bouquet

Meo Fusciuni: Odor 93 Extrait de Parfum

Sharing is caring!

Mottó: Szinkronicitás
Megjelenés: 2015
Orr: Giuseppe Imprezzabile
Milyen: Unisex
Karakter: Orientális
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Nyírfa levelek, kömény, szegfűszeg.
Szív: Nárcisz, zsálya, tubarózsa.
Alap: Pacsuli, vanília, dohány, guajacfa, oud, vetiver.
Az Odor 93 csodálatos mintáját a 7Scents tulajdonosa küldte el nekem. Már akkor tudtam, hogy valamikor karácsony környékén fogok írni majd erről a tüneményről, mely egyszerre felemelő, álomszerű és erotikus.
Mindenképpen téli illatnak szánom. Tökéletes terápia a zord, hideg, fagyos időben és örömforrás adventkor.
Sőt. Örömforrás magunknak és párunknak is.
A parfümöt a márka főfőfő kreátora maga Giuseppe Imprezzabile tervezte. A koncepció az volt, hogy tudatosan egymástól független alkotó egységekből, melyekben látszólag a teljes szinkronicitás hiányát lehet megtapasztalni, egy összeillő harmóniában élő kreációt teremtsen meg.
A parfüm egy álombeli hosszú utazás. Ahogy említettem hatóideje alatt több hasonlat is megjelenik előttem, de mindegyikre jellemző az hogy hideg évszakban történik.
Ma szombat van, holnap a második gyertyát is meggyújtom a koszorúkon.
Amikor írom az elemzésem már kezd elmenni a napsugár és a kopasz ágak között fellátok a szürkéskék égboltra. Lassan égnek a hangulatfények és miközben szaglászom az Odort elmosolyodok.
Mézes süti és pogácsa! Jóságos ég! Agyoncsap a tervező, ha ezt meghallja?
Ám ez a bújós süteményillat csak egy pillanatig tart és kiválasztódik a fűszeres sötét kardamom. Aromája mellett a nedves, keserű és éles nyírfa levél bontakozik ki leghamarabb….
A hatás sötét, mint a hideg decemberben esténként a fákat tépő süvítő szél és melegen édes, mint a frissen megsült puha kalács mézes, szegfűszeges aromája. Ellentétek feszülnek egymásnak, de az amplitúdójuk között ott van a tökéletes harmónia.
A következő percben virágok, mégpedig soksok féle fehér színű kezdi fejecskéjét felénk bólintani és megint csak elcsodálkozom azon hogy milyen különös fordulatot vesz a kompozíció. A nárcisz üde, szikrázó, mézes kivonata körbeöleli mind a fej jegyzeteket mind a bázist megalkotó szépséges összetevőket – és marad  illatunkban nagyon sokáig a tubarózsa részegítő aromájával együtt.
Érdekes ám a szűzies nárcisz és a reccsenően erőteljes oud kettőse, ahogy egymásra találnak. Az oud naturális erotikája elbűvöli a nárciszt. Ebben a szituációban a kerítő szerepét a folyamatosan kielégíthetetlen vágyú szereleméhes tubarózsa tölti be. Néha az előbbi, máskor az utóbbi flóra hajtja virágtestét édes bujaságba az oud elementáris erejével.
A parfüm bő két óra elteltével teljesen megváltozik. Az átmenet közötti időszakot a zsálya mély, virágos, zöld szellős odora tölti ki a nyersebb vetiverrel.
S, míg bőrömön továbbra is érzéki mézes a nárcisz, az oud visszavonulót fúj és halkan dorombol.
Intenzívebb lesz a dohány, pacsuli és vanília aromája.
A guajacfa balzsamos jegyzete körbefonja az alkotást. Az aroma atomok megtöltik a remekművet melegséggel, bár a virágok hívogató játékát tetemes mennyiségű fás elem öleli körbe. Ez kettősséget eredményez ugyan – igaz én ennek szívből örülök, hiszen egy percre sem csökken a figyelmem.
Ekkor már lecsendesedik az összes akkord. A kompozíció összeáll és álomszerű utazás kezdődik a csillagokon keresztül egészen a Tejútig. Most vált át ünnepváróvá a kreáció. Fények, szikrák, áhítat, szépség…. Minden van benne, ami kell a léleknek és kellemes az orrunknak.
A parfüm a Mystic Cycle tercett középső darabja. Nem hasonlít semmihez.
Hatóideje rajtam nyolc óra. Hatósugara mérsékelt. Vonzásfaktora tökéletes, szintúgy mint ár/érték aránya.
Abszolút niche alkotás, üzenetére figyelmet kell szánni, mert nem a két perc alatt értelmezhető kategóriába tartozik.
Meo Fusciuni illatait a 7Scents budapesti butikjában és az üzlet online oldalán lehet megvásárolni. Ez a márka egytől egyig a különlegességek kedvelőinek készül.
A 7Scents fantasztikus luxusüzlete Budapest szívében – V. Magyar utca 18. szám alatt található!
Advent van. Töltsük meg a szívünk szeretettel! Hamarosan itt van karácsony! Vigyázzunk egymásra éppen úgy, mint magunkra most, itt a járvány közepén.
Szeretettel kívánok mindenkinek, jó egészséget és örömteljes várakozás!
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Meo Fusciuni illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!