bouquet

Nobile 1942 Casta Diva

Sharing is caring!

Mottó: 75 ml boldogság esszencia 

Megjelenés: 2009
Orr: Maria Duchene
Milyen: Női (de hivatalosan az összes Nobile 1942 unisex illat) 
Kategória: Niche 
Karakter: Virágos
Illatjegyek: Fej: Ylang – ylang, zöld jegyzetek.
Szív: Ozmantusz, frangipani, neroli, jázmin.
Alap: Vanília, borostyán, tölgymoha, pézsma.
A legszebb, legérzékenyebb, legérzékibb tavaszhozó, szerelemváró boldogság hormon!
Nem tudok betelni vele….! Kedvessége páratlan – mondanivalója őszinte.
Mesterhármasa a jázminnak, frangipáninak és ozmantusznak. Egyszerre mély és elbűvölő, de ugyanakkor kristálytiszta és kacagó.
Szeretem a nyitás zöld akkordjait, melyek körbecsókolják a virágcsokrot és szeretem a tartós bársonyosan telt vanília, tölgymoha és borostyán elemeket. Ezek az esszenciák stabilan megtámasztják a fenti jegyzeteket. 
A Casta Divát Bellini: Norma című operájának azonos nevű áriája ihlette.
Tőmondatokban a történet:
Norma a druida főpapnő titkos viszonyban áll a gallokat megszálló római birodalom prokonzulával és gyerekei is születnek tőle. A férfi azonban egy sokkal fiatalabb papnőbe szeret bele és ráveszi őt a szökésre. Amikor erre rájön Norma a gyerekeit akarja megölni, de időközben kitör a gall – római felkelés. A konzult elfogják és máglyára küldik. Mikor ezt megtudja Norma őt megelőzve önként vállalja a tűzhalált és a halálban újra megtalálják egymást.
Jelen kompozíciónkban szerencsére nyoma sincs a  háborúnak, szerelmi háromszögnek és tragikus végjátéknak, mint ahogy az a zeneműben megtörténik. 
De a szerelemnek óriási jelentősége van, hiszen az ária főszereplője a békéért és közvetetten szerelme életéért könyörög – azért hogy ne törjön ki a háború és a kedves férfi élhessen tovább. 
Éneke tele van szeretettel, óvással, törődéssel, féltő gyengédséggel.
E gondolatok inspirálják valahol a  Casta Divat is. Gyöngéd, törékeny, életszerető. 
Nekem sokkal többet jelent. Melengető napsugarakat, kizöldülő tájat, illatos virágokat melyek kacéran hajladoznak a könnyű szélben. A tavasz nyitányát. 
Ha ezt a parfümöt viselem, akkor az egész lényem könnyedebbé, és vidámabbá válik. Átjárja egy napfényes virágos derű. Szebbnek érzem magam tőle…. Örömmel fogadom a bókokat! Olyan rafináltan vannak benne elrejtve az édes illat vonalak hogy csak később veszem észre őket. Noha tisztában vagyok azzal hogy virágos kreációról van szó és mint említettem az édes jegyzetek nem hangsúlyozottak, mégis egyértelműen állítják hogy „mézes narancs” és „tavaszi kert” illatom van. Bőrömön az ylang – ylang is egészen sokáig érezhető. 
A Nobile 1942 természetes anyagokat és esszenciális illóolajokat használ termékeibe. A gyártási és csomagolási folyamatok nagy része kézzel történik. 
Parfümünk hatóideje hozzávetőlegesen tíz óra, hatósugara 25 cm körüli. 
Egyik nap a sál még akkor került a bőrömre, amikor még nem száradt fel az illatom. Jutott hát oda is. Aztán megfeledkeztem róla. Másnap szaglásztam és szinte mindent felforgattam mert a szobában egy végtelenül kecses illat áradozott. Mire rájöttem hogy a nyaksálam árasztja, eltelt egy jó negyed óra. Más mint a bőrön.. Zöld és virágos. Igazi koratavaszi szépség csöppnyi fás alapokkal körítve. 
Vonzásfaktora sokkal jobb, mint ahogy azt gondoltam róla. Óvó, védő, gyengéd ösztönöket vált ki. 
Sajnos ezt a kreációt sem lehet nagyon beszerezni hazánkban. 75 milis kiszerelésben kapható. Ára 110 – 130 € között mozog.
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Nobile 1942 illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!