bouquet

Caron: Fleur de Rocaille

Sharing is caring!

Mottó: Kis pimasz

Megjelenés: 2004
Orr: Richard Fraysse
Milyen: Női
Kategória: Mainstream
Karakter: Friss – virágos
Illatjegyek: Fej: Mandarin, bazsalikom, afrikai narancsvirág.
Szív: Gyöngyvirág, tengervíz, lótusz.
Alap: Pisztácia, pézsma.
Halvány fogalmam sincs arról, hogy a „Fragin” miért húzták le?
Talán mert annyira egyedi hogy semmivel sem lehet beazonosítani? Nem lehet beolvasztani sehova sem, mert a Miss Rocaille egy örök lázadó individuum és különcségével együtt tökéletes?
Ő a rocker csaj – vagány, pimasz, őszinte, végtelenül szerethető és szeretetet adni tudó….!
Most feltettem a csuklómra. 
Szaglászom. A héten egy – két napra őt használtam, de annyira kevéském van, hogy igencsak spórolok vele. Még külföldről is nehéz beszerezni. 
Szóval egy kedvencről írok, amely hangulatilag hasonló a szignatúra illatomhoz, amely nem más mint Amouage: Bracken woman kompozíciója. De csak hangulatilag! ?
Karakán, őszinte, kissé pimasz és nagyon egyedi a kicsike. 
Mandarinnal és mandarin zöld levelekkel nyitunk, amelytől friss, de kesernyés illatbomba dörren ránk. Szinte azonnal csatlakozik a bazsalikom a duóhoz és ebben a pillanatban vibrál a csípős gyümölcslé és a gyógynövény fűszeres de fanyar esszenciája. Polgárpukkasztó, frivol és szemtelen. Csak egy cseppet enyhíti a lázadásukat az afrikai narancsvirág bársonyosan jellegzetes illataromája. 
Ne gondold azt hogy visszakozik a parfüm erőssége. 
Átalakul és sós akkordokat áraszt magából. Társasága lesz a lótusz csodálatosan szép hűvös varázslata, mely rideg eleganciája mellett édes villanásokat is tartalmaz. 
Mit érzünk ezekben a percekben? Cirka háromnegyed óra elteltével a felfújás pillanatától? Egy hűvös, sós, kesernyés illatot, amely hullámzik. Hol virágok, hol gyümölcsök váltakoznak egymással. Addigra a mandarin jelentősen veszít az erősségéből. Gyakorlatilag a héj és levélaroma már eltűnik és csak a gyümölcshús érződik. Gyöngyvirág, lótusz és csepp narancsvirág áramlatok játszadoznak egymással. Nagyon érdekes az összhatása. 
Az alapjegyzetekből csodásan kiérezhető a pézsma lágy akkordja és még valami, mely nem túl gyakori a parfümökben. És ez nem más mint a pisztácia. Richard Fraysse olyan mesterien bújtatta el, hogy akkor állapítjuk meg hogy tartalmaz pisztáciát ha erre felhívják a figyelmünket. És tényleg! Tényleg észrevenni benne. 
El sem tudom mondani hogy mekkorát változik a kompozíció körülbelül két óra múlva. 
Nyoma sincs a kezdeti harsogásnak. Eltűnnek a gyógynövény és sós jegyzetek. Marad egy tompa de még mindig hullámzó hűs, érzékeny kreáció, melyben a pézsma simogat, a pisztácia támaszt ad – de nem kényeztet és a lótusz csábít. 
Zabolátlansága ellenére gyönyörű. Nem kellett volna beszűntetni. 
Ugyanakkor teljesen biztos vagyok abban hogy csak keveseknek fog tetszeni! A Miss Rocaille megtestesíti a „Vagyok aki vagyok” ars poeticáját. Nem fog jópofizni, hízelegni neked és nem is fog piszkálni. Nem akar tetszelegni és nem akarja hogy udvariasságból szeresd őt. 
Ő egyedi. Pontosan emiatt a tulajdonsága miatt nem tudom beajánlani különböző korosztályoknak. Különcöknek fog tetszeni. Olyanoknak akiket egyáltalán nem érdekel hogy mások mit mondanak vagy gondolnak róluk. Vannak, és jól megvannak a világukban. Érzékenyek, nehezen engednek közel embereket magukhoz, de akik átmennek a rostán fantasztikus barátot kapnak. 
A parfüm tartóssága valahol a közepes és a jó között van. Kb. 9 óra. A hatósugara bőrközeli és nagyon érdekes, figyelemfelkeltő. Egyébként is a Miss Rocaille állandóan a középpontba kerül, pedig egyáltalán nem ez a célja. 
Vonzásfaktora? Hááát…. Szerintem ez nem a szexről szól. Eszembe nem jutna randevúra feltenni. 
Sima hétköznapi illat, de nagyon a topon van. 
Tizenhat éve megjelent semmihez sem hasonlítható különlegességet elemeztem. Azt hiszem hogy ez akkor is kakukktojás volt nem csak most. Ha felkeltettem az érdeklődésedet valószínűleg te is különc és kíváncsi vagy csakúgy mint én. De vásárlás előtt mindenképpen azt ajánlom, hogy próbáld ki a bőrödön.
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Caron illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!