bouquet

Thierry Mugler: Angel

Sharing is caring!


Mottó: Advent fényei 4.

Megjelenés: 1992
Orr: Olivier Cresp és Yves de Chirin
Milyen: Női
Üveget tervezte: Thierry Mugler
Kategória: Mainstream
Karakter: Orientális
Illatjegyek: Fej: Bergamott, eper méz, jázmin, orchidea, rózsa, hamvas szeder, helonial.
Szív: Csokoládé, karamell, kumarin.
Alap: Pacsuli, szantálfa, vanília, pézsma.
A világ legelső és egyben legismertebb gourmand illata!
A lassan milf korba lépő Angel a mai napig vezető eladási statisztikán van és azt gondolom, hogy ez így is fog maradni.
Pedig a kezdetekben ez nem így volt.
Gondolatban menjünk vissza 1992 – be (már akik akkor már megvoltak?)
Emlékezzünk vissza a divatra és a divatirányzatok mellett megjelenő parfümtrendekre.
Venezia, Sublime, Caleche, Féminité du Bois, Asja, Magnetic…. hogy csak néhányukat említsek. Ebben az esztendőben parfüm nagyágyúk születtek a virágos és fás kategóriákban.
Az Angel dobozai pedig ott sorakoztak a polcokon, a kutya nem nyúlt hozzájuk. Muglerék azonban nem adták fel. Kitartó reklámkampányok révén megtört a jég és elkezdték vásárolni a csokis ragacsos csodát, melyet a mai napig imádnak nők és férfiak egyaránt.
Új, korszakalkotó, végtelenül merész és ellenállhatatlanul csábító csoda született, mely tudott angyalian ártatlan és bukottan buja is lenni….!
Amúgy kíváncsi vagyok, hogy amikor Olivier Cresp megálmodta az illatot vajon melyik angyal csoportra gondolhatott….
Ha az üveget nézem, valószínűleg nem a bukottakra ?
…. És elkezdődött az Angel őrület. Világsikerét mi sem bizonyítja jobban hogy 2007 – ben, 15 évvel később a debütálása után Fifi Award díjat nyert!
Az Angel megosztó kreáció! Vagy imádják, vagy fújolják, de középút nincs. Muglert lehet szeretni, és lehet utálni…. De valljuk be a művészete tele van újítással és fantáziával.
Hogy mely korosztálynak ajánlanám? Tizennyolctól felfelé azoknak, akik szeretik viselni a buja, feltűnő kompozíciókat.
Tartóssága fantasztikus, beissza az illatot az összes textília. Nekem ezen a héten az ágyneműm is ezt árasztja és komolyan mondom, finomabb így az alvás!
Vonzásfaktora is maga a csoda!
Ha kompatibilis a bőröddel, akkor a legfinomabb, éteribb aromát fogod kiárasztani magadból….!
Jelen esetben érthető az áradozásom. Az Angel egy csoda a bőrömön. Olyan még nem volt aki azt mondta volna hogy nem illik hozzám.
A legtutibb pacsuli illatom van, a legcsábosabb mézzel és a legszexibb jázminnal. Ez az alap ami árad belőlem.
Igen ám, csakhogy ott tekereg az édes vanília is, mint valami aranykígyó és apró mozdulatoknál kecsesen végigsiklik a hajlatok között, finoman figyelmeztetve a közelgő bűnbeesésre.
És az olvadó forró csokoládé végig csorog a bőrön amelyen felbukkan a rózsaszínű eper és a hamvas szeder, finoman ellensúlyozva a szirupos édességet de további játékos bujálkodásra csábítva. A szantálfa füstössége  leheletvékony palástot sző a kíváncsi szemek előtt.
Édes rózsaszirmok olvadnak szét a számban, melyet karamell szirupból csippentek fel.
Ahogy felveszik pórusaim sejtjei az Angel illatmolekuláit, a parfüm eggyé válik velem. Simul, ölel, puszil, erőt és önbizalmat ad. Szépnek érzem magam és eszembe jut Mugler: ez a parfüm maga a Mennyország az angyalok kedvenc illataiból összeállítva.
……………………….
Közeledtek az ünnepek s az adventi koszorúkon a negyedik szál gyertyát is lassan meggyújtották.
Hamar esteledett. Kint az utcán már égtek a karácsonyi fények, s bevilágították a kis szobát.
Egy pár csücsörészett ott tele vágyakkal, reményekkel, izgatott kiváncsisággal. Tervezgettek, hiszen már nem volt sok idő s mindent aprólékosan át kellett még beszélni. A férfi féltő óvatossággal ölelte át a feleségét. Ő, aki annyi mindent irányított már, s oly sok mindent tervezett, most pánikszerű félelemben volt – gondosan ápolt körmei csutkára lerágva. Mi van ha komplikáció adódik? Mi van ha nagyon fáj? Ha túl kicsi, ha túl nagy? Ha nehezen jön? Ráadásul kettő? Jaj, hogy fogom én ezt túlélni….?
