bouquet

Cacharel: Noa Gold EdP

Sharing is caring!

Mottó: Napsütésben télen – nyáron

Megjelenés: 2000
Milyen: Női, de unisex illatként is elképzelem
Karakter: Fűszeres
Kategória: Mainstream 
Üvegtervező: Annegret Beier
Illatjegyek: Fehér pézsma, kávébab, koriander, pünkösdi rózsa.
Limitált kiadású szépséges flankere az alapillatnak.
Érdekes, hogy amikor a Noát elemeztem, akkor éppen Advent volt. Most pedig Nagyhéten írom a Goldot – bár jóval későbbre tervezem a megjelentetését.
Sok hasonlóság van a két parfüm között. Talán ez utóbbi jobban minimalizált. A kávé és pünkösdi rózsa érezhető leginkább benne. 
Ugyanolyan Jolly Joker, mint a két évvel korábban megjelentetett kreáció, abban az esetben ha nem tudod mivel fújd be magad aznap.
A legnagyobb különbség mindössze annyi, hogy míg a Noához viszonylag könnyen hozzá lehet jutni, ráadásul olcsón, addig a Gold ritka, mint a fehér holló, és jó drágán kapható. 
Napfény süt le rám a használatakor. Minden egyes esetben azonnal a melengető napsugarakra asszociálok. Lehet hogy tudatalatt talán az arany elnevezés miatt is van….nem tudom. 
Amilyen undok szél és hideg volt a múlt héten, olyan klassz idő van mostanában.
Ezerrel süt a nap, tiszta a levegő, süteményillat lengedez a tavaszi szélben – készülnek a lányok, asszonyok a Húsvétra. 
Minden olyan szép! ❤
Szóval a parfümünk kávé illatú. Kesernyés, mély, ínycsiklandó aromája a korianderrel találkozik. 
Nekem még a gőzölgő forró ital is eszembe jut róla – noha csak a pörkölt kávészemeket említi a leírás. Szombathelyen ittam korianderes friss pörkölésű kávét a csónakázó tó melletti bisztróban. Ha gourmand vagy és arra jársz, feltétlenül próbáld ki ezt a különlegességet. 
A parfüm a későbbiekben már pünkösdi rózsa illatú lesz. A kávés jegyzetek inkább háttérbe szorulnak. Mindezt árnyalja a pézsma lágy doromboló akkordja. 
Akkor szeretem a legjobban amikor már egy ideje rajtam van. 
Egy óra leteltével imádom a szép hatósugarát. Ahogy transzformálódik a bőröm természetes illatával és mozdulataimra felhőfoszlányokként körbesímogat – hát ez egy fantasztikus érzés! 
A Noa Gold se nem erőteljes sem pedig gyenge készítmény. Bármikor, bármilyen alkalomra megállja a helyét. Nem tolakodik, nem nyomul, ellenben tartást és eleganciát ad a viselőjének. Majdhogynem azt mondanám hogy kortalan, de ezen egy kicsit korrigálnék. A parfüm harminctól felfelé nyugodtan hordható.
A hatóideje 7 – 8 óra. A vonzásfaktorára semmiképpen sem jellemző a forró erotika, inkább egy hűvös visszafogott csábítás.
A gyűjtők annak tudatában hogy ez a flanker gyakorlatilag már nem is létezik, nagyon komoly árakat képesek érte megadni. Ám az „anyaillat” kisugárzása teljesen megegyezik a Goldéval és megfizethető. 
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Cacharel illatok Cacharel illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!