bouquet

Illamasqua Freak Scarab

Sharing is caring!

Mottó: Szerelmi varázslat

Megjelenés: 2013
Orr: Christian Provenzano
Milyen: Unisex
Karakter: Virágos
Kategória: Mainstream
Illatjegyek: Fej: Vérnarancs, neroli abszolútum, ylang – ylang.
Szív: Davana, lonc, egyiptomi jázmin, éj királynője kaktusz.
Alap: Ánizsmag, bőr, moha, geránium, szilva kompót.
Imádom! ❤
Meseszép! ❤
Ha én boszorkány lennék és bájitalt készítenék, akkor tutira tennék ezekből az összetevőkből valamit az italba! Elkápráztatnám Őt, elkábítanám és huss! – rosszra (vagy jóra? ?) vinném.
…. De nem vagyok boszorkány. Viszont, amikor ezt a parfümöt használom, akkor tényleg varázserőm lesz! Lassan kezdek hinni benne. Parfümöm elvonja a tárgyalópartnerek figyelmét és mindig mindenből a legjobban jövök ki! Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy ” Dolce Vita – az élet szép és szeretlek Freak Scarab!”
Az illatot kivonták. Fogalmam sincs miért, olyan finom volt….
Provenzano remekműve keserűnarancs és davana kezdéssel nyit. S, ha belegondolok, hogy ezekhez a jegyzetekhez még egy csomó éjszakát megidéző elem keveredik – akkor bizony csak az erotika jut eszembe róla. Sőt. Parfümhárememben a csábító kreációk esetében toronymagasan viszi a prímet. Valószínűleg teljes egyetértésben van a bőrkémiámmal….!
Kanyarodjunk hát vissza a davanánkhoz. Mert a narancsos fellángolások illékonyak, aromájuk szerepe csupán annyi hogy előkészítsen egy tűzforró éjszakát.
Az ágy ropogósan friss neroli és ylang – ylang aromájú. Mély, narancsvörös selyemfüggönyök borulnak nehezen össze az ablakokon, jázmin és lonc illat szűrődik be. Karmazsinvörös gyertyák fénye villódzik a szobában.
A kaktuszvirágok, melyek épp most nyílnak az éj közepén édes vanília és fahéj illatot lehelnek ki magukból.
Szerelem jön velem szembe. Érzem finom illatát a bőrének. Kicsit balzsamos, kicsit fanyar, mint a moha és a szilva édes gyümölcse. Jószagú és mámorító. Én akartam csábítani és ő teszi ezt most velem.
A gyertyák sercegve égnek. Szisszenésük hasonlít apró sóhajainkra ahogy ölelkezünk….
Miénk az éjszaka! Mámorító lonc – jázmin, davana és éjkirálynő odorok tengere között szeretjük egymást…. tovább, tovább és még tovább…. Nincs már szükség szerelmi varázslatra!
……………………..
Nem tudtam megállni azt hogy e csodás kompozíció köré ne építsek fel valami eseményt. Minden továbbit az olvasó fantáziájára bízok. Tudom hogy mindannyian parfümánok vagytok és érzitek azokat az aromákat, amelyeket papírra szoktam vetni.
………………………
Néhány szó a szkarabeuszról.
A fáraók szent amulettje volt. Tutenhamon múmiájának tekercsein a mellrésznél pontosabban a szívtájékon, egy drágakövekkel körülvett kalcedon szkarabeuszt találtak.
A feltámadást jelképezi.
A napisten (Khepri) egyik megjelenési formájának tartották Egyiptomban. Nemcsak halotti szimbólum ez. Használták az élők is és mélyen hittek benne.
Az Élet Bogarának tartották, aki a karmát görgeti maga előtt és egyszer megszabadul tőle.
Vagyis az az ember, aki dolgozik lelki fejlődésén, annak sikerül lerakni a negatív karmáit. Ez most is így van szerintem.
S hogy parfümünk miért is lett Freak Scarab? Íme a magyarázat rá. Viselték szerelmesek is a szkarabeuszt gyűrűbe foglalva. Hosszú örömteljes életet reméltek amit együtt tölthetnek majd el. Szerelmüket felvállalták és büszkén mutatták mindenki előtt.
A következő részlet egy ó – egyiptomi versből való Molnár Imre fordításában.
„Kis pecsétgyűrűje csillan az ujján,
Lótuszvirága leng a kezében.
Megcsókolom őt mindenki előtt,
Ország – világ hadd tudja szerelmem.”
………………………
A Scarab elég hosszú élettartamú kompozíció. Erőteljes, fűszeres, virágos jegyzeteket tartalmaz. A hatóideje nyolc – tíz óra, a hatósugara közepes. Vonzásfaktorát ezek után felesleges lenne elmesélni, úgyis csak ismételni tudnám magam.
Mostanában mindig ezt viselném. Sajnos nálunk nem kapható, külföldön nem is oly rég kezdett felmenni az ára, így muszáj lesz spórolnom vele.
Szenvedélyt szeretőknek ajánlom.
Üvege, kivitelezése, csomagolása ugyanolyan extra, mint maga a Scarab!
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Házak – Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!