bouquet

Burberry: My Burberry Black Elixir Parfum for Women Extrait

Sharing is caring!

Mottó: Kiscica – Nagycica

Megjelenés: 2017
Orr: Francis Kurkdjian
Milyen: Női
Kategória: Mainstream 
Karakter: Fás
Illatjegyek: Fej: Citromhéj, jázmin. 
Szív: Cukrozott mandula, vanília, rózsa.
Alap: Szantálfa. 
Kicsillog a Burberryk közül mint csodás gyémánt korona….!
Sok szempontból kakukktojás ez a parfüm. Azért mert az én karakteremhez sem a Burberry illatok, sem pedig Kurkdjian egyénisége nem passzol. 
Per pillanat. 
Ezt azért mondom, mert mi parfümánok folyamatosan változunk, alakulunk. Olyanok vagyunk mint egy állandóan mozgó és pulzáló föld alatti forrás, mely néha felbugyog, néha pedig teljesen más utakat váj magának, hogy aztán a felszínre kerülve majd egy merőben új arcát mutathassa meg.
Ez a extrátum maga a csoda, valóságos illat élmény, mely hosszú órákon keresztül…. Vagy méginkább egy teljes napon át sugározza ki varázslatos esszenciáját és rabul ejtő hangulatát. Arról már nem is szólva, hogy szöveteken ezt az aromát egy hétig is könnyedén érezni…. 
Maga a parfüm egy nagyon lágy vaníliás mandula illatot mutat, melyet rózsával és jázminnal festett meg Kurkdjian. A citromhéjat csak a kifújás elején érzem, szantálfát pedig csak nyomokban. 
A kompozíció már fél óra elteltével jelentősen meglágyul és innen kezdve halvány, pasztell fényekben fog szikrázni kedvencünk. 
Sokszor elgondolkozom azon hogy hogyan lett ez az összetétel “fekete illat”, ráadásul tömör kivonatban! 
Hiszen használatakor az én szemeim előtt színek jelennek meg. Pasztell rózsák, avatag lilák, és fáradt kékek. Az egész kreáció egy impresszionista festmény finomságát és mély érzékenységét sugallja számomra. 
…. És nem egy fekete illatot mutat meg….! 
Ha végképpen a My Black keresztnév mellé társítanom kellene valamit, akkor ez egy kis fekete ruha lenne. Egy kisestélyi. Talán ez testesíti meg az elixir eleganciáját és sejtelmességét. 

Hogy csábító – e? 
Nagyon is! Izgató, vonzó, kábító, erotikus, lágy, kissé fülledt és füstös. Van benne valami vadmacska. Képes behúzott praclival és kiengedett karmokkal is szeretkezni. 
Szerintem szigorúan női illat és eddig akiknek mutattam mindenkinek tetszett. A másik nem rendszeresen bókol, ha ezt a parfümöt teszem fel. Nagyon észreveszik a férfiak! Elgondolkoztató, nem? 
Az ára keményen visszatartó erő. A csekély harminc milis elixír mely csak ebben az egy kiszerelésben létezik – 47000 forint körül van. Szerintem irreálisan túlárazott. Viszont ez a parfüm garantáltan tartós, még azt is mondhatom, hogy spórolós, mert három – négy fuff elég egész napra. Csodásan szép a hatótávolsága, kb. harminc centi. Az illatlenyomat pedig ott marad utánad, bármely zárt helyen is jársz….
Szóval…. érdemes kipróbálni…. 
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Burberry illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!