bouquet

Lancome: Poeme

Sharing is caring!

Mottó: Visszavárlak,maradj velem….!

Megjelenés: 1995
Orr: Jacques Cavallier
Milyen: Női
Karakter: Virágos
Kategória: Mainstream
Illatjegyek: Fej: Mandarin, zöld jegyzetek, szilva, áfonya, himaláji kék mák, datura, bergamott, őszibarack, nárcisz.
Szív: Jázmin, frézia, narancsvirág, bőr, mimóza, rózsa, tubarózsa, vanília, napraforgó, ylang – ylang.
Alap: Narancsvirág, vanília, fehér pézsma, tonkabab, borostyán, cédrusfa.
“Visszavárlak, maradj velem!” – szólított meg az ismeretlenül ismerős környék.
Soha nem jártam ott. Most, hogy megláttam sóhajtottam egy nagyot és nyugalom költözött az örökké izgő – mozgó lényembe.
Ott voltam a völgyben és körbeöleltek illatos hegyeim. Gyönge rózsa és jázmin aroma terjengett az éterben a bodzavirágok jellegzetes kesernyésen mézes, fanyar lehelletével együtt. Néha egy szemtelen méh döngött el az orrom előtt. Fontos munkája volt. Nem ért rá nézelődni.
Méltóságteljes fenyőfák és huncut borókabokrok köszöntöttek meghajolva és odasúgta nekem a szél: “Már nagyon vártunk!”….
Sokszázéves, földszintes házak ajtajai ásítottak felém lustán poros – dohosan. – “Na végre…. Már azt hittük sohasem találsz ide” – Az ablaküvegek visszatükrözték lépteim, ahogy baktattam az öreg macskaköveken.
Megsimítottam a várfalat.
– “Ugyanolyan a színe mint régen!” – örvendtem meg.
Aztán irányt váltottam és felkapaszkodtam a virágtengerben fürdő Kálváriára. A kőpadok azóta kerülhettek oda mióta…. szóval nem volt ismerős, de nagyon jól esett hogy leülhettem rájuk. Azt hiszem sokáig elidőztem. Nézelődtem. A város csöndesen lélegzett alattam. Elnyomta lüktetését a madarak jókedvű zsinatolása, és a fák élénk csevegése. A virágszirmok szinte záporoztak rám amíg ott pihentem. Körbenézve a távolba, hegyeim láthatatlan karokkal fogtak át magukhoz. Biztonságot adón, féltő szeretettel!
Aznap Poéme volt rajtam.
Amennyire könnyednek és egyszerűnek tűnik ez a parfüm olyannyira bonyolult. Jacques Cavallier egy géniusz tudásával alkotta meg ezt a költeményt, mely  “csak” egy virágillat – ám ez a virágillat a lelkével évtizedeket, évszázadokat, évezredeket képes átkarolni.
Régi és modern. Egy olyan romantikus hangulatú kompozíció amely illeszkedik minden kor szelleméhez. Megállja helyét a történelemben és szívből remélem, hogy a jövőben is megtalálható lesz majd.
Gyümölcsösen nyit a parfüm. Szilva, őszibarack, áfonya és mandarin aroma kacsint rám jókedvűen, de már nyomában is van a szép datura, nárcisz és a poros mák esszenciája is zöld talapzattal átölelve. Akár már ezekben a percekben is teljesen komplex az alkotás. Nincs hibája.
A gyümölcsös jegyzetek leszáradnak és szélesen hömpölygő virágáradat veszi kezdetét. Olyan mint a mezőkön átfújó szél. Lágy mozgásban van, hullámzanak a jegyzetek – mindig más és más arcot mutatva fel.
Érzem benne a koratavaszi mimózát és fréziát. A májusi jázmint, narancsvirágot. Majd később megértem hogy mit szeretne elsusogni a szép tubarózsa és rózsa.
A teljes kreációt végigszeretgeti a vanília édessége, szerelmesen odabújva a racionalista bőrhöz.
A bőr jellegzetes illata most nem irányít. Hagyja hogy azt tegyen vele a vanília amit csak szeretne.
Az alapokat a pézsma, borostyán, cédrus, tonkabab odorai biztosítják egy szösszenet narancsvirággal megkeverve.
Hosszú – hosszú a Poeme élete. Kisugárzása közepes és fel – felvillanó.
Nem mindennapi kreáció – legalábbis nekem nem.
Vonzásfaktora? Khmmm…. Senki nem mondta azt még, hogy milyen szexi illatom van, ha felfújtam.
Engem ez a parfüm inkább “utaztat”, segít elmerülni a csodákban, a szép épületekben, kastélyokban, várakban, templomokban. A Poéme valahogy légiessé tesz….
Fiatalok kevésbé szeretik én bőven harminc felett ajánlanám.
Online oldalakon kapható még.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Lancome illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

error: A tartalom védett!