bouquet

Parfums Café: Café

Sharing is caring!

Mottó: Kertek, rózsák, fűszerek

Megjelenés: 1978
Orr: Jean – Jacques Diener
Milyen: Női
Karakter: Orientális
Kategória: Mainstream
Illatjegyek: Fej: Verbéna, rozmaring, lime.
Szív: Fűszerek, rózsa.
Alap: Pacsuli, vetiver.
Előre bocsájtom: nem szeretem ezt a parfümöt annak ellenére hogy jól működik a bőrömön!
1978 – ban viszont robbantottak ezzel a termékkel! Jean – Jacques Diener alkotása óriásit szólt, ezt keresték, ezt akarták vásárolni és a polcok sokszor kongtak a Café helyén.
Nem tucat termék, nem fog veled szembejönni az utcán és nem hasonlít semmihez.
Még azzal is vitába szállnék hogy régies – e. Szerintem nem az. Inkább egy teljesen egyedi irányvonalat képvisel nevetséges áron és kimagasló minőségben.
Fűszeres kompozícióról beszélünk, bár a rózsa játssza a direktori státuszt. Azon belül is a damaszkuszi rózsaillatot érzem ki. Hogy fűszernövények helyet kaptak benne?
Igen. A rozmaring és koriander egészen biztosan. De az iniciálé robbanásánál határozottan hangot ad a verbéna és lime is. Kár hogy a verbéna a későbbiekben eltűnik. Az első szólamok mellett felbukkan egy kis keserű jegyzet is, mintha a lime reszelt héja is szerepet kapna.
És jön a rózsa és rózsa….
Kertben szeretem ezt a csodás növényt, ott minden mennyiségben…. Bár…. tulajdonomban van már egy niche teszter, ami lerombolni látszik a szkepticizmusom és akadékoskodásom e virággal szemben…. No, majd meglátjuk.
Tehát illatunkban a fűszeres rózsa kiemelkedő fontosságú lészen, melyet megtámaszt a vetiver és a pacsuli – s, mint tudjuk ezekkel az alapokkal nem lehet mellélőni.
Összességében egy mély, bársonyos, simulékony kreációt próbálhatunk ki, melyben az újdonságot a fűszerek sokrétűsége jelenti. Ezek valamint a konyhanövények, a kis kerti falusi virágok teszik szerethetővé és egyedivé. Az arányok kiválóan érvényesülnek.
Megmondom őszintén hogy a Parfums Café: Café produkciótól reménykedtem egy kis kávés szösszenetben is, de hát….
Tartós, olcsó készítmény. Harmincon felül tudom elképzelni. Vonzásfaktora szerintem meggyőző, hatósugara közepes.
Online felületeken beszerezhető.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Házak – Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!