bouquet

Fred Hayman: Touch EdT

Sharing is caring!

Mottó: Vissza a kilencvenes évekbe
Megjelenés: 1993
Milyen: Női
Karakter: Orientális – virágos
Kategória: Mainstream
Illatjegyek: Fej: Őszibarack, zöld jegyzetek, szilva, narancsvirág, aldehidek, citrom, bergamott.
Szív: Ibolya, orrisz gyökér, damaszkuszi rózsa, orchidea, szegfű, gyöngyvirág, ylang – ylang, jázmin.
Alap: Vanília, civet, pézsma, borostyán, cédrus, vetiver, szantálfa.
Amerika és azon belül is Beverly Hills egyik legnépszerűbb designer tervezőjének illata – ami valljuk be őszintén nagyszerű! (csak nem nekem)
Sohasem szerettem a túltolt dolgokat. A Touch nagyon nem „zsuzsis”. Csak pillogok nagyokat, amikor rajtam van és nem értem a helyzetet: most mi van? Annyira  összenyom, hogy kuka leszek tőle. Ez tuti hogy a szabadságvágyam miatt van így.
Nekem sok „a sok” amerikai nehéz illat, pontosabban a kilencvenes évekre jellemző kreációk. Parfümökben és ruhákban egyaránt. Gondoljunk csak bele a plusz tizenöt centis válltömésekbe például, amelyek minden blézerben, blúzban, pulliban ott voltak.
Sok! Őszintétlen – vagyis nekem nem az egyéniségem.
S miután kipufogtam magam, bemutatom azt is, hogy sokatoknak pont ez a készítmény lesz a tuti!
Na akkor csapjunk bele az érintés naposabbik felébe! ?
Díva illat ha tömören fogalmazom meg.
Nagyon díva illat – ha bővebben kell mondani.
És most elmesélem, hogy kiknek fog tetszeni.
Igazából sötétebb hajú, teltkarcsú, vagy molett hölgyeken tudom elképzelni. Azokon akik megjelenésében van valami királynői. Sminkelik magukat, hajukra odafigyelnek.
Szeretik az erőteljesebb színeket.
A természetük határozott, jól irányítanak és kedvelik ha a tekintetek őrájuk szegeződnek. Ők a csábítás mesterei és anélkül hogy ledérek lennének a kisujjukban van a flörtölés művészete.
Az első hangulat, amely megfog: az a narancsvirág és őszibarack szép, de mégis játékos szösszenetekkel megalkotott nyitása. Aldehidek csatlakoznak hozzá! A szappanszerű jegyzetek köré citromaroma és szilva esszencia szegődik. Amikor visszavonulnak a gyümölcsjegyzetek, akkor kezdenek feltűnni a virágos akkordok.
Ebben a parfümben komplett, színes virágcsokor található.
Kezdve a gyöngyvirágon át a rózsán, jázminon keresztül, észrevehető benne a szegfű, ylang – ylang, ibolya, de még az orchidea is. A narancsvirág lenyomata is megmarad még egy darabig. Sok – sok zöld jegyzet öleli át ezt a gazdag virágoskertet.
Az alapokat a vanília, szantálfa, pézsma lágy körvonalai adják, de észrevehető benne a civet is, méghozzá, tömören és nehezen.
A civet és orrisz gyökér kettőse adja meg a kompozíciónak azt a nagyvilági luxus érzést amelytől nem mindenki tudja hordani, de akiknek ezek a jegyzetek kompatibilisek a bőrükkel és egyéniségükkel egy szempillantás alatt fejedelmekké lesznek. A cédrus és vetiver fás karca könnyít ugyan a parfümöm, de alig észrevehetően.
Kedves Olvasó!
Kérlek, ne térítsen el az hogy én morogtam az illatra!
A Touch jól megkreált parfüm.
Hűen tükrözi a kilencvenes évek életérzését, ahogy az alábbi más és más stílusú illatok is, melyekben van egy közös nevező: egyikük sem az a szende lélek fajta.
Catalist (Halston) Basala (Shiseido) Donna (Trussardi) Fleur de Rocaille (Caron) Il Bacio (Borghese) Le Parfum (Sonia Rykiel) Rose de Nuit (Serge Lutens) Tribu (Benetton) Yvresse (YSL)
Harminc/negyven felett ajánlom.
Tartóssága nyolc óra, szillázsa erős.
Magyarországon pillanatnyilag még beszerezhető online felületeken.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Házak – Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!