bouquet

Accendis: 01 EdP

Sharing is caring!

Mottó: Vihar

Megjelenés: 2015
Orr: Celin Ripert
Milyen: Unisex
Karakter: Virágos – fás
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Galbánum, üröm.
Szív: Rózsa, cypriol olaj vagy nagarmotha.
Alap: Szantálfa, benzoin, lorenox.
Amikor nehezen kezdek hozzá egy illat elemzéséhez, annak két oka van.
Vagy a parfümháremem tagja, ahol mindössze 20 – 25 tökéletesen egymáshoz illő remekbe szabott műalkotással éljük a mindennapjaink változatos eseményeit.
Vagy teljesen az ellenkezője történik. Többszöri ismerkedés ellenére sincs közöttünk semmilyen szimbiózis. Ilyenkor el kell engedni egymást, mert ez senkinek sem jó.
Az Accendis 01 ide tartozik, bármennyire is kiemelkedőek az értékelései. Olyannyira hogy még azt sem tudom róla mondani hogy tűz és víz vagyunk. Hiszen az ellentétek vonzásából néha nagyon jó dolgok alakulhatnak ki, akár élethosszan is.
Itt erről szó sincs. A parfüm erőszakkal akar uralkodni rajtam. No, ez az amit sohasem fogok hagyni!
Tehát mi nem!
De most elmesélem neked ennek az illatnak a szépségeit!
Legyen ez a búcsúszimfóniám tőle. A Parfümbűbáj filozófiája az, hogy lássa meg mindenben az értéket. A szépséget. Én csak egy csepp vagyok a tengerben…. és milliárd van körülöttem.
Az Accendis sok – sok embernek fog tetszeni! De nagyon kevesen fogják majd hordani.
Ez az a kompozíció, melyben Celin Ripert oroszlánbátorsággal kevert össze olyan nagyrészt rendkívül ritka elemeket, melyek önmagukban is igenigen karakteresek. Boszorkányos tudással alkotott meg egy illatkölteményt, amelyben ha csak valamiből is egy hajszállal több lenne, akkor elviselhetetlenné válna. Így viszont zseniális és ultramodern.
Unisex kreáció a javából! Annyira tartós, mint egy Montale, olyan rafinált a szillázsa mint egy Unum és mindezek felett annyira egyedi mint az Accendis 01!
Tehát ha valaki arra vágyik, hogy ne találkozzon lépten – nyomon hasonló stílussal…. Szeretne kitűnni az egységből…. Azt az illatot óhajtja, amelyet kevesen viselnek…. vagy inkább alig – simán belevághat!
…. mert kösse fel a gatyóreszt, aki bírja hordani, én szóltam….. Gyakorlott és tapasztalt parfümánoknak való.
Bátraknak.
Harcosoknak!
Nehogy azt reméld hogy mert rózsás kompozíció ez, akkor majd egy csábszexi cucmuc puszilgat itt – ott – amott….
Jaja. Anno azért vásároltam meg mert a rózsa mellett az üröm is ott lebegett lelki szemeim előtt és gondoltam, hogy ha már benne van ez a semmihez sem hasonlítható gyógynövény, akkor majd elveszi a rózsa negédességét. Így kapok majd egy földes kicsit keserű kicsit édes kombinációt és ezzel nyert ügyem van. A csatát ott vesztettem el hogy halovány fogalmazatom nem volt arról hogy mit tud a nagarmotha. Szóval azt tette hogy megsokszorozta a rózsa aromáját kb. tízszeresére. Felerősítette a fás elemeket, bebőrözött mindent…. és az üröm meg vésztjósló héjaként ott vijjogott körülöttem!
Ha belegondolok: őrülten jó! Felturbózódnak a jegyzetek és egy mágikus szublimáció közben átalakul minden. Felhők között lecikázó villámok és széltől megtépázott fák jutnak róla eszembe. Annyira nagy tudású, vagy szélsőséges mint Einstein, vagy Aleister Crowley. Nekik minden további nélkül ajánlanám.
S bár rózsaillat…. Eszedbe sem jut, hogy rózsát szagolsz….
A Varázsfuvola Éjkirálynője szól most hozzád és beleborzongsz.
Sötét, holdtalan és viharos az éj. A félelem okozta izzadságtól a bőr megsavanyodik. Bizony érzem az izzadságcseppeket feltűnni olykor.
S még nem szóltam a másik általam teljesen ismeretlen vegyületről. A lorenoxról, mely töménységével és testességével az alapokat erősíti. A cypriol olajjal kézenfogva életveszélyesen vakmerő párost alkotnak. Szövetségesek. A lorenoxnak fás, borostyános, bőrös az aromája. Tartósabbá és erőteljesebbé teszi a szantálfát és benzoint melyek alapjegyzetekként amúgy is stabilizálják a kompozíciónkat.
Illatrajongó életem történetében eddig a rózsa, benzoin, szantálfa, galbánum a napfényes oldalát mutatta meg. Celin Ripert által az említett molekulák kaptak két akkordot és megváltozott minden. Látom az árnyoldalukat is, a sötétet, az uralkodót….!
A vihar hat – hét órán keresztül is eltart. Ezidő alatt találkozunk a tomboló erőteljes és ellentmondást nem tűrő jegyzetekkel. Utána már csitulni látszanak az elemek, de el nem fognak tűnni. Parfümünk nem lesz gyengéd, romantikus, maximum pihenőben lesz a dominanciája.
Élettartama 10 – 14 óra. Hatósugara széles és erőt árasztó.
Vonzásfaktora?
Ez bizony jó kérdés. Semmiképpen nem tudom elképzelni egy hagyományos kapcsolatban. Ez egy dom, vagy egy domina illata a vele együttjáró attitűdök teljes tárházával.
Pillanatnyilag kapható Magyarországon.
A nagy kiszerelésű üveg ára 25 – 30 ezer forint között mozog.
(Parfümbűbáj)

 

Tagged with:
Posted in Accendis illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!