bouquet

Montale: Roses Elixir EdP

Sharing is caring!

Mottó: A kacagó parfüm

Megjelenés: 2010
Orr: Pierre Montale
Milyen: Női
Karakter: Gyümölcsös – virágos
Kategória: Niche
Illatjegyek: Jázmin, eper, eper levél, rózsa, citrusok, afrikai narancsvirág, mandarin, pacsuli, pézsma, vanília, borostyán.
Tudod milyen illata van amikor messziről szaglászom? Mint a Coco Mademoiselle legelső kiadásának. De ha közelről akarom érezni, hozzájön még egy nagy tál frissen szedett eper aromája is.
Szenzációsan jó kompozíció!
Amúgy is kedvelem a vidám hangulatot keltő készítményeket.
Szinte percenként más és más alkotóelem bukkan elő. Felüti fejét a jókedv amikor csak magamra fújom. (Nem viselem munkába, mert teljesen elvonja a figyelmem a feladatokról.)
Tehát a kifújás utáni közvetlen szakaszban valóban a Mademoiselle kreációra hasonlít, amely hamarosan változni fog. Átveszi a zamatosan friss eper ínycsiklandozó illata a stafétabotot. Élethű, csillogó gyümölcsesszenciákat érzünk, közöttük egy – két eperlevél incselkedően frissítő, ébresztő aromájával. Újból eltelik egy kis idő. Az eper kiáramlása visszafogottabb lesz, és csatlakoznak a rózsa, méz és citrusos jegyzetek hozzájuk! Remélem, hogy már ennyi finomság hallatán is kedvet kap rá az olvasó, de elmondom, hogy még mindig nincs vége a jónak. A jázmin aromája a pacsulival együtt köszön be.
Utolsó illatcsapatként, de nem sorvezetőként a pézsma, borostyán, vanília és narancsvirág társul a kreációhoz.
Bő másfél óra elteltével újra előkerül a Mademoiselle feeling. És csuklómon hol ez az odor, hol egy epres vaníliás jázmin csoda jelentkezik be.
Egyike a legszexisebb parfümöknek! Pedig én csak a természetben szeretem a rózsát…. No de itt….! Itt bizony meginog minden dacom, ellenkezésem, viszolygásom – hiszen egyike a legcukibb, legédesebb rózsás parfümöknek. Nyilván az eper a ludas. Képes még a legfennköltebb virágkompozíciókat is kibillenteni az egyensúlyukból és kicsit komolytalanná tenni őket – legalábbis addig amíg ott van.
Sokan szeretik. Ki ezért, ki azért.
A nők körében nagy népszerűségnek örvend. Jókedvűvé, vonzóvá, magabiztossá tesz. Huncut mosollyal hordjuk ezeket a kreációkat. A pasik pedig azt szeretik, ha ilyen egy nő. S hogy ehhez még ínycsiklandó afrodiziákum társul az eper odorával? Hát, hogy a csodába ne lenne szexi?
Azon gondolkozom, miközben szaglászom, hogy legszívesebben mikor hordanám a Rose Elixirt?
Már körvonalazódik hogy kikapcsolódáshoz, azon belül is utazáshoz vagy weekendezéshez  tenném fel. Kánikulában és nagy hidegben semmi esetre sem. Maradok a késő tavasz, kora nyár és kora ősz időszakánál. Hamarosan megnézzük Simontornyán a várat. Ez a parfüm szabadban és egy kis szélben jolly joker lesz! De elképzelehetőnek tartom azt is hogy utána egy autentikus helyen elköltsünk egy könnyű vacsorát egy deci finom bor kíséretében.
Akkor ajánlom, ha kedvet érzel egy kis huncutkodásra. Ha nem akarsz otthon maradni! Vizsgaidőszakok közötti kikapcsolódásra.
Nem jellegzetes Montale illat. Könnyed parfümről van szó.
Természetesen tartóssága és hatósugara csillagos ötös.
Ár/érték aránya teljesen rendben van. A 100 milis kiszerelés ára 25 ezer forint körül mozog.
(Parfümbűbáj)

 

 

 

 

 

 

Tagged with:
Posted in Montale Montale illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!