bouquet

Hiram Green: Hyde EdP

Sharing is caring!

Mottó: Érzem a tested hevét….! 

Megjelenés: 2018
Orr: Hiram Green
Milyen: Unisex
Karakter: Bőr
Kategória: Niche
Art & Olfaction Awards 2019
Illatjegyek: Fej: Bergamott, citrom.
Szív: Akác, nyírkátrány. 
Alap: Tölgymoha, vanília, maláta, labdanum.
Amikor felkértek ennek a parfümnek az elemzésére a 7scents jóvoltából, nagy örömmel fogadtam el. Fogalmam sem volt arról, hogy mekkora géniusz Hiram Green, és milyen magasságokba röpítő addiktív zsenialitása kerül most a kezeimhez.
Művészetileg csak egyetlen egyvalakivel tudnám párhuzamba hozni jelen ismereteim szerint s az nem más, mint Filippo Sorcinelli. 
Green és Sorcinelli különleges, szárnyaló szabadszellemű páratlan tudása utánozhatatlan! 
Ennyi bevezető után rátérek ennek a csodának a részletesebb bemutatására.
Valódi, perzselő, vágyakozó szerelem! Egekbe emel, porba döngöl, feltámaszt és megöl – Kínoz!! 
De Te vágysz rá…. Nem tudsz már szabadulni a kötelékektől és már a szenvedés is jó csak ne legyen soha vége…. 
Ez a kompozíció a nyírkátrány, akác, maláta, vanília komoly függőséget okozó diadalittas tánca a bőrömön. Egy olyan alkotás mellyel az első pillanattól kezdve azonosulni tudok. Érzem az üzenetét, megértem a mondanivalóját. A Hyde erőteljes, szuverén illatorgia. Előzőleg már felkészültem belőle, olvastam is róla és kaptam pár jó szót arról, hogy óvatosan adagoljam. Tehát így, hogy tudtam a tömörségéről, picit tettem fel és lám…. Él, tüzet fog, vágyat fakaszt, és izzik, parázslik csakúgy, mint a legmélyebb, legteljesebb szerelem szimfóniája. Örök érvényű. 
………………………… 
A koromfekete égboltot nappali világossággá varázsoló villámcsapás következtében óriási robajjal hasított sejtjeimbe a dörrenés. Hatalmas ereje, melybe beleremegett a ház, szinte kilöttyintette a párologtatóban pihenő bergamott és citromolaj illékony keverékét. Egy pillanatig azt éreztem, hogy a két növény párlata szinte belehasít az agyamba. Fájt, ahogyan az érzékszerveimet megütötte. A fülsiketítő zajtól még kábán érzékeltem a recsegő – ropogó – halódó égő nyírfa utolsó sikoltásait mielőtt az teljesen az enyészetté vált.
Féltem. Ölelni akartam. Védelmet és szerelmet kerestem. Perzselő szenvedéllyel vágytam rá, miközben odakintről a tombolásban beszűrődött már a kátrányos, gyantás, üszkös nyír szaga, mely még mindig izzott, holott ömlött az eső. 
Agyamban minden csattanásnál egyre csak erősödött a vágy. Nagyon hiányzott. Tudtam hogy az élete vagyok, tudta hogy mennyire picivé válok az elemek tombolásában a hegyi házikóban és tudtuk mindketten, hogy akkor is együtt vagyunk, amikor nem vagyunk egymás mellett. 
Most egyedül voltam…. 
….De a zajok és szagok körülvettek, mint rajtam nevető démonok. 
Összekuporodtam hát az ágyban a fejem tetejéig magamra húzva a takarót hogy legalább a villámok fényét ne lássam….
Arra ébredtem hogy zuhog az eső. Még valamit érzékeltem. Egy forró tenyér melynek ismertem minden egyes miliméterét cirógatta gyöngéden a nyakam. A szoba, melyet eddig a félelem elementárai töltöttek meg egycsapásra megváltozott. Hiszen láttam még a viharos égbolt kegyetlen szikrázását, éreztem a nyírkátrányt is, de mindezt elnyomta az Ő kisugárzása és a bőrének szépséges aromája. A mi illatunk volt a tökéletes, nemhiába működött mindig is a kémia közöttünk. Már nemcsak az üszkös poros kátrányt éreztem. A szerelem tüzében megtelt a tér édes vaníliák, balzsamos – mézes galbánumok esszenciájával és a kátrány átalakult isteni tömjénné! A hamu odasimult a földhöz, a hajnal felderengett és a kitárt ablakon keresztül tódult be a varázslatos akác édesfanyar királynői odora a mohás fák párájának ölelésében. 
……………………… 
A Hyde mondanivalója két részre bontható – tulajdonképpen megfelezhető. Az első egy leszorító, taglózó, félelmetesen fájdalmas de addiktív szegmens, melyben a nyírkátrány megmutatja az összes arcát. Hol gumiszerű, hol ragad, van hogy poros, előfordul hogy üszkös és néha magához ránt. A citrusok a nyitányban csak egy pillanatig élnek, de akkorát csapnak, hogy kibillen az ember a középpontjából, ami arra elég hogy a következő pillanatban a nyírkátrány egy az egyben két vállra fektesse a gyanútlan parfüm használót. 
A második részben a nyírkátrány felveszi a varázsló álarcát és odacsábítja magához a poros vaníliát, és a fantasztikusan édeskés malátát. Amikor figyelmünket az illat elemzésére fordítjuk, akkor a maláta bizony…. a felbukkanó akáccal együtt komoly afrodiziákum! Ezt a vágyat tovább fokozza a galbánum kicsit misztikus hangulata. Ezért írtam fentebb hogy érzem a tömjént. Bizony érzem! Valószínűnek tartom hogy a nyírkátrány, galbánum és vanília szublimációja adja ki ezt a hatást.
Az akác halványan játszik a kompozícióban. Lágyan, amelyet a délutáni napfény bágyadtan átmelegít. És éppen ezért lehet nagyon szeretni! Hiszen mennyire kevés parfümbe teszik bele az akácvirágot. Olyan, mint egy lágyan átfonó női kar – képes akár egy mérges oroszlánt is nagycicává varázsolni. 
Mindezeket átfogja a tölgymoha. Éppen hogy csak. Némi keretet adva…. 
Hiram Green 2019 – ben megnyerte az Art & Olfaction Awards első díját, a legjobb lett a kézműves illatokban. Kompozíciója minden csak nem egyszerű! Erről a műről még sok minden eszembe jut, de már nem szeretném hosszúra nyújtani az elemzésem.
A készítménye egy az egyben természetes alapanyagokból épül fel. Ilyen erejű intenzitást eddig csak szintetikus összetevőknél tapasztaltam. 
Ja? Hogy tartóssága akár 24 óra? 
Igen. Hajtövemnél annyi – teljesen hihetetlen, de akkor is így van. 
Most kerül bevezetésre. 
A forgalmazó a 7scents Kft – akár online is megvásárolható. 
Az 50 milis helyes kis fehér dobozban egy bomba van. Ára: 54990,- forint. 
Csak merészeknek, csak szenvedélyes, erős egyéniségeknek ajánlom sok – sok szeretettel. 
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Hiram Green illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!