bouquet

Filippo Sorcinelli: UNUM / LAVS

Sharing is caring!

Mottó: Áhítat
Megjelenés: 2014
Orr: Filippo Sorcinelli
Milyen: Unisex
Karakter: Orientális – füstös
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Feketebors, kardamom, jázmin.
Szív: Elemi, labdanum, szegfűszeg, koriander.
Alap: Opoponax, paliszander rózsafa, tölgymoha, borostyán, tonkabab, ámbra.

 

Hamarosan beköszönt Advent.
Különös év a mostani. Egy korszak lezárul és egy új időszak hajnalán vagyunk. Egyes emberek könnyen veszik a változást, másoknak könnyekkel kell megküzdeniük, de a folyamat megállíthatatlan….

Erre az időszakra öt illatot tervezek elemezni, mindegyik más aspektusból irányul az elkövetkező eljövetel idejére.

…………………………

E mostani írásom tárgya magasztos belső nyugalmával és mondanivalójával a teljes ünnepi időszakra átfogóan jellemző – éppen ezért választottam a LAVS illatát elsőként bemutatni.

Ezt a parfümöt évek óta kizárólag csak Advent idején fújom magamra de Szentestén már nem.

Az alkotásban jelenlévő sok – sok jegyzet tökéletes adagolása és szimbiózisa egy varázslatosan szép mesterkompozíció megszületését eredményezi.

Az indulásnál kiérezhető az egzotikus jázmin hívogató, de könnyed simítása, mely kereszteződik a fűszeres kardamom aromájával.
A kreáció teljes élettartamát átcsipkedi a darált feketebors frissítő, felébresztő zamata. Ez az elem ellensúlyozza azt hogy a későbbiek folyamán egyre inkább spirituális árnyalatokat felvevő parfümünk ne sodródjon túlságosan a misztika irányába.

Kicsivel később már észrevehető az opoponax (édes mirha) semmihez sem hasonlítható földöntúli jegyzete, melyhez csatlakozik a fűszeres elemi gyantája és az érzéki paliszander rózsafa esszenciája is. Fűszerek köszönnek be. Egy kis időre megjelenik a szegfűszeg és a koriander. A labdanum mely a balzsamos szuhar gyantája bársonyosan melegíti az összképet. Kolumbiai tonkabab karamellás, mézes, vaníliás dohányos impulzusokat árasztó eleme támasztja meg a kreációt a mély tónusú ámbrával együtt.

A LAVS a parfümház szignatúra illata és az UNUM kollekció első darabja. Akik szeretik a tömjénes kompozíciókat, azoknak ez a parfüm lesz a kedvence. Tökéletes templom és kolostor illat, amely megnyitja a szellemet a meditációra.

…………………….

A kreáció különös érzéseket kelt bennem.
Amikor felteszem magamra sokszor van olyan érzésem mintha egy gótikus katedrálisban sétálnék Olaszországban. A hosszú, keskeny, íves festett ablakokon keresztül szűrt fény árad be. A márvány melyen végigmegyek hideg, de a templomban égő gyertyák melegséget sugároznak.
Tömjént, mirhát és fehér zsályát érzek, mialatt a füstölők csendesen tisztítják a teret. Béke és nyugalom honol mindenhol. Mély, magábafogadó, átölelő harmónia és áhítat van jelen a szobrok és az angyali festmények között….

……………………………

A LAVS közvetlenül kapcsolódik a pápához. A név egy mozaikszó, mely Filippo Sorcinelli picike szabósága kezdőbetűiből áll össze. Az üzlet a Vatikán hivatalos szertartás ruháinak és kiegészítőinek a beszállítója.
Ferenc pápa és Benedek pápa is viselte Filippo gyönyörű miseruháit. A ruhákat a LAVS extrátumával fújják be.

…………………………

A parfüm tartóssága nagyjából nyolc – tíz óra. Hatósugara mérsékelt és ünnepélyesen komoly.
Az eredeti UNUM kollekció a 7Scents ékszerdobozában megtekinthető és megvásárolható más egyéb luxus minőségű illatszerrel és szépségápolási termékkel együtt.
Az üzlet Budapest V. Magyar utca 18. szám alatt található. Ha valaki nem tud elmenni akkor a 7Scents weboldalán is rendelhet.

…………………………

Nagyon szeretem az adventi időszakot. Elcsendesedek és a figyelmem egy kis körre irányul. Ez nem más, mint a családom. Szeretem az együttléteket, sütögetéseket, hosszú téli sétákat. Odakint teljesen mások a fények. Minden szűrtebb és tompább.
A télnek pedig van egy semmihez sem hasonlítható különleges aromája, mely engem kifejezetten nyugtat és örömmel tölt el.

Az idei várakozás időszaka más lesz.
Pandémia van. Sokkal jobban szükségünk van egymásra, mint bármikor eddig. Vannak családok ahol a találkozás már nem lehetséges sajnos.
Most felértékelődnek az együtt eltöltött órák. Megerősödik a szeretet. Jobban örülünk amikor látjuk egymást.

Esténként amikor az Ég felé fordulok, meggyújtok egy gyertyát és egy csepp LAVS parfümöt teszek fel magamra. Segítenek abban, hogy szeretetteljes, békés, jókedvű új jövőt tudjak megálmodni mindnyájunknak.

Békés adventi időszakot kívánok mindenkinek!
(Parfümbűbáj)

Tagged with:
Posted in Filippo Sorcinelli illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!