bouquet

Gritti: Magnifica Lux

Sharing is caring!

Mottó: Havazás

Megjelenés: 2016
Orr: Luca Gritti
Milyen: Unisex
Karakter: Édes – fűszeres
Kategória: Niche
Illatjegyek: Méz, pézsma, pacsuli, ciprus, írisz, gyanták.
Nemrég vendégségben voltam és egy tizenhat éves kislány megkérdezte hogy mi ez a finom parfüm, amit feltettem aznap. Már akkor érezte amikor bejöttem a nappaliba. 
Őszintén megvallva én már nem is foglalkoztam vele…. Ő viszont igen az asztaltársasággal együtt. Azt mondták hogy téli fűszeres illatom van. 
…. És milyen közel jártak az igazsághoz….! Egyébként pedig az aznapi választottam mindenkinek tetszett. 
Több okból is érdemes ismerkedni a Magnifica Lux parfümmel. 
Nem ismerik, ezért aztán garantáltan nem jön veled szembe! 
Bámulatosan tud belesimulni a bőrbe. Aznap este végig próbáltam vacsora után az ismerősökön és noha mindenki bőrén volt egy kis eltérés, a döntő többségen nagyon szépen működött. 
Niche kategóriába tartozó termékek között kifejezetten baráti áron kapható, noha nálunk elég körülményes megvásárolni. 
A viseletét viszont ki kell tapasztalni! Nyáron a bőrömön gyengén tartott és el is keseredtem emiatt. Most télre viszont tartós lett. S mint említettem hozzámsimul, cseppnyi szillázst enged csak ki, de az isteni finom! 
Mondtam már hogy minden évszakot szeretek? 
Igen a telet is úgy ahogy van cakk – pakk. Imádom például a lenyugvó napok és a hó illatát, mely keveredik egy kis kandalló füsttel. Szeretek a ropogós hóban sétálni és az sem érdekel ha összefagyok, otthon úgyis jó meleg van. A fenyveseknek van a legfinomabb illata. Néha lehet érezni a fenyőgyantát is. Ragacsos, de nem érdekel – az orrom rátapad.
Ezt a gyanta illatot tartalmazza a Magnifica Lux. Nem tisztán, csak mozdulatokra érződik ki ha oda figyelünk rá…. 
A kompozíció fő vonulata a méz! Mindent letompít a selymessége. Még a markáns pacsulit és a nyers ciprusokat is. A méz megfűszerezi a pézsmát, de megbolondítja az íriszt is.
Édes irányba hajlik. Ám nehogy egy cukros – karamellás – csokoládés cuccot képzelj el! Szó sincs ragacsos érzetről. Sokkal inkább egy andalítóan bódító lágy körbeölelő miliőt kapsz, mely a téli ropogós hideggel csodálatos kontrasztot alkot.
S bár viszonylag kevés összetevőből áll és a természete is lineáris Luca Gritti az alkotóelemek remek keverésével egy modern és teljesen egyedi kreációt alkotott meg, melyet örömmel viselek. 
Említettem hogy a parfüm életének karmestere a méz. Ennek a csodálatos édességnek milliónyi változata van. Csak nagyon haloványan merem megkockáztatni, hogy imitt – amott mintha sült gesztenye aromákat éreznék, meg egy kis hársot. Talán gesztenye és hársméz esszencia van benne? 
A pacsuli néha felkuncog. Valószínűleg saját magán, ahogy talpig zöld és barna levelekbe beöltözött erdei manóként bukdácsol esetenként orra esve a térdig érő hóban. Hol van az éles – olajos illata már? A méz és a gyanták rég rávették már arra hogy elvegyüljön a hideg környéken élő barátaival. 
Ugyanígy jár a szepegő írisz is. 
Poros kis virágait bebalzsamozta a meleg méz, és éterivé tette a sok gyanta. Tavaszhoz és nyárhoz szokott kis szirmai most csodálkozva pislantanak fel a zúzmarás, deres fagyott tájra, mely kristályokként szikrázik a lebukó nap fényében. Az utolsó sugarak bíborba színezik a havas tájat. 
Toronymagas fenyőfák állnak őrt a téli sötétedésben. Semmihez sem hasonlítható illatukat mélyen magamba szívom. 
Érzem a fák törzsének nedves vegyületét, a tobozokét is, melyek szárazabbak és fűszeresebbek. Egy letört fenyőágon ott szárad a borostyán színű gyanta. Aromája édes, mély és addiktív. 
Valahogy ellentétek összesimulását érzem ebben az alkotásban. 
Az ellentétek vonzását. 
A vonzás hatalmát. 
Igen ezt a fajta illatot párokon is el tudom képzelni. Ráadásul férfiakon édes, mély, dorombolóan csábító lesz, míg a hölgyeken pedig sejtelmesen fás és magnetikus. Mint a Nap és Hold találkozása. ?
Éppen ezért vonzásfaktora nagyon jó, randevúkra tökéletes viselet. Húsztól felfelé ajánlom azoknak, akik szeretik a megszokottól eltérő, kortárs, fás – fűszeres jegyű parfümöket. 
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Gritti illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!