bouquet

Meo Fusciuni: Notturno

Sharing is caring!

Mottó: Bűvölet

Megjelenés: 2012
Orr: Giuseppe Imprezzabile
Milyen: Unisex
Karakter: Fás – sötét
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Rum, ananász, körte.
Szív: Tinta, bőr, szegfű, nyírfalevél.
Alap: Borostyán, tömjén, cédrus, pézsma.
Felfújáskor döbbentem figyeltem….
Mi ez? Egy vámpír illat, amely itt fog kerengeni körülöttem és ijeszteget? (Úgy, akkor a közeledő Halloweenre „tökjó” lesz az imbolygó töklámpások kíséretében.☺️) Vagy pedig egy kissé perverz erotikus illat?
S, csak szaglásztam, szaglásztam….
Köhögtem…. a parfüm játszadozott velem és egyre addiktívabb lett!
– Na jó! – csaptam fel dühösen a fejem! Ne csak kóstolgass….! Harapj belém! Vagy azt akarod, hogy én tegyem veled? – szisszentem kiélezett karmokkal.
A vaksötét, nehéz, fülledt, agresszív nyitásban, amely rámdörrent és letepert levegőért kapkodtam és köhögtem. Elkábított a rum erőteljes és poros esszenciája és még a csiklandozó ananász sem enyhítette a tiltakozásomat.
Védekeztem ellene.
Hárítottam.
Aztán valami miatt kíváncsi lettem és egyre többször fordultam oda a csuklómhoz. Taszított és vonzott az aroma egyszerre, és én teljesen elbizonytalanodtam.
Az alkohol visszavonult és helyette száraz, friss, titokzatos hideg nyírjegyzetek áradtak felém. Már nem köhögtem. A Hold tányérja ezüstfényben tátongott rám. Baglyok huhogtak én pedig felkészültem a következményekre, amelyről csak azt tudtam, hogy lesz, de hogy milyen, arról fogalmam sem volt.
A folytatás nyers lett. Őszinte és természetes. Bőr elemek domináltak benne, elterültek rajtam és bevonták a testem. Éreztem ezt a teljesen egyedi mindenkin máshogyan megnyilvánuló aromát, mely vad volt és izgalmas. Később kevés virágos szösszenetet is észrevettem, de nem voltam képes megmondani azt hogy ez a szegfű párlata.
A parfüm titokzatossá és nagyon, nagyon erotikussá változott át az éjszakában. Szabadjára engedte a végtelen képzeletet.
Balzsamos borostyán, egzotikus cédrus, titokzatos tömjén ölelésében teljesedett ki, imitt – amott sűrűn csorgó tinta folyondárral…. Talán azért hogy jegyzeteljek én is….?
Semmi másra nem összpontosítottam, csak erre a rendkívüli illatra. Félelmetesen húzott magához! Én pedig egyre jobban élveztem, hogy az erőterében vagyok!
Megkoronázott!
Az éj királynője lettem mert bíztam benne és hagytam hogy elbájoljon….! Mély sóhajok szakadtak fel belőlem és tudtam….minden sejtemmel éreztem, hogy én és kivételes tulajdonságú parfümöm teljesen összeillünk.
…………………………
Tudod…. Mi nem mindig döntünk tökéletesen, amikor egy illatot kiválasztunk magunknak. A pillanatnyi kedélyünk vezérel. Van hogy kiadunk egy csomó pénzt érte és csak később jövünk rá, hogy nem is mi vagyunk az alkotásban.
Ma már…. Hagyom azt hogy a kreáció találjon meg engem. Időt adok neki.
Ma már…. Beleolvadok az illat aurájába. Ezt nagyon meghálálják. Olyan erőteret és kisugárzást biztosítanak, amelyeket régebben nem tapasztaltam! Különös és érdekes játék ez. Kihozzák a rejtett tulajdonságainkat…. És rájövünk, hogy mi vagyunk – lényünk egy darabja azokban a titokzatos aromákban….!
…………………………..
Amíg elemeztem a Notturnot egyre csak az forgott a fejemben, hogy mennyire kézben tart és felemel.
S, bár teljességgel unisex viselet én valahogy így képzelem el a Férfit!
Erőteljes, határozott, okos, erotikus, és benne van a vadromantika.
Néha mennydörög, s van hogy szelíd nagycica. Örvény, amely magába húz.
Pont mint Notturno!
…………………………….
Ez a kifinomult és lenyűgözően egyedi kompozíció megcsapja a gyengébb embert. Kell némi karcos attitűddel rendelkezni ahhoz hogy hordani lehessen. Nem mesterkélt.
Művész illat.
Megdönt, símogat, körbetekeredik rajtad, ingerel, fojtogat, belédharap, elmélkedésre és meditációra késztet.
Tele van költészettel, rengeteg mondanivalóval.
A Notturno megszületését egyébként költők – Rilke, Holderlin, Celan, Neruda, De la Cruz – ihlették. Öt költő, öt különböző látásmódja, és öt pillanata az éjszakáról, az önismeret egyre mélyebb bugyrairól, amelyet a szeretet hajtóereje mozgat.
Szeretném megköszönni szponzoromnak a 7Scents üzlet tulajdonosának a Meo Fuschioni manufaktúra elképesztően finom illat tesztereit, melyeket megkaptam kipróbálásra.
Az olasz kézművesház illatai száz milis kiszerelésben kerülnek forgalomba.
A termékeik megtekinthetők és megvásárolhatók a 7Scents budapesti üzletében – Budapest V. Magyar utca 18. szám alatt – ahol természetesen garantálják azt hogy az eredeti gyártó által leszállított kifogástalan minőségű parfümökkel találkozzon a kedves érdeklődő.
Nagy szeretettel ajánlom a mediterrán manufaktúra kreációinak megismerését.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Meo Fusciuni illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!