bouquet

Von Euserdorff: Classic Myrrh

Sharing is caring!

Mottó: Advent fényei

Megjelenés: 2011
Orr: Camille Henfling – Von Euserdorff
Milyen: Unisex
Karakter: Orientális
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Füstölő, tömjén, petitgrain, cédrus levelek. .
Szív: Szantálfa, ibolya, guajac fa, csúzfa, fenyőfa, mirha.
Alap: Vetiver, fekete pacsuli, spanyol cistus, labdanum.
Bármilyen régóta vagyok az illatok megszállottja – mégis ez a kompozíció a számomra valaha is kipróbált legszebb mirhás alkotás!
A német születésű, Amerikában élő és Grasse – ban tanult manufaktúra alapító a fennállása alatt kevés illatot komponált meg. Ezek mindegyike egy csoda!
A parfüm egyszerű, meditatív jellegű és valósággal ontja magából a szeretetet.
Ettől tökéletes!
Csak külföldről lehet beszerezni.
Hetek óta kikészítettem magamnak. Bár már nincs sok az üvegcsémben, ilyenkor advent környékén szoktam feltenni többször is, de meglehetősen spórolósan. Majd ünnepek után visszakerül a dobozába s pihen egy évig.
Sokan esküsznek a Palo Santo illatára, mely nyugtatja a testet – lelket – szellemet. Ez így igaz. S mégis a Classic Myrrh megelőzi nálam a Szent fa illatát.
Egyet jelent a nyugalommal és szeretettel! Párok használják együtt és csodás harmónia lengi át őket.
Amikor ezt a cikket írom az ünnepkör első vasárnapja előtt vagyok egy héttel.
Az otthonunk már majdnem teljesen feldíszítve. Kis szobácskánkat megannyi meghitt fény díszíti….. És természetesen itt csillog a Classic Myrrh üvege is.
Parfümöm illata egy pillanat alatt elárasztja a lakásbelsőt.
Megnyugtató édeskés, fás hullámok áramolják körbe a szobát, mintha valami jóságos dzsinn húzna imitt – amott illatfoszlányokat. Vagy tán angyalok vannak itt és figyelik a ténykedésem?
Klasszikus fahéjas csillag kerül az asztalra az  első gyertya meggyújtásánál finom gyümölcstea kíséretében. A mirha aromája tökéletesen illeszkedik a süteményhez és a teához.
S ebben a rohanó világban ilyenkor félretesszük a mobilt, kikapcsoljuk az internetet és beszélgetünk.
Máskor is…. De ez most más….! Ez több….!
Miért is vagyok oda ennyire ezért a kompozícióért?
Azért mert a legkedvesebb kedvenceim sorakoznak fel benne.
Tömjén, mirha, szantálfa, fenyőgyanta és pacsuli.
Bak szülötte vagyok. Számomra a fás, földes, nyers illatok a legszeretettebbek. Jogosan mondhatod, hogy ezek együtt túl tömények…. De nem rajtam. A bőrömmel karöltve misztikus, de könnyed, édes levegős illat ontja magából a csendes derűt.
A tradicionális füstölő fák illata érződik az első pillanattól kezdve az utolsóig.
Ezek adják meg az alapokat.
Ám ennél sokkal több van benne!
Áthatja az illat életét az ibolya. Ez a kis virág a spirituális lila színével, szerény, de felejthetetlen illatával varázslatot kelt. Ehhez csatlakozik a többféle fa friss – nyers és szabadságot érzékeltető akkordja.
Advent fényeit meggyújtva  közelebb kerülünk minden idők legszebb történetéhez: Jézus születéséhez. Az illat meditatív segítségével visszarepülünk több mint kétezer évet. Szinte látjuk magunk előtt a jászolt a kisdedet és a három királyokat, akik ajándékot vittek a csöppség elé. Aranyat, tömjént és mirhát. A mirha és tömjén együttes használata az „isteni illatosító”, melynek füstje összeköti a halandót a halhatatlannal így az ember és istenek közötti kommunikáció eszköze.
Így tartja a hagyomány.
Tény hogy viseletekor derű és nyugalom árad belőlem. Szép gondolatok vesznek körbe. Egészen biztos vagyok benne hogy nagyon jó energiái vannak a kompozíciónak.
Unisex illat. Férfiakon ugyanolyan jól áll mint hölgyeken. Nagyon tartós készítmény. A hatósugara nem túl nagy, de mégis páratlan  lenyomatot hagy maga után.
Vonzásfaktora szóra sem érdemes – ez az illat a szív mélységeiről és a szeretetről szól.
Én kizárólag ebben az időszakban használom.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Von Euserdorff

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!