bouquet

Caron: La Selection Lady Caron EdP

Sharing is caring!

Mottó: Lady „Biznisz” 

Megjelenés: 2000, újragondolt változata 2014.
Orr: Richard Fraysse
Milyen: Női
Kategória: Mainstream 
Karakter: Virágos – chypre
Illatjegyek: Fej: Jázmin, magnólia, narancsvirág. 
Szív: Tubarózsa, őszibarack, málna, rózsa. 
Alap: Szantálfa, tölgymoha. 
Tyűha, micsoda indítás….! 
Egy erőteljes jázmin – narancsvirág – magnólia triumvirátus iniciáléját követően azonnal megjelenik a tölgymoha és a tubarózsa. Ezek az esszenciák fognak egy ideig játszadozni a bőrön. 
Rendkívül érdekes! 
Van benne régies, lázadó, szexi, és törékeny impulzus is egyaránt. Igazából nem is tudom hova tenni, ha be kellene sorolnom a stílusok világában. Folyamatosan változik a bőrömön, szinte lüktet az illat a csuklómon. 
Különböző érzetek rohannak meg. Most a nyitásnál erőteljes, városias, modern kissé agresszív jegyzetek kerülnek előtérbe. És nekem állandóan a Wall Street és egy bróker üzletasszony sziluettje bontakozik ki. Ez az a középkorú nő, aki oda tud csapni az asztalra ha úgy hozza a sors, tud küzdeni egy árversenyben, tökéletes és makulátlan a sminkje és az öltözete. Szerintem az indító akkordokba csempészhettek egy kis bergamottot is. 
A tölgymoha nagyszerűen érzi magát a kompozíció egész életében. 
Egy óra elteltével viszont egy más arculata mutatkozik be a parfümnek. Ezek már igazi virágos jegyzetek. Intenzív tubarózsa, rózsa, jázmin molekulák ütik fel a fejüket és a gyümölcsös árnyalatok légiessé, könnyebbé teszik az illatot. 
Ekkortájt jelentkezik a málna kissé bohókás akkordja. 
Ez már nem bróker illat! Talán ugyanaz a hölgy, aki napközben részvényeket adott és vett mostanra hazatért tágas, szellős new yorki lakásába? A tűsarkakat félredobta és kényelmes, de szexi otthoni köntösbe öltözött. A nappalija ugyanúgy tükrözi egyéniségét, mint az illata. Melegbarna tölgyfa borítású falak veszik körbe, számtalan lámpa hangulatfényével és falba süllyesztett könyvespolcokkal. Ez kissé férfias de mégis megnyugtató dizájn. De a kanapéja már rózsás. Láttatni engedi a másik arcot is mely a könyörtelen üzletasszony mögött létezik. 
Illata fanyar és édes is egyszerre. Nem váltogatja a parfümöket. Ő Lady Caront használ mióta csak megismerte. 
Ismét eltelik egy órácska. A nap végére érünk. A parfüm érzékennyé válik. Megcsitulnak az alkotóegységek, pianoba transzformálódik az összes alkotó elem. Halványulnak a virágok aromái. Nyugovóra tér a tölgymoha. A szantálfa eleme andalító.
Még érzékelhető lágyan a málna, bár inkább lédús őszibarack villan fel néha gyengéden. 
Főhősünk visszavonul a hűvösen elegáns hálószobába. Még gondolatban átfutja a holnapi tárgyalásokat, de az éjszaka egyre inkább bódítja. Lusta jázminakkordok simogatják körbe, míg mélyen bele nem zuhan az álmok világába. 
Hét – nyolc óra hatóidejű, közepes hatótávolságú produktum a Lady Caron. Középkorú, határozott nőkön tudom elképzelni. Akár szingliken is. Szerintem nappali illat, azon belül is munkába érzem a legalkalmasabbnak. Az összhatása inkább nem romantikus, mint igen, sőt meglepően tárgyilagos. 
Bármilyen furcsán is hangzik: nagyon jó terméket raktak össze! Ez a készítmény is csábít, bár nem a szószoros értelemben. Az egyéniség a vonzó jelen esetünkben, melyet a parfüm még inkább megtámogat. 
Beszerzése komplikált. 
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Caron illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!