Ailina észrevette a hirtelen jött csendet majd ránézve a férjére kipukkadt belőle a nevetés.
„Drágám, nem te fogsz szülni, hanem én. Neked nincs más dolgod, mint bevinni a kórházba. Mit gondolsz…. Meg tudod tenni szívem?” – kérdezte incselkedve a fiatal anyuka.
„Drága Angyalom, annyira szeretlek! Aggódom érted és értetek! Különben is, még soha nem szültem!” – tört ki Thomasból a féltés összes gondolata.
Ailina december 24 – re volt kiírva ikerszüléssel.
Elnézte angyali szépségű párját, aki jókedvvel, boldogan – büszkén viselte a terhességét, pedig két kis élet is dobogott a szíve alatt. Mostanában kicsit nehezebben mozgott és többet aludt. Ennyi volt a változás.
Hogy szerette őt! S micsoda szerencsés kimenetelű volt a megismerkedésük, hiszen könnyen Ailina életébe kerülhetett volna az a baleset.
Az azelőtt egy öntelt, szoknyapecér hírében álló építésznek ma már esze ágában sem volt más nők után kajtatni. Ailina megismerésével minden megváltozott. Az, hogy életben maradt maga volt a csoda és Thomas, aki azelőtt csak magában hitt a baleset után elkezdett hinni egy más erőben, egy felsőbb hatalomban, mely mindenható, teremtő, építő és szeretően gondoskodó. A hite a kibontakozó kapcsolatuk alatt még inkább csak mélyült. Ailina szerelméért pedig nem győzött hálát adni a sorsnak. Esküvőjük a legegyszerűbb keretek között történt egy kis kápolnában. Hűséget, oltalmat, szeretetet fogadtak egymásnak jóban – rosszban.
A köszönő tavasz is örömet hozott, mert gyermekük fogant, méghozzá kettő! Az ikrek megérkezését szentestére várták. És ez a nap nagyon gyorsan közeledett….
………………………
Odafent az égben összegyűltek az angyalok hogy tanácskozzanak!
– „Vissza kell jönnie! Épp eleget tartózkodott lent!” – így az angyalok egyik csoportja.
– „Hogyisne! – szállt vitába a másik. Két újszülöttet és egy apát hagyjon ott? Hiszen mennyit segít odaát?! Hány embernek hozott örömet és megnyugvást? Ailina teljes szívével szereti a párját. Maradjon csak ott!”
A vitát Zakiás angyal zárta le.
– „Ailina a földön marad és megszüli a gyermekeket. Teljesítve lett a kérése és leköltözhetett az emberek közé. Megtalálta a szerelmet. Sokkal többet tehet így az emberekért és tett már eddig is mint itt. Hiszen gondoljátok át mennyire nyughatatlan volt. Az ő sorstörténete a földön folytatódik.
…………………….
Ailina és Thomas meggyújtotta a koszorún a negyedik szál gyertyát.
Kezük összefonódott és tekintetük egymásba kapcsolódott. Nem szóltak semmit. Arcukon különös fények gyúltak ki, melyet a szeretet lángjai tettek varázslatossá. Elkövetkező közös életükre gondoltak mindketten. Thomas szeméből eltűnt a félelem. Hitte és tudta, hogy felesége egészséges gyerekeknek ad életet. Érezte hogy boldogságuk most még inkább kiteljesedik. Igazi család lesznek.
Egy valódi család, mely mindig is az álma volt. És most mindez teljesül. Boldogan ölelte magához a feleségét….!
…………………..
Nálunk is teljes nyugalom van most. Rend, harmónia, illatok és zene árasztja el a kis házat. Már égnek a gyertyák, nemsokára megkóstoljuk a finom aszalt szilvás sütit egy kis tea kíséretében. (Remélem, tényleg finom lett?)
Már sziruposan hangzik tudom, de egy régi Walt Disney rajzfilmet fogunk hamarosan megnézni.
Hosszú – hosszú ideje ez volt az első teljes adventi időszak, melyet szívvel – lélekkel átéltem/átélhettem.
Köszönöm!
Áldott ünnepeket kívánok!
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Thierry Mugler illatok
2 comments on “Thierry Mugler: Angel
  1. Flabo parfüm szerint:

    Értékes írás!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!