bouquet

Azzaro: Couture EdP

Sharing is caring!

Mottó: Vagy imádom, vagy gyűlölöm….! 

Megjelenés: 2008
Orr: Aurelien Guichard
Milyen: Női
Karakter: Chypre
Kategória: Mainstream
Illatjegyek: Rózsa, mimóza, galbánum, írisz, ambrette – illatos ábelfű.
Nincs középút! 
Vagy szuperül kijövünk egymással, vagy úgy megreccsenek tőle hogy rohanok lemosni! Ez, az a parfüm, amivel nem tudok dűlőre jutni – holott túlzás nélkül állítom, hogy sok – sok nagyságrendekben merészebb kreációm van. Vívtam már számtalan illattal csatát és azóta is szeretjük egymást, megvagyunk békében.
A Couture nem ilyen. Nem adja meg magát. Túl sok benne a női energia, a hiszti, az akarat. Hát jó – mondom ilyenkor. Nyitva az ajtó, el lehet menni. 
Valószínűleg búcsúírás következik most. Ahhoz képest hogy Azzarro (nem igazán nagy kedvenc a márka) fenomenálisra sikeredett ez a parfüm. 
Tartóssága körülbelül tíz – tizenkét óra, a hatósugara erőteljes és tágas, vonzásfaktora egeket verdeső. 
Rafinált, szexi. Talán az ízlésemnek túlságosan is az! 
Amikor gyűlölöm, akkor a kifutók agyoncicomázott, lélektelen, külsőségekre adó üresfejű, önzően hideg női jutnak róla eszembe. 
Amikor imádom, akkor egy törleszkedő, doromboló cicamica egy rózsaszín masnival a nyakában, kicsi csengő dísszel. 
Igen, ez is a Couture!
Erőteljes zöld mohás chypre jegyzetekkel indítunk, mely végig meg fog maradni a kompozícióban. A kelleténél hangosabb, nyersebb indítás ez – amolyan in medias res. A galbánum úgy tekereg az illatban, mint valami óriáskígyó. Hol szorosan fojtogatva, hol életteret hagyva, de bekerítve. 
Szinte teljesen biztos vagyok benne hogy az összetételek töredéke van csak megemlítve. 
Hol a nyitás bergamottja? Hol van a tölgymoha? A vetiver? Bele tették szerintem. Ehhez a kihívó nagyjelenethez csatlakoznak a virágok. 
Rózsa. Éspedig jó sok! 
Nagyon, nagyon sok. Vörösek, cirmosak, bordók, erőteljes mély színek. A könnyedebb fehérek nem ebben a parfümben kapnak helyet. Szegény kis mimi – mimózát teljesen elnyomják az elején. A kis bolyhos sárga virágunk majd csak egy óra elteltével kezd kibontakozni. Akkorra rózsaszigeteink is konszolidálódnak, kiszépülnek és békésen megférnek a mimózával. 
Az ábelfűnek hasonlít az illata a pézsmához. Annál édesebb, mélyebb a tüze és nagyívű. Teljesen oda – vissza vagyok tőle. Szebb mint a pézsma! A poros hatást az írisz biztosítja. 
Három – négy óra eltelte után gyönyörű lesz a Couture. Összesimulnak az elemek és szép, csábító, izgalmas remekbe szabott alkotás képe áll össze. 
Mostanában pár alkalommal rajtam volt ez a kreáció. Rájöttem, hogy melegben csodásan mozdulnak el rólam az aromák, hidegben pedig bezáródnak és ez zavar. Most ezt a parfümöt tettem fel. Kifejezetten szépen áramlanak a telt jegyzetek – finoman erotikus a hatásuk. Máskor nem tud kibontakozni és fejfájást okoz – nagyon közönségesnek érzem olyankor magamon. 
A Couture 1975 – ben debütált. Ez már a második élete. Volt egy időszak, amikor nem lehetett kapni. A gyűrű alakú üveget, melyet Salvador Dali festménye inspirált, 120 Swarovski kristály díszíti. 2008 – ban egy Azzarro haute couture bemutató alkalmával ismertették meg a nagyközönséggel.  Mindegyik üveg kézzel készült. Az alap verzió annyiban különbözött a megjelenésében hogy fekete volt a dizájn. Az illat összetétele viszont sokkal bonyolultabb volt mint a mostani.
Az első kiadás tulajdonképpen fellelhetetlen. Az újragondolt változatot viszont érdemes beszerezni, ha szereted a kifejezetten domináns megjelenést és feltűnést. Azt gondolom hogy harminc felett ajánlott. 
(Parfümbűbáj) 

 

 

 

Tagged with:
Posted in Házak – Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!