bouquet

Rubini: Fundamental

Sharing is caring!

Mottó: Átlépni a tű fokán – a Fény születése

Megjelenés: 2015
Orr: Cristiano Canali, Ermano Picco
Milyen: Unisex
Karakter: Fás – púderes
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Mandarin, bergamott, soave szőlő, virágjegyzetek.
Szív: Szőlő, méhviasz, orrisz vaj, zsálya abszolútum, levendula abszolútum, labdanum.
Alap: Atlasz cédrus, szantálfa, bőr, jávai vetiver, kasztoreum abszolútum, kakaó abszolútum.
Kedves Olvasó!
Hosszú írás következik. Éppen ezért a bevezető után rátérek a megnevezett illat elemzésére, mert ezután a spirituális része következik a történetnek, majd egy rövid összegzés.
Itt szeretnék köszönetet mondani szponzoromnak a 7Scents üzletnek, akik az évben elláttak a legcsodásabb illatokkal. Ismeretlenül is szeretném megköszönni Veres Mónika, Kiss József Zsolt és Kalo Jenő holisztikus útmutatásait.
…………………..
Ermano Picco és Cristiano Canali neve talán ismerősen cseng a vájt orroknak. Hiszen dolgoztak a Mosque Milano illetve a Zoologist manufaktúráknak is. A Zoologist Bee kreációja Cristiano nevéhez fűződik.
Furcsa, szinte a jövő évszázadba mutató a parfüm csomagolása. Habarcsszerű téglákat imitáló újrahasznosított üveggyapotból készül a borítás. Ennél én láttam már ezerszer szebbet is, de mindent elnézek a tartalma miatt. Az üveg kifejezetten tetszik…. Na és ami benne van….!
Leírom most neked! ?
Micsoda indítás! Hatalmas szőlőskertek és citrus ligetek illatát fújja felém a szél! Jól érted. Szélszag van, mely elkergeti a felhőket a nap elől és az átmelegített gyümölcspárlatokat azon nyomban odafuffantja épp az orrom elé! Megbűvölve szaglászom ezt a fénnyel átitatott esszenciát, s bár őszre hajlik már az idő, elégedetten szusszantok egyet, hiszen jövőre is lesz nyár, lesz azúr színű tenger, és az ajkamban szétcsurranó édes szőlő.
Dolce Vita – Jó dolog élni!!
Szeretlek Olaszország!
Tudom, hogy ezt a nedűt és az ehhez kapcsolódó életérzést viszem magammal az egyenletesen hűlő őszbe, majd a hideg télbe, ahol a nappalink nagy gyümölcsös tálján állandóan megtalálható a nagyszerű, illatos, finom, mediterrán szőlő.
Telnek – múlnak a hetek. Ködbe, esőbe vált az évkerék. Többet vagyok már a jó meleg lakásban. Egyre többet használok puha meleg ruhákat és körbeölelem testem púderszagú krémekkel. Esténként forró levendula teát kortyolgatok. Emlékezem vissza a nyárra és várom azt hogy elérjük a téli napfordulót. Illatom – a Fundamental mind tartalmazza ezeket a jegyzeteket, kiegészítve a fűszerkert odorú zsályával és a balzsamos szuhar párlatával, a gyantás szagú labdanummal!
December beköszöntével hideg lesz és három után sötétedik már. Egyik kedvenc időtöltésem ilyenkor, hogy szinte mindenhova hangulatfényeket helyezek el.
Parfümöm varázslatosan mézes lesz, de a szőlő akkordját most is lehet érezni. Sőt. Füstös és erotikus jegyzetek ütik fel a fejüket. A szőlővel incselkedik a bőr. A kakaóval a szantálfa. A buja gondolatokat ébresztő kasztoreummal a nyers vetiver.
Élvezem a parfümöm szikrázását, lüktetését és fantáziát felébresztő játékát!
Olyan esszenciákkal tölt fel, melyek vitalizálnak, energetizálnak még azokon a napokon is, amikor esetleg nincs olyan jó hangulatom, mint máskor.
Ez az egész november és december sötét volt és szomorú. S, bár a Fundamental négyévszakos illat, nekem most volt a legjobb. Az illataromái ebben az időben csillogtak a legszebben! Ilyen különleges téli kreációm még nem is volt!
Merész és avantgárd – boldog és sziporkázó.
Fénnyel áraszt el. Sőt, ha megnézem a színét a folyadéknak, akkor az is aranysárgában tündököl akár a napsugár!
Jószívvel ajánlom azoknak a férfiaknak és hölgyeknek, akik unják már a túl konzervatív kompozíciókat és szeretnének valami egyedi alkotást amely a jövőbe mutat, de azért nem szakad el teljesen a hagyományoktól és nagyszerű pozitív töltete van.
Karácsonyi ajándéknak tökéletes! Teljesen kortalan.
………………………..
Járvány és feszkó ide vagy oda…. Számomra ez az év akadálymentes volt, rengeteg pozitív hozadékkal. A változásokhoz tök jól alkalmazkodtam és annak ellenére hogy a polgári szakmám nem író, hanem egészségügyi dolgozó – hittel, belső erővel, komoly figyelemmel és jókedvvel abszolút lazán vettem minden nehézségnek tűnő dolgot.
A bolygóállások meg sem kottyantak, lendülettel vetettem bele magam mások mentális és fizikai megsegítésébe is.
Egészen november 7 – ig.
November 13 – án
elvesztettünk hat nap alatt egy makkegészséges, fiatal családtagot – a mi szőrös kutyagyerekünket, a kedvencünket és egy pillanat alatt összeomlott az addigi boldog és teljes életünk. Szavakkal le nem írható fájdalom töltött el bennünket!
