bouquet

Annick Goutal: Le Chevrefeuille EdT

Sharing is caring!

Mottó: Tavaszi napsugarak eső után

Megjelenés: 2002
Orr: Isabelle Doyen, Camille Goutal
Milyen: Női
Kategória: Niche 
Karakter: Virágos – zöld
Illatjegyek: Citrom, nárcisz, patitgrain, lonc, jázmin, zöld jegyzetek.
Páran tudják rólam hogy mennyire szeretem ezt a parfümházat!
Nagyon tiszta, természetközeli kompozíciókat alkotnak. Persze védjegy ismét és újra (!) Isabelle Doyen és Camille Goutal.
Nedves föld. Fű és moha. Dingő – dongó méhecskék. Százszorszépek. Napsugár. Tavasz. Boldogság. Tarka lepkék. Harkályok és kakukkok. Surrogó patakok.
Mind benne van ebben a kreációban! 
Amikor írom ezt az elemzést (április 2.) még bőven kijárási korlátozás van a koronavírus járvány miatt. Talán mire megjelentetem már nem lesz az…. Most azonban ehhez a parfümhöz nyúltam. Segítségével és képzeletemmel tovasuhanok a Balaton északi oldalára, a csodálatos Káli – medence lankás erdeihez. Emlékezem ahogy bejártuk a harsányzöld természetet, lila lett a nyelvem, meg a kezem a szanaszét legelt eperfa gyümölcsétől és túlcsorgott bennem az energia! Eszembe jut hogy annyit nevettem aznap hogy a végén már fájt a hasam is. 
A kirándulások a múltam és remélem a jövőm, de az energiám semmit sem vesztett azóta sem! 
Citrom, facsart citromlé a nyitás és a következő pillanatban már jelentkezik is a petitgrain és a milliónyi zöld jegyzet. Vajon Isabelle begyűjthette az összes levél és zöld szár aromáját mely létezik a Földön? Mit érezhetett amikor alkotta ezt a pompás kis csodát? Biztosan olyan vidám, mosolygós és gondtalan volt, mint most én ezekben az órákban. 
Egy kis erdei kobold rosszalkodása ami eszembe jut ebben a pillanatban. Élettel teli, incselkedő kis lény. Bármikor elbújik előlem a buján zöld lombok mögé, hogy aztán ismét elém pattanjon.
Szinte vibrálnak a harsanó jegyzetek….! 
A túránk alatt számtalan aprócska festménybe illő falun mentünk keresztül. Magyarországon sehol nem láttam eddig ennyi egyöntetűen szép települést. Virágözönbe borult kertek mellett haladtunk. 
Lonccal és jezsámennel teljesen beborított kerítésekben gyönyörködtem. Rózsalugasok és muskátli hegyek keretezték a bejáratokat és ablakokat. 
A parfümben észreveszem a loncot és jázmint is. Kicsit hasonlítanak is egymásra. A virágok aromája a  nyitó akkordok leszáradásától kezdve mindvégig érezhető az illat életében. Most hogy szagolgatom a kézfejem és csuklóm, bizony ismét elámulok a tisztaságán és természetességén. 
Ezek a kis virágok bámulatos illatorgiára képesek. A mély, mézes hangulatok egyidőben találkoznak a magas citrusos villanásokkal. A kertünkben van lonc és jezsámen is. 
Nyári estéken sokszor észre sem veszem azt hogy mennyi időt töltök el a szagolgatásukkal. És hogy mennyire beléjük tudok feledkezni. Egyébként is kedvelem a “fehér” virágokat. 
A Le Chévrefeuille nem tartalmaz sem fás, sem cukros, sem mély mézgás jegyzeteket. 
Kész felüdülés a parfümpiacon hogy nem hasonlít a készítmények döntő többségéhez.
Minden korosztálynál találtam olyan személyt aki kedvelte, de feltűnt hogy a fiatalok mennyire ráéreztek a könnyed természetességére. Huszas éveikben járó ifjú hölgyek jegyezték meg: Ez klassz! 
Lányaim, nemes egyszerűséggel jelentették ki: ez jó lesz a suliba! 
Felerősíti a természetes bájt. S noha abszolút nem egy szexista parfüm, ennek ellenére nagyon kedvelik a férfiak. Az illata sajnos nem tartós, de azért hat órán keresztül megmarad a bőrön, ruhaneműn természetesen sokkal tovább. 
Fantasztikusan szép hatósugara van. 
Nappali viseletre ajánlom. 
Ára teljesen jó. A 100 milit 25 ezer forintért láttam. 
(Parfümbűbáj) 

 

Tagged with:
Posted in Annick Goutal Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

Archívum
error: A tartalom védett!