bouquet

Hermes: Caleche Soie de Parfum

Sharing is caring!

Mottó: Frissen mosva, vasalva

Megjelenés: 1992
Milyen: Női
Karakter: Aldehid
Kategória: Vintage mainstream
Illatjegyek: Fej: Aldehidek, bergamott, citrom, neroli.
Szív: Májusi rózsa, jázmin, írisz, damaszkuszi rózsa, narancsvirág.
Alap: Tölgymoha, cédrus, vetiver, szantálfa.
Guy Robert 1961 – ben készített „modernkori” változata, mely ma már szintúgy a retro kategóriába sorolható.
A Caleche Soie de Parfum egy tisztaság illat.
Friss, kikeményített, ropogósra vasalt, patikatisztaságú az akkori minimálnak megfelelő készítmény.
Azoknak, akiknek az ilyen töménységű aldehidatomok jól állnak – nos azoknak a hölgyeknek ez az illat veszélyesen jó lesz.
Az első impulzus, amely beugrott róla íme:
Egy sötét keretes szemüveg, irodai outfit, szigorúan hátrafésült konty, ceruzaszoknya s mellé magassarkú, természetesen vérvörösre rúzsozott száj – és uram bocsá – nekem egy felnőttfilmes jelenet ugrik be.
Szóval…. Tagadhatatlanul van valami elfojtott szexualitás ebben a kreációban!
Na de térjünk rá a hétköznapokra! ☺
Tehát a modernebbik Caleche – t is végig kíséri az aldehid jegyzet. Ez az, ami konstans, hozzá csatlakozik, a többi alkotó.
Induláskor a citrusos jegyzetek. Neroli és bergamott. Csakhogy az általában elfogadott csivitelően friss bergamottokkal és citromokkal ellentétben itt azonnal beszabályoz bennünket a fősodor eleme. Tehát találkozunk egy feszes, gatyába rázós nyitással.
S, ami ezután következik, sem játékosabb. A sok rózsa, jázmin és írisz, amely ugyan káprázatosan körbefonja a szív jegyzeteket és gyönyörű lesz magának a parfümnek a töltete – ettől függetlenül komoly marad az összhatás. Szintén vezető illat kalauz az aldehid.
Az alapjegyzeteket biztosító vetiver és tölgymoha ugyan kivehető a kompozícióban, de mellékszereplő. Ugyanúgy mint a szantálfa és a cédrus.
Hogy is állunk akkor? Van egy szép, de kissé steril kreációnk, amely furcsamód mégis képes arra hogy érzéki vágyakat ébresszen.
Nos. Kik is azok akiknek én ajánlanám? Elsősorban azoknak a hölgyeknek, akik régebbről már ismerik. Vagy negyventől felfelé. Vagy a nagyon kíváncsiaknak.
Egy időben érdekeltek a vintage illatok. Akkor rendszeresen viseltem is őket. Volt az életemnek egy ilyen fellángolása. Jó volt hordani teljesen divatjamúlt kreációkat. A kétezres évek eleji „cukorszezonban” ami a parfümök egysíkúságára volt jellemző szinte felüdülés volt teljesen más készítményeket viselni.
A Soie de Parfum hosszú hatóidejű, mérsékelt hatósugarú érdekes kompozíció.
Nem szeretem őt, mert számomra ez a stílus teljes mértékben mellőzi a spontenaitást. Azt viszont el kell ismerni, hogy csodajól rakták össze!
Nemhiába! Hermes parfümről beszélünk. Ez a cég igényes mindenben.
Online oldalakon hozzáférhető, bár én kicsit túlárazottnak tartom.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Hermes illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!