy nem egyedül kellett díszíteni a rengeteg mézeskalácsot! Némelyik ugyan posztmodernre sikeredett de ez így volt jó!
Együtt voltunk egy nagy asztal körül és élveztük a közösen eltöltött perceket! 
Sokszor sütiket, dzsemeket készítünk karácsonyra az ismerősöknek, rokonoknak. 
Beletesszük szívünk minden szeretetét, gondosan vigyázva az elkészítési folyamat minden pillanatára. Ez olyan jó dolog! Örömet okozunk vele! 
Nekem nagyon fontos a szeretet és a biztonság érzése. Ott, ahol egy család jól működik láthatatlan, áttörhetetlen falak emelkednek fel az univerzum energiájából és védik a benne élőket. A családtagok közötti szoros kötelékek elszakíthatatlanok. Ezek az emberek lelkileg is, mentálisan is erősek és jó az immunrendszerük.
Számukra az élet nem nehézségek végeláthatatlan sorozata, hanem feladatok megoldása, melyekből tanulni lehet és sikeresen vizsgázni. 
Advent 3 vasárnapja ismét egy meditációra hív. Ez alatt az idő alatt nagyon erősek a segítő és védelmező energiák. Ilyenkor könnyebben tudjuk a jövőnket alakítani, mert a gondolataink teremtő ereje megsokszorozódik. 
Egyre közelebb kerülünk a téli napfordulóhoz és a fény születéséhez. 
Áldott napokat kívánok neked!
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Cacharel illatok Cacharel illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

error: A tartalom védett!