bouquet

Extrait d’Atelier: Maître Jardinier EdP

Sharing is caring!

Mottó: Az Alpokalja illata

Megjelenés: 2019
Milyen: Unisex
Karakter: Aromás – fás
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Borókabogyó, citrom, bergamott, édes narancs, mandarin.
Szív: Peónia, fenyveserdő, babér, aromás levelek.
Alap: Pézsma, kasmír, balzsamfenyő, világos erdő, tömjén, cédrus, borostyán.
Tavaly augusztus végén a meseszép Burgenlandban kirándultunk.
Erről a parfümről az első pillanattól kezdve a csodás Írottkő illatai jutnak eszembe….
Olyan szép ott (is) minden!….
Gyönyörű, közepesen nehéz túraút visz fel bennünket a Kőszegi  – hegység osztrák oldalán a legmagasabb ponthoz. Az útvonal emelkedőjét még az idősebb korosztály is bírja. Az egyetlen zavaró dolog melyre figyelni kell a tetemes esőzések következtében kialakult nagy mennyiségű törmelék. Spontán döntöttünk úgy, hogy felmegyünk a csúcsra…. szandálban….kis ruhában…. Legközelebb majd jó minőségű edzőcipőben ez a kavicsos meredély meg sem fog kottyanni! A tető pazar, a kilátás gyönyörű és a levegő?…. Hát nézzük meg azt, hogy milyen illata van az Alpokaljának! 😉
Az út kezdete előtt a parkolóban finom, hűsítő, pezsgő limonádé kerül elfogyasztásra. Sok – sok naranccsal és citrommal. Pontosan ezekkel a jegyzetekkel indítja a kertész a parfümünket. Míg a finom, édes narancs esszenciája felkúszik egészen a homlokunkig és nyugtázzuk  aromáját – elindulunk. Utunk egy kaszáló mellett vezet el, ahol vágott fű, rétvirágok, zümmögő méhecskék és pompás szárnyszínekben röpködő pillangók között kezdünk egyre erősebb dőlészszögű emelkedőkön haladni. Imitt – amott lecsippentem a borókabokrok termésének semmihez sem hasonlító illatát. Szétmorzsolom. Enyhén ragacsos, gyantás, nagyon friss, de fás odor csap meg. Kedvelem ezt a jegyzetet!
Egyre feljebb megyünk. A fák összecsukódnak szinte felettünk.
Fenyveserdőben vagyunk. Az én legkedvesebb fám a fenyő. Tudod, hogy többször szétszaglásztam már? ☺
Más az illata a gallyának, az összepréselt tűlevélnek, a toboznak és a gyantás fa kérgének. A Maitre Jardenier hosszú ideig masszívan tartalmazza a fenyőerdő illatát és a gyantáját.
Próbáld majd ki!
Permetezz egy cseppet a csuklódra a parfümből. Várj vele kb 20 percet, mire felbukkannak a szívjegyzetek. És most mélyen szippantsd fel az illatát és a lélegzetet irányítsd egészen a homlokodig. Ez az észlelés pont olyan, mint egy aromaterápiás légzőgyakorlat. Tudatod kitisztul és megérzed a felbukkanó természet odorát, a csodálatos fenyvesek aromáját.
Utunk során mind mind megállunk és szimatolgatom a fákat!
Megmondom őszintén hogy nem tudtam azt meghatározni, hogy bazsarózsa van a kompozícióban. Tudtam, hogy valamilyen flóra is szerepel benne, de nem jöttem rá, hogy melyik.
Ravaszul van becsomagolva! Nekem inkább margaréta és búzavirág aromának tűnt, de mondom…. bizonytalan voltam benne.
A túra alatt csak két erősebb emelkedő van. Az egyik a fenyveseken keresztül megy fel középidőben egy kis pihenővel, a másik a hegytető alatt található. Ott rendesen lihegünk már.
Közben a nap átsüt a világos aranyló színben szikrázó erdőn. Itt más az illat. Ez mélyebb, édesebb, rengeteg a méhecske és csodás módon egyre tágasabban érvényesül a panoráma.
A parfüm árnyalata megváltozik. Mindvégig megmarad  a ropogós jellege, de bő óra elteltével lemélyíti a borostyán és a tömjén akkordja azokat. Elsősorban fás – aromás intenzitású lesz a kreáció.
A babér fűszeressége végig kíséri az illatot.
Ha megfigyeled, más aromát bocsájt ki illatszerünk a csuklónkról és mást a fül mögötti hajtőről. Csuklómon egyértelműen fás, hajtövemnél viszont lenyűgözően finom, sportos, határozott és önálló életet él. Ott végesvégig kiérezni a friss virágokat, a zöld leveleket és alig lesz száraz a bőrömön.
Az Extrait D’Atelier a természetből meríti kompozícióit. Termékeik frissek, energikusak, jókedvűen határozottak. Eddigi készítményeiket férfiak és nők bátran használhatják.
Magyarországon a 7Scents luxusárucikkeket forgalmazó üzletben érthetőek el.
Kapható teszter, gyári kisfújós és nagy kiszerelésben is.
A discovery set fantasztikus illatait ezúton is nagyon köszönöm a 7Scents – nek!
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Extrait d'Atelier illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!