Most, amikor ezeket a sorokat írom, túl a rengeteg meditáción és tapasztaláson, amit nemsokára megosztok – a világ egyik legválasztékosabb nyelve a magyar – nem rendelkezik azzal a szókinccsel, amit érzek.
Fáj a lélek, de ezt a nyelvet nem lehet szóhalmazokba varázsolni….
Azt hiszem áldozatot vállalt helyettünk. Önként és boldogan.
Azt gondolom, hogy halála nekem a hit, szeretet és elfogadás kőkemény próbatétele volt. Akkora, amekkorával nem találkoztam még.
Ami utána következett azt most leírom, mert talán könnyebb feldolgozni a veszteséget azoknak az embereknek, akiket gyász ért, ha ezt elolvassák!
Szivárványhíd van!
Tündérország van!
Angyalok szférája létezik és a láthatatlan világ tele van segítőkkel, akik csak arra várnak, hogy mikor nyitod ki a szíved kapuját. Utána rendületlenül súgnak, támogatnak és mosolyt hoznak ismét, begyógyítva a vérző sebeket.
Miután Forest meghalt minden nap – kivétel nélkül minden nap vele álmodtam. Élőn, játékkal telve, boldogan. Eleinte fel sem fogtam ezt a valóságot. Bő egy hét után, amikor folyamatosan felébredtem az álmomból, emlékeztem vissza hogy egy vékony áttetsző hártyán keresztül ki s be tudok járni. A színek ott tisztábbak, fénylőbbek voltak, mint itt a földi síkon….
Odaát teljes a harmónia, nincs szenvedés, nincs fájdalom. Zsibongás van.
Amikor ezt megértettem végtelen hálát éreztem a Teremtő felé. Kegyelmet kaptam. Szeretett kutyusom nem vette el tőlem, hanem egy másik dimenzióba vezette, ahol létezik!
Láthatom őt, tudhatok róla….
S, bár gondolkodtam azon, hogy ezeket a sorokat papírra vessem – megtettem. Mert ha csak egy embernek is segíthetek a fájdalmában már értelmét nyeri az írásom.
Advent van.
Különleges év az idei. Nehéz…. tele sok feladattal.
És Advent üzenete az eljövetel mellett a szeretet és a hit.
Azt mondta Veres Mónika egy előadásában hogy december 21 és az előtte lévő két hét a legkeményebb időszaka az évnek, de ha nem veszítjük el a hitünket, akkor akár szárnyalhatunk is ezekkel az energiákkal! Most tudunk teremteni egy új világot magunknak. Tudatunk tágul és észrevesszük azokat a folyamatokat is, melyeket eddig nem értettünk, vagy nem foglalkoztunk vele.
Amikor megnyitod a szíved és CSAK tiszta energiákat bocsájtasz ki képes vagy átjutni a tű fokán és életedben bejutni Tündérország kapuján!
Nem kell ahhoz meghalnod hogy a halottaiddal találkozz!
Az élet él!
Örök élet van!
Ők is élnek!
Hogy mire van szükséged? Meditációra, hitre, szeretetre. Ezek együttese megvéd a számodra káros elementároktól és tudatodat a kellő egyensúlyban tartja. Nem kell attól félned hogy ottragad a lényed.
Tündérországot sárkányok őrzik. Ezek a mítikus lények a Te Őrzőid is lesznek! De csak azután miután kiállod a próbákat!
Tudod melyek ezek?
A saját kishitűséged, kicsinyességed és a félelmeid. Te vagy saját magad legnagyobb ellensége! Hát győzd le magad!
A sárkány mindent lát! Amikor már oda érsz őhozzá, nem tudod elkerülni azt hogy ne nézz a szemébe! Ezek a szemek félelmetesek. De te visszanézel…. Állod a tekintetét…. S, egyszer csak magad sem tudod hogyan, de közelebb lépsz hozzá…. Kezed kinyúlik és végigsimítod az orrát, érzed a bőrét…. Egy halk morranás…. És lassan kezd kitárulni egy ajtó. A fény mely beárad rajta gyönyörű. Nyitva az út előtted és lényed egészen az atomjaidig megtelnek a béke és gondtalan öröm varázslatosan szép ódájával.
………………………….
Hát mi más oka lenne annak hogy a Fundamentalt hozzá kapcsoltam ehhez a történethez, mint a fény születése. Ez az öröm időszaka. A Megváltó megszületése, aki mindig minden időben képes kivezetni a legnagyobb nehézségekből is.
Hálásan köszönöm hogy nem is oly rég ezt a parfümöt érezte Ákos úgy hogy ez a Zsuzsi illata! Megtisztel vele hogy ilyennek lát! ?
Az alkotás remekül marad meg a bőrömön egész nap. Hatósugara mérsékelt. Pont annyi mennyiség érződik a környezetbe, hogy felkapják az emberek a fejüket erre az extravagánsan bájos aromára.
És a vonzásfaktora? Nem mondom el, mert elpirulsz! ?
Ár/érték aránya szintén extra.
Tudom, hogy nem olcsó, de a minősége, tartóssága, különlegessége sok általam ismert parfümöt überel.
A Fundamental illata a 7Scents weboldalán és ékszerdobozában is megvásárolható: Budapest V. Magyar utca 18. szám alatt.
Amikor úgy van időd térj be ebbe a pici, mediterrán életérzést sugárzó üzletbe.
Ismerkedj a házakkal és azok termékeivel. Hagyd, hogy az ösztöneid vezéreljenek.
Meglátod, kiválaszt majd az illatod!
Lehet, hogy éppen ez lesz az, mely az üvegbe varázsolt fény és élet!
A Fundamental elemzésével kívánok jó egészséget, boldog mosolyt és bensőséges adventi időszakot!
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Rubini illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!