bouquet

Courreges: Generation EDT

Sharing is caring!

Mottó: Hullámzik

Megjelenés: 2001
Milyen: Női 
Karakter: Virágos – gyümölcsös 
Kategória: Mainstream 
Illatjegyek: Fej: Fekete áfonya, őszibarack, málna.
Szív: Ibolya levél, rózsa, jázmin, szegfű, orgona.
Alap: Szantálfa, vetiver, tölgymoha, méz.
Nyugat Európában sokkal jobban ismerik és szeretik ezt a márkát mint nálunk. A most elemzett illat ára is gyönyörűen kúszik fel a parfüm marketeken. Úgy tudom hogy megszűnt már a gyártása.
A Generation középút valahol az érettebb és a fiatalabb korosztály között. A gyümölcsös nyitás után szinte azonnal az ibolya levelek szelíd – szolíd, de mindenképpen tetszetős illatfoszlányai szivárognak el az orrunkhoz. Ez az érzés megszűnik és visszatér a málna – áfonya ízű illatélmény, majd újból az ibolyát érezni. Pár percig, talán fél órát is így hullámzik a kreáció, majd új jegyzetek ütik fel a fejüket.
Ha valaki szereti a kifejezetten bőrközeli gyenge virágos kompozíciókat akkor a Generationnal feltétlenül tegyen egy kísérletet.
Alig érezhető, de csodaszép virágcsokor bontakozik ki. Teljesen olyan mintha egy minőségi parfüm szappannal mosakodnál. Török szegfű, méz, rózsa, jázmin és orgona érződik. 
Érdekes benne az orgona! Nagyon retro és nagyon mű…. És nagyon betalál!
Hú, megvan! Emlékszem már! Tudod mihez hasonlít? A régesrégi Créme 21 szappan illatához! Anno még a régi rendszerben Németországból hozattuk a zöld Fa, Atlantic és Créme 21 szappanokat. Nagyon menő volt akkor. Az Atlanticot annyira nem, de a másik kettőt nagyon sokat használtam. 
Két abszolút elválasztható arculata van a parfümnek. 
Az első fél óra egy hullámzó, nyomulós gyümölcstrió váltakozása a bűbájos ibolyával. E virágocska egy hidat képez a második fejezethez. A készítmény hirtelen elhalványul és következik a második rész, amelyben semmilyen gyümölcsös jegyzetet nem lehet fellelni.
Ez az időszak hihetetlenül puha, gyengéd virágos elemekre épül fel és végig púderes benyomásom van tőle. Annyira kedves, mint a hintaszékükben csücsülő, unokájuknak kötögető nagymamák napfényes arca, melyben tükröződik lényük összes szeretete. Csendesek, mosolygósak, szerények. 
És itt vagyok bajban! Mert szívem szerint kifejezetten érett korosztálynak ajánlanám a Generationt. De a nyitást túl kell élni. A harsány kezdet sok fiatalnak bejön, viszont utána megjegyezték, hogy nem lehet érezni semmit! Dehogyisnem! ?
Csak gyöngéden és visszafogottan. 
Aki szeretné megvásárolni, akkor most tegye, mert nem lesz újra kapható, ráadásul kilenc ezer forint körül mozog az ára és ez nagyon is baráti a külföldi viszonylatokhoz képest.
Sajnos rajtam nem tartós. Négy – öt órán keresztül marad meg a bőrömön. A hatósugara teljesen bőrközeli.
Nappali készítmény, nincs igazából csábfaktora. 
A nosztalgiázás miatt is inkább idősebbeknek fog tetszeni.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in André Courréges illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!