bouquet

Nobile 1942 Ponte Vecchio W.

Sharing is caring!

Mottó: Csókokkal várj!

Megjelenés: 2009
Orr: Marie Duchene
Milyen: Női
Karakter: Virágos
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Klementin, bergamott, koriander.
Szív: Bulgáriai rózsa, jázmin, írisz.
Alap: Szantálfa, pézsma, borostyán.
Úgy hozta az időbeosztásom, hogy felváltva elemzek ma két old school kategóriába tartozó illatot.
Bár, az is lehet hogy azért készítem párhuzamban őket, mert a másik parfüm cseppet sem én vagyok és ellenérzéseket vált ki. Ezzel az  édes – bájos illattal, mely hasonlít egy réges – régi Max Factor kedvencemre minden kekeckedésemet kárpótolok most. A Le Jardint hajdanában nagyon szerettem, de ez sokkal jobb!
„Save your kisses for me!”
Ahogy szaglászom, ez a régi dal csendül fel a fülemben! ?
És a Ponte Vecchio? Annyira cuki!!
Ártatlan mint egy fiatal lányka, üde és illatos, jókedvre derít!
Én minden alkalomra elképzelhetőnek tartom hogy hordjuk.
Viszont ha most megtehetném: akkor valamelyik pincészetbe kukkantanék be a Tenkesnél. Elfogyasztanék egy könnyű vacsorát egy pohárka ínyenc bor kíséretében kint a szőlőlugasban. Kék kockás abrosz lenne a díszlet és a nap megcsillanna aranyszínű italomon…. Biztosan valamelyik pasztell virágos ruhámban csücsürögnék és be sem állna a szám ☺
A PonteVecchio szuperül passzol ezekhez az életet éljenző alkalmakhoz!
De milyen is?
Amikor felteszem azonnal megfog az ártatlansága! Egyszerűnek tűnik, de nagyon rafinált ám a kicsike…. Először nem is tudtam szétbontani az elemeket, annyira egyben van!
Hálisten rajtam a rózsát csak halovány távoli foszlányokként lehet érzékelni! (Imádom egyébként a rózsaillatot a természetben. Gyermekkoromban Erzsébeten is és a nyaralónkban is volt rózsakertünk. Már akkor könyörögtem mamáéknak hogy ne vágjuk le őket amikor nyílnak. Így nagyi megszánt és elballagott a piacra szálas virágot venni.)
Szóval…. Rózsa nemigen szerepel, de az írisz igen és a sambac jázmin is. A kettő együtt nagyon finom. Rémlik mintha kevés fehér nárcisz is vidámkodna és többféle fűszert is érzek benne. Szerintem nem csak koriandert tettek bele. Fekete bors is tüzeskedik néha….
A bergamott feltűnése tiszta sor, de a klementinen kívül én még egy kis kubebát is gyanítanék a felfújás első perceiben.
A pézsmát és bársonyos borostyánt észreveszem viszont a szantálfát egyáltalán nem.
Látod milyen érdekesek ezek az illatok? Nem ez az első parfüm mely rajtam teljesen másképp jelenik meg mint ahogy az le van jegyzetelve.
Szeretik a gyerekeim is. Teljesen kortalan.
A hatósugara mérsékelt, a hatóideje hosszú.
Vonzásfaktora? ☺️ Nem kifejezetten a légyottok illata! Nem szexparfüm, de nagyon cuki! Ismerkedésekhez szuper. Ha ezt viseled akkor a srácot lefogja nyűgözni a spontenaitásod és természetességed.
Sajnos, inkább külföldről szerezhető be. A 75 milis kiszerelés ára száz font körül van.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Nobile 1942 illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!