bouquet

Le Couvent Des Minimes: Tinharé

Sharing is caring!

Mottó: Advent fényei 2. 

Megjelenés: 2019
Orr: Eric Fracapane
Milyen: Unisex 
Karakter: Orientális
Kategória: Olfaktív
Illatjegyek: Vanília, fás jegyzetek, jázmin, narancs, mandarin. 
Egy csodálatosan szép, többeknek ismeretlen parfümöt mutatok be ma, mely nagyszerűen illeszkedik az adventi napok meghitt várakozásába. 
A Le Couvent des Minimes naturális illatszereket, kozmetikumokat és lakásillatosítókat komponáló kis cég Franciaországban. A termékeik rendkívül magas minőséget képviselnek, tartósak és finomak. 
A szóban forgó kreációt többen a Baccarat Rouge 540 hasonmásának tekintik. Az tény hogy van hasonlóság kettejük között. Ám a Tinharé rajtam simább – lineárisabb – lágyabb. Amikor a BR540 – et viseltem, az pulzált és e lüktetések többször is kórházszagúak voltak. Ezért pár éve fintorogva elpasszoltam a mintám. Azóta lehet hogy változott a bőrkémiám, de most a Tinharé viselése még nyomokban sem sugallja azt a kesernyés szúró érzetet. 
Ez is egy olyan kreáció, melyet télen Advent idején fogok viselni. 
Gyönyörű, csodálatos, lágy vanília esszencia, elkeverve a jázmin kicsit buja aromájával és a fás jegyzetek maszkulin jellegével. Egész (de szó szerint) idő alatt míg rajtam van körbeölel, simogat, puszil úgy mint a legfigyelmesebb szerelmes szerető. Az édes és füstös jegyzetek a bőrön mély dohánylevél szagot és szinte velúros sugallatokat ébresztenek – pedig nincs is benne se dohány, sem pedig bőr. 
Imádok beleszagolni jó mélyen a csuklómba! Hiába édes, ez cseppet sem zavaró. Végig ugyanazt az esszenciát mutatja, én mégis hetekig el tudnám viselni. A szillázsa bőrközeli: puha, finom, szeretgetős. A tartósság tíz – tizenkét óra. Ezt a parfümöt minden korosztálynak ajánlom. Vonzásfaktora is tökéletes, hiszen beleszeretnek az illatba. Vagy a gazdájába….? 
Forróságban nem tudom elképzelni hogy jól mutasson rajtam, de most hideg téli napok vannak. 
Nagyon szeretem a telet! És a havat! 
………………………………. 
Gyertyát gyújtottam és elkezdtem mélyebben figyelni a parfümöm. Az eredmény egy mély meditáció lett. 
A Tinharé misztikus illat. Ad erőt, nyugalmat, bátorságot, hogy ezekben a hetekben, amikor magunkba tekintünk szembe tudjunk nézni a félelmeinkkel. És a démonainkkal! Ma éjjel régen megtörtént fájdalmak ütötték fel fejüket a szívemben. Természetesen imádkoztam, kértem a megbékélést…. Azt a sugallatot kaptam hogy ne ítélkezzem. Hagyjam folyni a történteket és a megoldást bízzam nálam sokkal tágabb ismeretű elméknek. 
…. akinek nincs félelme, aggodalma és nincs hibája, amit javítani kell(ene), az már olyan tökéletes hogy akár fel is költözhetne az angyalok birodalmába, nem igaz? …. ☺
Azt mondod: Ó én adományozok, segítem a rászorulókat, vagy betegeket. Én „jó vagyok!” Így van, bizony! De vajon észreveszed a legbelsőbb köröd, szűk családod, közeli hozzátartozóid kapcsolati rendszerét? Ott is minden oké? Magaddal szemben is minden happy? Gondtalanul szereted magad, családod és ez a szeretet simán áramlik mint egy végtelenített égkék folyam….? 
…. Vagy esetleg észrevettél valami olyasmit, amit réges – régen padló alá söpörtél?…. Fáj? Szúr? Mar? Tisztítsd meg! Kérj segítséget és gyógyító fényt a lelked sebeire. 
Most van itt az ideje hogy mindezt megkapd – csak kérj és megadatik….! 
Higgy és megtörténik. 
Hacsak egy kicsit is eljött az ideje, hogy a karmikus nehézségek oldódhassanak akkor azok megtörténnek ezekben a hetekben!
Abban nem vagyok biztos, hogy minden terhünktől megszabadulunk. Segítséget bőven kapunk…. DE! a lelkünk felfényesítése a mi saját egyéni tempónkban történik. Nekünk kell megoldani. Azért születtünk ide a Földre hogy fejlődjünk!
Sokan böjtölnek a várakozás idején ezzel is elősegítik a testi és lelki megtisztulásukat. 
Az angyalok a támaszaink. Ó, ők tökéletesen látják a hibáinkat, és a botladozásainkat…. De látják az akaratunkat és a hitünket is. 
Jézus születésével megszületik a fény is. Mire eljön karácsony szent ünnepe, addigra lelkünk is megnyugszik és meglátjuk a szívünkben a saját csillagunkat  mely utat mutat akkor is amikor a kinti világ történései nem mindig úgy alakulnak ahogyan mi szeretnénk látni. 
Áldott napokat kívánok! 
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Les Couvent Des Minimes illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!