bouquet

Montale: Attar Edp

Sharing is caring!

Mottó: Rózsakertek

Megjelenés: 2005
Orr: Pierre Montale 
Milyen: Unisex 
Karakter: Orientális – virágos
Kategória: Niche

Illatjegyek: Bulgár rózsa, szantálfa, agarfa. 

Csodálatosan szép, de megosztó illat a Montale cégtől óriási szilázzsal és hatalmas tartóssággal.

Annak ellenére, hogy egy nagyon mély parfümről van szó, az Attar kifejezetten energikus. Alkotóegységei a bulgár rózsa, szantál és agarfa páratlan triót alkotnak.  
Olyan ez, mint egy hatalmas rózsakert, ahol milliószámra illatoznak a szirmok.
A szellőt a szantál szimbolizálja, a felhőket az agarfa titokzatos aromája.
Ebben a paradicsomban járkálva végigsimítod kezed gyengéden a virágfejeken, leülsz egy lugas mellé és szemlélődsz. Pozitív energia áraszt el és rájössz, hogy az életben a legapróbb dolgok is képesek boldogsággal, szépséggel feltölteni.
Ezt az ismertetőt pár évvel ezelőtt kezdtem írni, majd leraktam az illatot és az hosszú ideig pihent egy fiók mélyén. 
Most elővettem és vele együtt a kis jegyzetemet is. 
A parfüm lenyomata most itt pihen a csuklómon. S bár a rózsát élve szeretem és nem kifejezetten illatokban, mégis felhangol ez az élmény. 
Árad belőle egy megmagyarázhatatlan derű és nyugalom. 
Tudom hogy Pierre Montale illatainak fő irányvonalát – főleg a kétezres évek első évtizedében – a rózsa és oud aromák különböző keverés arányainak variációja szabta meg. 
Sok hasonló illatot készített és hatalmas volt a sikere. Emiatt számtalan márka kezdte el másolni ezt a kombinációt. Az lett a következmény hogy rázúdult az illatszerpiacra az oud – rózsa duett, finoman szólva mindenhol ezt lehetett érezni. Pillanatok alatt untam meg, csakúgy mint a cukormáz variációkat. 
Most ez a vonal már nem számít trendinek. 
Nem számít trendinek?? 
Hát az a menő, ha mindenki egyenillatot hord? 
Nekem az bizony rém unalmas!! 
Az Attar MOST trendi! Most nem hordják. És ezeket a pillanatokat kell kihasználni arra, hogy kitűnj a tömegből és merj egyedi lenni. 
Mindig mindenkinek azt szoktam tanácsolni, hogy az egyéniségéhez és a természetes bőre illatához találja/találjuk meg a legjobb parfümöt. És ezen belül – amennyiben lehetséges vigyünk egy kis csavart is bele. Tűnjön ki a megszokottból. Azért, hogy a figyelem rá irányuljon! 
Visszatérve az Attarhoz – valóban megosztó készítmény. Erőteljes. 
Most pedig megsúgok valamit…. Ez a kreáció jobb a férfiak nagy többségén mint a nőkön. Nekik más a bőrkémiájuk és ezek a markáns aromák sokkal inkább lecsendesülnek rajtuk és nagyon erotikusak lesznek. 
Egy barátom levegőt alig kapott amikor mondtam neki hogy ráfújok egy szupi kis rózsaillatot. 
“Mit képzelek? 
Hogy gondolom? 
Hát ő férfi(!!!) hát hogy is jut ilyen az eszembe?!?!” 
Addigra én már kezdtem magam igencsak kényelmetlenül érezni hiszen távol álljon tőlem hogy egy szexi macsós pasiba azt akarjam belemagyarázni hogy nőcis, de ezt ő így értette és zokon is vette. 
Majd miután látta rajtam hogy őszintén kíváncsi voltam csak és ennyi; ímmel – ámmal beleegyezett, hogy jó majd lemossuk. 
És láss csodát! A rózsa perceken belül beleolvadt a bőrébe. Előbújt az oud és egy mocskosul erotikus illat kezdett rajta kibontakozni. Egyszerre füstös, édes, cseppet gyümölcsös lett (jaja zöldalma). 
Kedves barátom elhallgatott és én olyan diadalittasan húztam ki magam, mintha csatát nyertem volna. 
Az Attar kapható. Merész nőknek és erotomán férfiaknak tetszeni fog. A nagyüveg ára 25 – 35 ezer forint körül mozog. Az adagolással óvatosan bánjatok.
(Parfümbűbáj) 

 

Tagged with:
Posted in Montale illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!