bouquet

Grés: Madame Grés EdP

Sharing is caring!

Mottó: Nyugalom

Megjelenés: 2013
Orr: Sidonie Lancesseur
Milyen: Női 
Karakter: Orientális – virágos 
Kategória: Mainstream 
Illatjegyek: Fej: Kardamom, grapefruit, ananász.
Szív: Frézia, fehér peónia, magnólia.
Alap: Szantálfa, vanília, pacsuli, bőr.
Egy kicsinykét zavar az erőteljesebb alkohol tartalom a kifújásnál – ez nem méltó a Grés házhoz, de elnézzük ezt a kis bakit.

Az elemzést még három évvel ezelőtt írtam, most bővítem.

Hozzávetőlegesen 12 órát van a bőrömön! Ezalatt természetesen gyengül a hatóereje, de felismerhető szépen mozgó készítményről van szó. Élvezem minden pillanatát – bár szokatlan, mégis rendkívül addiktív!

Sidonie Lancesseur újragondolt 2013-as illata az 1940 – ben megjelent eredetinek. Arról sajna parfüm hiányában nem tudok véleményt írni, erről viszont szívesen.
Érzéki, dekadens, édeskés de nem édes pompás kis alkotásról van szó. Kicsit provokatív, kicsit éjjeli, kicsit kibomló virágszirmú.
Határozottan kiérzem benne a magnóliát. Ez az az elem, amely nem engedi meg a bazsarózsa mély akkordjait láttatni….csak alig. Erre írtam a kibomlást…. hiszen még csak bimbózó bazsa?, és ez így jó. Ami pedig a provokatív szarkazmust illeti, az kérem a bőr és szantál egyesülése, amelyben pacsuli lángok csipkelődnek egymással. Vaníliás alapokon nyugszik, ez teljesen egyértelmű, de az elöbbi felsoroltak miatt nem lesz édes.

Biztosan tartalmaz több féle gyümölcsöt is, rajtam nem érződik az ananászon kívül más.

Ára több, mint baráti! Ha összevetjük az agyonhájpolt kritikán aluli méregdrága már tucatnak sem nevezhető D és társai polcokon szemmagasságban sorakozó designer cuccokkal, akkor ez az olcsó kis illat egy laza farbillentéssel kiüti a felcicomázott társait.

Üvege egyszerű és szép.

Inkább nosztalgiázásra ajánlom, mint állandó viseletre. 
(Parfümbűbáj) 
 
 
 
Tagged with:
Posted in Grés illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!